חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה
    דילמה
    08/12/2010

היי,

אני אמורה לחזור בינואר לעבודה מחופשת לידה של 14 שבועות כי ילדתי באוקטובר, המעסיק שלי אמר לי כי אני לא זכאית להארכה כי טרם מלאה לי שנה בעבודתי ביום הלידה.

אני התחלתי לעבוד ב חודש 9 2009 אך דרך כח אדם ובחודש 12 נכנסתי כעובדת חברה... האם ה3 חודשים הללו לא נכללים בוותק?

אני אהיה שנה וחודש בעבודה כאשר תסתיים לי חופשת הלידה...האם אני זכאית להתפטר בגין טיפול בילד ועדיין להיות זכאית לפיצויים ולאבטלה?

מה הוא הזמן ל"הודעה מוקדמת" שאני צריכה להודיעה על התפטרותי?

תודה ענקית מראש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    09/12/2010

שלום לך,
    עקרונית גם תקופת העסקתך בחברת כח האדם אמורה להיחשב לצורך כך, ובהתאם לעניין פיצויי הפיטורים.
    יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובת המעסיק... דחוווף

דילמה
    13/12/2010

שוחחתי עם המעסיק על מה שהסברת לי והוא אומר לי כך:
    בדקתי, ואכן נצבר לך הוותק אבל החוק החדש נכנס רק במרץ ואז היית עם הוותק של כח אדם ושל עובדת חברה בסה"כ של חצי שנה ולכן את לא זכאית ל26 שבועות כי לא הייתה לך שנה מצטברת כשהחוק יצא.

שאלתי היא:
    החוק אומר שאני זכאית ל 26 שבועות אם ביום הלידה היה לי וותק של 12 חודשים האם זה באמת קובע מתי נכנס החוק לתוקף?
    האם מועד כניסת החוק לתוקף אינו מחשב את הוותק הקודם לו?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובת המעסיק... דחוווף - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    19/12/2010

שלום לך,
    המועד הקובע הוא יום הלידה, והדבר כתוב במפורש - תוכלי לראות זאת באתר האינטרנט שלי, במאמר ספציפי לעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו