מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורים בהריון - חברה שנסגרתליאת23/11/2010
שלום,
החברה בה אני עובדת היא חברת בת של חברה גדולה אחרת
לאחרונה התבשרנו כי החברה שלנו תסגר בסוף החודש (המנכ"ל שלנו רכש את האחוזים בחברה והיא תהפוך לחברה עצמאית ופרטיתשלו).
כל העובדים קיבלו מכתבי פיטורין ויגוייסו מחדש לחברה החדשה שבבעלותו הפרטית של המנכ"ל.
מכיוון שאני בהריון (חודש שמיני) אני היחידה שלא קיבלתה מכתב פיטורין. הסבירו לי כי אסור לפטר אותי כי אני בהריון והם בודקים עם המחלקה המשפטית בחברה מה יעלה בגורלי.
לדעתי הם פנו למשרד התמ"ת לקבל אישור לפטר אותי מכיוון שעברו כבר כמה שבועות ועדיין אין להם תשובה לגבי
שאלתי היא:
1. האם משרד התמ"ת נוטה לאשר פיטורים מהסוג הזה? כמה זמן זה לוקח?
2. מה לגבי הזכויות שלי במקרה כזה- חופשת לידה, פיצויים (גם על תקופת חושפת הלידה) ואפשרות לחזור למקום העבודה בתום חופשת הלידה...?
האם אני עלולה להפגש במקרה כזה?
אודה לתשובה בהקדם,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון - חברה שנסגרת - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו24/11/2010ליאת שלום,
אכן החברה צודקת, חל עליהם האיסור לפטרך.
ממליצה לך בחום ליידע את הממונה כי רוב העובדים עוברים לחברה אחרת, ולכן על המנכ"ל להמשיך להעסיקך, כפי שעשה הוא עם שאר העובדים.
ההליך בתמ"ת לוקח די הרבה זמן, כך שאני מאמינה שעד שתקבלי תשובה כבר תהיי לאחר ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה שנסגרת
ליאת24/11/2010ראשית תודה רבה על תשובתך,
שאלה נוספת-
כל עובדי החברה שפוטרו יקבלו כעת פיצויים והותק שלהם "יתאפס" כשיתחילו לעבוד בחברה החדשה.
במידה והמעסיק שלי יסכים להעסיק אותי בחברה החדשה - מה בדבר הותק שלי? הותק שלי יתאפס גם הוא חודש לפני הלידה??
האם אהיה זכאית לתשלום עבור חופשת לידה מביטוח לאומי במידה ואסיים לעבוד לפני הלידה? (בעצם נקטע הרצף התעסוקתי..?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה שנסגרת - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו25/11/2010היה ותסכימי לקבל פיצויים ולהתחיל לעבודה בחברה החדשה , אז כן מצבך יהיה כשל שאר העובדים, אך למרות זאת, מעסיקך יהיה חייב לקבלך לאחר חופשת הלדה, לאור העובדה כי תמשיכי לעבוד באותו מקום עבודה.
בנוגע לדמי לידה - הנך זכאית לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)