דמיי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמיי לידה
    חנה
    07/02/2011

שלום!
    אני יצאתי לחופשת ליידה והתחלתי לחתום אבטלה ב-28.3.2010. סיימתי לחתום אבטלה ב-2.1.2011. מאז אני עדיין לא עובדת אבל יכול להיות שאתחיל בעוד שבועיים ב"ה.
    כמו-כן, מאז שסיימתי אבטלה אני גם לא משלמת ביטוח לאומי כיוון שאני נשואה ובעלי עובד.
    נניח שאני מתחילה לעבוד ב- 20.2.2011, כמה חודשים אני צריכה לחכות לפני שאיכנס להיריון על-מנת שישולמו לי דמיי לידה מלאים? והאם מבחינת מקום העבודה אני צריכה לעבוד שנה באותו מקום לפני הלידה?
    אודה לכם אם תענו לי על שתי השאלות ותייחסו את התשובה אליי אישית ולא תעתיקו מידע מהאתר של ביטוח לאומי שנוגע באופן כללי לכל האימהות...
    תודה ויום נעים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמיי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2011

חנה שלום,
    לעניין ההגנה מבחינת מקום העבודה - נדרש ותק של שישה חודשי עבודה על מנת שתחול ההגנה על פי חוק.
    לעניין דמי לידה - את אומנם לא רוצה מידע מביטוח לאומי, אבל זה המידע היחיד הרלוונטי אלייך (שכן הזכאות שלך היא על פי חוק):
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

חנה
    08/02/2011

מבחינת מקום העבודה התכוונת שאני לא יכולה להיכנס להיריון לפני שיעברו 6 חודשים??? אחרת אין בעיה שיפטרו אותי???
    ומבחינת השאלה השניה- לא התכוונתי שתתעלמי מחוקי הביטוח הלאומי, ביקשתי שתפרשי לי אותם ספציפית למקרה שלי- לכן רשמתי בדיוק את התאריכים שרלוונטים לי....
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו