חופשת לידה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה מוקדמת
    נועה
    19/02/2011

שלום אני אמורה ללדת ב"ה עוד חודש בדיוק ואני רוצה לצאת לחופשת לידה מוקדמת עקב זה שאני לא מרגישה טוב.
    רציתי לשאול בבקשה
    1. איך מחושב המשכורת שיתנו לי לפי מה כמה משכורות אחורה עושים ממוצע?
    2. השכר שלי תמיד היה גבוה הרבה יותר מאשר ב שלושה חודשים האחרונים כי לא הגעתי הרבה למרות שיש לי ימי מחלה המעסיק לא שילם לי עליהם בטענה שאין לי ימי מחלה מצתברים האם אפשר לדרוש ממוצע שנתי?
    3. כנ"ל לגבי הפיצויים אני לא מתכננת לחזור לעבודתי איך מחושב הפיצויים יש אפשרות לחשב ממוצע שנתי או ממוצע לפי כל השנים שעבדתי
    אשמח לתשובה תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה מוקדמת

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/02/2011

נועה שלום,
    1. דמי הלידה מחושבים לפי 90 הימים בחודשים המלאים שקדמו ללידה.
    2. באופן עקרוני החישוב נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה, כאשר לרוב הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך - מחלה), לא באות בחשבון, אולם אין ודאות לכך, והדבר תלוי במוסד לביטוח לאומי.
    3. חישוב פיצויי הפיטורים תלוי במתכונת ההעסקה, אולם באופן עקרוני למשרה מלאה קבועה מחושבים פיצויי הפיטורים לפי שכר חודשי אחרון מלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת

נועה
    20/02/2011

תודה רבה על התשובה המהירה רק תסעיף האחרון לא הבנתי אני מקבלת פיצויים לפי המשכורת הקבועה שהיתה לי כל שנות עבודתי כדוגמא הרווחתי 7500 ברוטו כל השנים עד לפני חצי שנה שהתחלתי להחסיר מעבודתי. אז הפיצויים יחושבו לפי 7500 המשכטרת המלאה האחרונה שהיתה לי ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    20/02/2011

עקרונית כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו