אפלית המעסיק במהלך הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפלית המעסיק במהלך הריון
    נעמה
    10/12/2007

אני עובדת קבלן של משהב"ט. כלומר המעסיק הישיר שלי שנותן לי את השכר הוא הקבלן והבוס שאני כפופה לו בעבודה הוא מנהל מטעם משהב"ט. הבוס שלי החליט להעלות לי ולמזכירה השניה את השכר ועל כן פנה למשהב"ט בבקשה להגדיל את התקציב לקבלן שמשלם לנו את שכרנו. התקציב אכן הוגדל והמזכירה השניה מקבלת יותר עבור שעה אבל לי לא מוכנים להעלות את השכר בטענה שאני בהריון ואת תוספת התקציב הקבלן יצטרך ע"מ לשלם לי לתקופת ההריון?
    מכאן שיש לי שתי שאלות: מי משלם לי את דמי הלידה או האם הקבלן אמור להפסיד סכום כסף מכך שאצא לחופשת לידה ,האם הוא משלם לי מהו?
    ושאלה שניה האם אין כאן אפליה או איזשהיא עילה לתבוע את הקבלן על כך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפלית המעסיק במהלך הריון

הוספת תגובה

• אפלית המעסיק במהלך ההריון

עו"ד אילן קמינצקי
    10/12/2007

1. דמי הלידה משולמים על ידי המוסד לביטוח לאומי. גובה דמי הלידה נגזר מהשכר בחודשים לפני יציאתך לחופשת הלידה. אני לא רואה הפסד כספי של הקבלן בתקופת חופשת הלידה.

2. בהנחה והסיבה לאי העלאה בשכר הינה רק בגלל הריון יש כאן עילה לתביעה בהתאם לחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה האוסר על הפליה בתנאי העבודה גם לגבי עובדת בהריון. יחד עם זאת לעיתים קשה להוכיח כי הסיבה לאי העלאת השכר הינה עקב היותך בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו