מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריון וניצול ימי מחלהענת02/02/2011
שלום,
בעקבות צירים מוקדמים והתקצרות צוואר רחם הרופא שלי הוציא אותי לשמירה.
מכיוון שהגמלה לשמירת הריון היא עד המשוכרת הממוצעת בשוק ואני מרוויחה מעל השכר הממוצע ובנוסף בשל העובדה שיש לי המון ימי מחלה, ברצוני לנצל ימי מחלה לתקופה מסויימת לפני שהמעסיק יעביר אותי לביטוח לאומי. להלן השאלות שיש לי:
1. אם בטפסים של ביטוח לאומי אני ממלאת את תאריך התחלת השמירה כתחילת פברואר שמתוכו חודש שולם על ידי המעביד בימי מחלה, האם 30 ימים אלה ייחשבו כשמירה גם כן? האם הם ייספרו כחלק מ30 הימים שחייבים על מנת להגיש את הבקשה הראשונית?
2. האם המעביד חייב לאפשר לי להשתמש בימי מחלה ואם כן האם הוא יכול להגביל אותי במספר הימים שאני יכולה לנצל על חשבון ימי מחלה? הרופא שלי אמר אתמול ש30 הימים הראשונים הם באופן אוטומטי מנוצלים על ידי ימי מחלה אם יש אבל אני לא בטוחה בנוגע לזה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון וניצול ימי מחלה - תגובה
עו``ד חן שטיין03/02/2011ענת שלום,
ראי את נוסח המוסד לביטוח לאומי בעניין - עובדת הזכאית לתשלום גמלה לשמירת היריון מהביטוח הלאומי, אך מעדיפה בכל זאת לנצל את ימי המחלה ולקבל את תמורתם מהמעסיק שלה, תישלל זכאותה לגמלה מהביטוח הלאומי בעד הימים ששילם לה המעסיק.
מכך ניתן להסיק על פניו כי ימים אלה באים במניין התקופות, על אף שלא משולמת בעדם גמלה.
לעניין עמדת המעסיק - המעסיק כלל אינו פונקציה בעניין, והבחירה בידך - אם יש לך ימי מחלה צבורים, אין שום בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
ענת03/02/2011לשם הבהרה, אם אני עכשיו נכנסת לשמירה של שלושה חודשים (שעם למעשה 60 ומשהו ימי עבודה) ויש לי 45 ימי מחלה, את 15 הימים הנותרים ביטוח לאומי ישלים?
ניסיתי לחפש באתר של ביטוח לאומי אבל לא היה משהו שאומר שהמעסיק אינו צד בעניין
ושבאפשרותי להשתמש בימי המחלה אם יש לי ואני בוחרת לעשות זאת.
אשמח אם תפנה אותי לנוסח עליו דיברתי על מנת שאוכל לדבר עם המעסיק.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
עו``ד חן שטיין06/02/2011ענת שלום,
הפנתי אותך לנוסח הביטוח הלאומי.
טרם קבלת החלטה בעניין, מומלץ לפנות למוסד לביטוח לאומי ישירות אשר ישיבו לך ספציפית, בהתאם לנתונייך האישיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)