יציאה לחל"ת והגנה על זכויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאה לחל"ת והגנה על זכויות
    ליבי
    10/12/2010

שלום רב
    אני עובדת במקום עבודתי 8 שנים. לפני קרוב ל-9 חודשים ילדתי והיה בדעתי לממש את זכותי להתפטר ולקבל פיצויים. הרצון לעזוב הוא מתוך שחיקה ולא בגלל סכסוך והמעביד לא שש להתפטרות זו. לאחר מחשבה החלטתי לבקש חל"ת כדי שיהיה באפשרותי לטפל בתינוקת ובהמשך לבדוק מקום חדש ואם יהיה צורך - לחזור למקום עבודתי הותיק.
    ברצוני לדעת -
    1. מהו אורך החל"ת המקסימלי אותו אני יכולה לבקש מבלי לאבד את זכויותיי?
    2. במידה ולאחר תקופה זו יחפוץ המעביד הותיק להחזירני לעבודה ואני לא ארצה לחזור, האם אוכל לקבל פיצויים, על סמך העובדה שהיציאה לחל"ת הייתה בתוך 9 חודשים מאז הלידה?

תודה רבה מאוד על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יציאה לחל"ת והגנה על זכויות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    13/12/2010

ליבי שלום,
    לגבי החל"ת - על פי חוק את זכאית לחל"ת בת מקסימום שנה מיום הלידה.
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
    בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליבי
    14/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד חן שטיין
    19/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו