תל"ת אחרי חופשת לידה ופיטורין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תל"ת אחרי חופשת לידה ופיטורין
    מיכל
    21/11/2010

שלום!

אני שוקלת לקחת חל"ת אחרי תום חופשת הלידה שלי. בפועל עבדתי במקום כשנה ויש לי הרגשה שעומדים לפטר אותי כאשר הדבר יתאפשר מבחינת החוק. להלן מספר שאלות בנושא:

1. האם 60 יום בהם המעסיק לא יכול לפטר אותי נדחים לאחרי חל"ת או שהם "מבלעים" בתקופה שאני מאריכה את חופשת הלידה שלי?

2. האם שמירת הריון וחופשת הלידה נחשבות לוותק בעבודה - במידה ואצטרך לחתום בלשכה?

3. באתר של ביטוח לאומי צויין כי ניתן לקחת חל"ת אחרי וותק של שנתיים, האם הבנתי נכון? האם אני בכלל זכאית לחל"ת אם עבדתי 11 חודשים + 1.5 חודשי שמירת הריון + חופשת לידה?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תל"ת אחרי חופשת לידה ופיטורין - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

מיכל שלום,

במענה לשאלותיך -

1. אכן 60 ימים נדחים לאחר החל"ת, אשר הנך יכולה לקחת על פי חוק, קרי 1/4 מתקופת עבודתך, לאחר מכן, מתחיליה להיספר התקופה המוגנת.

2. חופשת לידה נצברת לוותק. חל"ת - בגין שנה ראשונה הנך זכאית לתוספת של חודש לוותק - אך אינך מקבלת תלוש שכר לחודש זה - כך שלצורך ביטוח לאומי חודש זה לא יחשב.

3. כפי שציינתי הנך זכאית ל1/4 מהתקופה בה עבדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו