מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מהמעסיקעדי09/01/2011
שלום ליאת,
התייעצתי עימך בעבר, אף הגעתי לפגישת ייעוץ אישית ועזרת לי רבות ועל כך תודה
השאלה היום הינה מצד המעסיק:
לקחנו עובדת זמנית לצורך החלפה מחופשת לידה,
הבחורה שאותה היא מחליפה הינה בשמירת הריון עם תאומים ,איני יודעת מתי תחזור
אנו רוצים להחתים את זו שמחליפה אותה על חוזה העסקה זמני למשך חצי שנה או עד לחזרתה של ההריונית
ללא התחייבות להעסקתה בהמשך . אנו חוששים ממקרה שנעשה לנו בעבר בו עובדת שהגיעה לעבודה זמנית נכנסה להריון ותבעה את זכויותיה (למרות שנאמר לה מראש שהיא הינה זמנית)
שאלתי :
כיצד עליי להבטיח לעצמי שהמצב לא יקרה וישנה גם עכשיו
?
עד מתי אני מחוייבת לשמור להריונית את התפקיד?
למשך שנה? שנתיים ?
סה"כ המועמדת הינה ראוייה לתפקיד ואני מאמינה כי תעשה זאת כהלכה אבל איני רוצה להבטיח הבטחות שעשויית לכבול אותי עם שתי עובדות שבעצם אני יכולה להרשות לעצמי העסקתה של אחת ... ?
בקיצור אשמח אם תעני לי בפשטות כיצד עליי לפעול
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת לתקופה קצובה ללא הארכה- תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/01/2011עדי שלום,
ראשית אני שמחה מאוד לשמוע שהייעוץ אצלי סייע לך - זה חשוב לי מאוד.
לשאלתך - קשה להשיב על השאלה הספציפית, אך אשתדל להשיב בצורה כללית:
באופן עקרוני, אם מדובר על עובדת לתקופה קצובה הפוחתת משנה, ובתנאי שלא תהיה הארכה של ההסכם, הרי שחוק עבודת נשים, על פניו, לא יחול עליה גם אם תיכנס להריון בתקופה זו, ובתנאי שאם תפוטר - לא יהיה לדבר קשר להריון.
יחד עם זאת, אין ספק שמדובר בחשיפה לסיכון מבחינתך, ולכן מומלץ לחשוב היטב מהי התקופה הקצובה המתאימה במקרה זה, ונוסח הסעיף המתאים בהסכם העבודה.
מכל מקום, עלייך לשמור לעובדת הקודמת שלך את התפקיד עד לשובה, כאשר המקסימום להארכת חופשת הלידה הינו בין כחצי שנה לשנה (תלוי בותק העובדת טרם לידתה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוידוא הבנה ...
עדי11/01/2011שוב תודה לך ליאת על המהנה המהיר.
אז ממה שאני מבינה , עליי להבטיח את עצמי באמצעות כתיבה בחוזה העסקה לשנה... ?
כך במידה והיא תיכנס להריון , אני לא יהיה מחוייבת כלפיה (צר לי על הניסוח) אלא רק לאחר תקופה של שנה -תקופה קצובה כפי שנחתם בחוזה.
לאותה בחורה הריונית אני מחוייבת להחזיר את תפקידה כל עוד ברצונה בו ובלבד שלא עברה תקופה של שנה (תקופת הארכה של חופשת הלידה)
כלומר לאחר שנה איני מחוייבת כלפיה?
הכוונה להחזירה למקום העבודה ?
תראי מדובר בלידת תאומים ,אני מניחה שהמציאות לא תאפשר לה כל כך מהר לחזור ועל כן אני מניחה כי לא תחזור בכלל או שתחזור לאחר הרבה זמן -שנה לפחות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוידוא הבנה ... - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/01/2011עדי שלום,
הסקת המסקנות שלך עקרונית נכונה, אך אינה מדוייקת...
על מנת להבין את המצב לאשורו ולעומקו, ייתכן ויש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת, שכן את לא רוצה לקבל החלטות בצורה לא מספיק מושכלת, ומבלי שהבנת את העניין והשלכותיו לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)