התפטרות לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    ונינה
    09/02/2011

שלום
    שמי ונינה תושבת נתניה.
    אני עבדתי כ-2.5 שנים במשרה (9-18) באתר אינטרנט ידוע, החברה יושבת בגבעתיים.
    אני ילדתי את הבת שלי ב12/5/2010 ולאחר חופשת הלידה חזרתי לעבודה עם הסדר של שעות הנקה , לאחר 4 חודשים בעבודה הוספקו השעות הנקה והחלטתי להתפטר עקב שעות מרובות בעבודה + 3 שעות נסיעה יומיים מכייון שאני מגיע באופן עצמי.
    אתמול ניגשתי לביטוח לאומי וללשכת התעסוקה לצורך חתימה על הבטלה ונאמר לי שאליי לקבל "עונש" ולהמתין 90 יום על מנת לקבל מענק הבטלה-
    השאלה שלי היא כזאת
    לפי הבדיקות שלי אני הבנתי שזמן ההמתנה של ה90 יום הוא רק עם התפטרתי מיד לאחר חופשת הלידה ולא לאחר שחזרתי לעבודה והתפטרתי עקב טיפול בילד.
    אני רוצה לדעת מהן הזכויות שלי כאישה שחזרה לעבוד והתפטרה עקב טיפול בילד, מרחק מהבית למקום העבודה ושעות מרובות .
    אשמח לקבל תשובה הבקדם
    תודה
    ונינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    09/02/2011

שלום לך,
    הנחת המוצא שלך שגויה - אין רלוונטיות לשאלה אם התפטרת מייד לאחר חופשת הלידה, או שחזרת ואז התפטרת - השאלה היא האם מדובר בפיטורים או התפטרות.
    מאחר ומדובר בהתפטרות, הרי שיש תקופת אכשרה.
    יחד עם זאת במקרים חריגים ניתן לבטל תקופה זו (אם ניתן להוכיח שההתפטרות היתה עקב עבודה בשעות נוספות רבות, מרחק בלתי סביר ממקום המגורים, וכו').

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו