צבירת ימי חופשה בחופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צבירת ימי חופשה בחופשת לידה
    לינור
    09/12/2010

התחלתי לעבוד אצל המעסיק ב 20/4/2009 יצאתי לחופשת לידה ב 4/5/2010
    חזרתי מחופשת לידה ב 5/9/2010 (אחרי 4 חודשים). האם אני זכאית לצבור ימי חופשה בזמן שהייתי בחופשת לידה.
    המעסיק טוען כי עליי לעבוד 200 ימים בשנה (בשנת 2010 מינואר עד סוף דצמבר).
    האם הכוונה ל200 ימים בשנת מס מינואר עד סןף דצמבר או שנת עבודה של עובד (שנת העבודה שלי מתחילה כל אפריל)
    והאם בתוך ה 200 ימים סופרים גם את חופשת הלידה עצמה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צבירת ימי חופשה בחופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    09/12/2010

לינור שלום,
    התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
    ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.

חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי חופשה

לינור
    09/12/2010

לגבי צבירת ימי חופשה התשובה אינה ברורה לי מה הכוונה לשנת עבודה
    האם הכוונה ל200 ימים בשנת מס מינואר עד סןף דצמבר או שנת עבודה של עובד (שנת העבודה שלי מתחילה כל אפריל) ? על כך הויכוח עם המעביד!
    ואם אין 200 ימים איך בכל זאת מחשבים את הזכאות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי חופשה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    13/12/2010

לינור שלום,
    שנה היא שנה קלנדארית ולא שנת עבודה.
    אם אין 200 ימים - יש נוסחא מדוייקת לחישוב הזכאות בחוק, אך אין זכאות לצבירת ימי החופשה בזמן חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו