שינוי תפקיד בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי תפקיד בהריון
    יעל
    27/12/2010

שלום,

בשיחת פיטורים שבוצעה לי, עדכנתי את המעביד כי הנני בהריון (תחילת חודש רביעי).

המעביד אמר לי שלא יפטר אותי היות ואני בהריון.

המעביד אינו מעוניין להשאיר אותי בתפקידי, בטענה שהמנהל שלי אינו מרוצה ממני.
    כמו כן, נאמר לי שגוייס כבר עובד במקומי, ומבקשים שאני אעדכן את עובדי (אני בתפקיד ניהולי).
    אני לא מעוניינת לשנות את תפקידי, אני בדרגת ניהול, ולא רוצה שמעמדי ועתידי יפגע.

השאלה היא האם הוא יכול לשנות את תפקידי (בהנחה שאינו פוגע בשכרי או בשעות העבודה),

ואם כן , האם צריך להעביר אותי לתפקיד דומה? או שיכול להעביר אותי גם לתפקיד בדרג נמוך יותר?
    האם אני צריכה להסכים ךתפקיד החדש או שניתן לכפות עלי?
    תודה

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי תפקיד בהריון

הוספת תגובה

• שינוי תפקיד בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    28/12/2010

יעל שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
    במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
    לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו