ימי חופשה נצברים בזמן חל"ד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ימי חופשה נצברים בזמן חל"ד?
    לילי
    22/12/2010

שלום, אני בהריון ואצלנו בעבודה אסור לצבור ימי חופשה , כלומר כל שנה יש לנצל את מלוא הימים שנצברו לאותה שנה.
    אני מתכננת , ב"ה לאחר הלידה להאריך את החופשה בעוד 3 חודשים.
    הייתי רוצה לדעת מראש האם כאשר אישה נמצאת בחל"ד ימי החופשה אשר מגיעים לה באותם חודשים נצברים עבורה כרגיל? או שהיות והיא אינה נמצאת במסגרת העבודה היא אינה ראשית לקבל ימי חופש בעבור אותם חודשים.
    חשוב לי לדעת היות ואני רוצה לדעת מראש כמה ימי חופשה יצטברו לי בעבור השנה הבאה וכך אדע מראש לנצל אותם ולא לאבד את חלקם.

תודה על העזרה "לילי"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ימי חופשה נצברים בזמן חל"ד? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    22/12/2010

לילי שלום,
    התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
    ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.

חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו