שינוי סטטוס ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי סטטוס ?
    מאיה
    01/02/2011

שלום רב,

ילדתי לפני 6 חודשים ובימים אלה אני אמורה לחזור לעבודה.
    ממה שנאמר לי ישנם שינויים כרגע בחברה והתחום בו אני עוסקת עובר לאגף אחר ובעצם תוך חודשים ספורים תפקידי יהיה נקי מתוכן.
    נאמר לי מפורשות שאני לא עוברת לאגף האחר וכששאלתי מדוע נאמר לי "עזבי לא משנה...". למותר לציין כי לעובד שלי נאמר כי הוא כן יעבור.

שאלתי היא כמה זמן חברה אמורה לשמור לאשה בחופשת לידה את המשרה שלה . והאם מהלך כזה ניתן לראות אותו בעצם כפיטורין?

תודה,
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי סטטוס ?

הוספת תגובה

• שינוי סטטוס ? - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    02/02/2011

היות ולא יידעו אותך על שינוי סטוס, אזי אין לך מה לטעון כיום.

עליהם לשמר את תפקידך 60 ימים לאחר חזרתך מחופשת לידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מאיה
    02/02/2011

תודה על המענה המהיר.

אכן אף אחד לא אמר לי במסמך רשמי כי אני מפוטרת אך בשיחה עם הבוס שלך הוא הסכים כי אין לתפקיד שלי /לי זכות קיום בחברה כאשר ישנה מחלקה אחרת שמתהווה ומוקמת וכי הוא ממליץ לי ברמה החברית להתחיל לחפש בחוץ. הוא מבחינתו יעזור לי בלהרוויח זמן בלהישאר בחברה.
    וגם מי שמקים כרגע את המחלקה החדשה אמר לי מפורשות אתמול כי אני לא חוזרת לתפקידי הקודם וכי עלי לדבר עם משאבי אנוש.

האם לאור האמור, אני עדיין לא יכולה לראות זאת כסוג של פיטורין?

למותר לציין כי הדוברים הינם אנשים בדרגה גבוהה של משנה למנכל.

תודה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    03/02/2011

לא, אינך יכולה לרות זת כפיטורים.

מקום עבודה מחויב להחזיר אותך לתפקידך הקודם, אך אם המחלקה נסגרה אזי לא רואה מניעה להחזירך לאותו המעמד בו עבדת קודם לכן ובטוח באותו השכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מאיה
    05/02/2011

בהנחה שאני חוזרת לעבודה ולאור המידע שצברתי עד כה (ההמלה של הבוס כי עלי לחפש בחוץ וכי הוא ינסה להרוויח עבורי זמן וההודעה של מנהל אחר בחברה המקים את המחלקה החדשה לפיו אין לי מקום שם) הרי בכל מקרה אין לחברה כוונה להעסיק אותי בעתיד, ואכן לאחר חודשיים- שלושה של חזרה לעבודה (גם בהם כבר חלק מהתחומים בהם עסקתי בעבר ככל הנראה לא יחזרו אלי או אולי רק לשם סיוע וחפיפה) הם יפטרו אותי האם לא ניתן לראות בכל פיטורין שלא בתום לב? הרי הם הכינו את הקרקע לקראת הפיטורין הללו ?
    למותר לציין כי פיצויי הפיטורין הרגילים אינם מדאיגים אותי שכן אני חתומה על סעיף 14.בגלל שכל מה שמתנהל בחברה לא "מריח" לי כל כך תקין וגם התחושה היא שאנשים מתחמקים מתשובות ברורות אלא עונים בתשובות של: "עזבי", "מה זה משנה" וכו" , מה מומלץ לי לעשות ?

בכל מקרה, במידה והם מפטרים אותי גם לאחר חודשיים מה עלי לעשות וכיצד החוק בא לסייע כדי שמעסיק לכאורה יעמוד במסגרת החוק (המתנה של חודשיים) אך בעצם תיכנן את מהלך הפיטורין והשינויים בחברה לפני ?

בברכה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו