שאלות הנוגעות לזכויות אישה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות הנוגעות לזכויות אישה בהריון
    שרון
    13/12/2010

שלום,
    אני בחודש שביעי להריוני, עובדת מזה כ- שנתיים במקום עבודתי. עבדתי דרך עובדי המדינה כשנה ו-8 חודשים ובגלל סיום חוזה לאחר 22 חודשי העסקה כעובדת זמנית (משרה מלאה) פוטרתי, קיבלתי פיצויים והועברתי ישר להעסקה אצל קבלן.

כרגע הוארך לי החוזה אצל הקבלן עד הלידה שזה בעצם פתוח אין תאריך. אני צפוייה ללדת במרץ כך שחצי שנה העסקה אצל הקבלן תהיה לי.

הבוס שלי במחלקה בה אני מועסקת מעוניין להחזיר אותי להיות עובדת מדינה לאחר חופשת הלידה אך מבחינת החוק במקום עבודתי טוענים שצריכה להיות חצי שנה הפסקה של משוכרת דרכם ולכן חשבתי שהתשלום מהקבלן לא קשור אליהם(ז"א נחשב כחצי שנה הפסקה דרכם) אבל ההנהלה טוענת שכן כי הם מפרישים לקבלן גם כסף.

האם החופשת לידה + הארכה לחצי שנה במידה וארצה להאריך תוכל לאפשר לבוס שלי למשוך אותי בחזרה להיות עובדת מדינה?? זו תחשב החצי שנה הפסקה דרך מקום עבודתי? הרי משכורת תהיה מביטוח לאומי. זה נורא חשוב לי לדעת כי אף אחד לא יודע לענות לי על שאלות.

אסור גם לפטר אותי חודשיים לאחר חופשת הלידה נכון? ז"א שחייבים להחזיר אותי לעבודה.
    אם אני חוזרת לעסוק אצל קבלן התנאים כמובן יהיו פחותים, שעת הנקה תהיה לי?
    חופשים אין לי בכלל, אומרים לי שאם אני לוקחת יום חופש זה על חשבוני כי דרכם רק אחרי חצי שנה מגיע לי ימים ברצף.. אבל עד שתמולא חצי שנה אהיה לקראת הלידה.

מצטערת על אורך ההודעה.

אודה לתשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות הנוגעות לזכויות אישה בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    13/12/2010

שרון שלום,
    שאלותייך רבות וספציפיות מאוד, ומטבע הדברים לא ניתן להשיב עליהן באופן מקצועי על גבי הפורום.
    על מנת לקבל תשובות מלאות לשאלותייך, עלייך לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו