מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי דמי אבטלה - ממש דחוףתמי26/01/2011
שלום,
ילדתי לפני 3 חודשים ונאלצתי להתפטר מפני שהמשרה שלי לא התאימה לטיפול בילד (שעות עבודה רבות).
אני יודעת שמי שמתפטר יכול לדרוש דמי אבטלה רק לאחר 90 יום, אולם ניגשתי מיידית ללשכת התעסוקה במקום מגוריי וקיבל את פני פקיד (מאוד לא חביב) אשר אמר לי כי אין לי טעם להתייצב בלשכת תעסוקה, אלא רק לאחר 90 יום במידה ולא מצאתי עבודה.
הוא אפילו לא לקח את פרטיי ולמעשה לא נרשם שהתייצבתי בלשכה.
שאלתי -
מי סופר את 90 הימים הללו? האם אני צריכה להתעקש מול הפקיד בכ"ז להירשם בלשכה ע"מ שתקופת האכשרה תתחיל להימנות?
בנוסף, הפקיד טוען כי אין לי טעם להירשם עתה מכיוון שעד שאני אסיים לחתום בלשכת התעסוקה, רק אז תתחיל לי הזכאות בביטוח לאומי(כלומר, אחרי 90 יום), אבל אז כבר לטענתו לא אהיה זזכאית לחתום בלשכת האבטלה ולמעשה אני לא אוכל "ליהנות" כפי שמגיע לי עפ"י חוק מדמי האבטלה.
האם כך?
מה יהיה הכי נכון לעשות?
להירשם עתה בלשכה ובמקביל להגיש בקשה לביטוח לאומי?
במידה וידחו אותי בביטוח לאומי, (בגלל תקופת האכשרה) האם להמשיך לחתום בלשכה או שלחכות 90 ימים?
חשוב לי לדעת כיצד להתנהל מכיוון שאני מעוניינת לחפש עבודה אך בזמן חיפוש העבודה חשוב לי שתהיה לי הכנסה כלשהי כגון דמי אבטלה.
מה נכון לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דמי אבטלה - ממש דחוף - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו26/01/2011תמי,
ממליצה לך לעקוף את הפקיד ולפנות לממונה, על מנת שתהיי זכאית בתשלום דמי אבטלה לאחר 90 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמי26/01/2011מה זאת אומרת? כיצד עוקפים את הפקיד?
מדובר בלשכה קטנה ביותר...
בנוסף, מה את ממליצה לי לעשות?
האם לגשת מיידית ללשכת האבטלה ולהצהיר עלי כדורשת עבודה ע"מ שתקופת האכשרה תתחיל להימנות?
ובמקביל להגיש תביעה לביטוח לאומי?
האם להמשיך לחתום מדי שבוע לאחר ההתייצבות הראשונה או שרק לאחר 90 יום לחזור ללשכת האבטלה אם לא מצאתי עבודה, על מנת לקבל דמי אבטלה?
אני לא יודעת כיצד עליי להתנהל שכן נראה לי שהפקיד בלשכה ממש מקשה עלי ע"מ שלא ארשם כדורשת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)