פעם שלישית שאני שואלת!!! דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעם שלישית שאני שואלת!!! דחוף
    תמר
    17/12/2007

שלום,
    שמי תמר, אני בת 28 מתל-אביב. אני עובדת כשנה ו-9 חודשים בחברה פרטית. בספטמבר יצאתי לחופשת לידה ואני חוזרת בשבוע הבא.
    התפקיד שבו עבדתי לפני שיצאתי לחופשת לידה אינו מתאים לאם לתינוק בן שלושה חודשים- 5 ימים בשבוע 8-9 ולפעמים גם 10 שעות כל יום, הייתי משתכרת כ-5500 ש"ח בחודש נטו. בנו לי תפקיד חדש בחברה המתאים יותר לצרכיי- 4 ימים בשבוע מהשעה 09:00 עד 15:30. האם זה נכון שמגיעה לי שעת הנקה ביום בנוסף? ושאלה נוספת- האם הם מחויבים להשאיר לי את אותה המשכורת? ואם לא אז איזו משרה זו נחשב? חצי משרה? שלושת רבעי משרה?
    כיצד לחשב זאת? עד השעה 16:30 או עד השעה 15:30?
    אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.
    תודה מראש, תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שעת הנקה

עו"ד אילן קמינצקי
    17/12/2007

עובדת זכאית לשעת הנקה רק אם היא עובדת במשרה מלאה. היות ואינך עובדת במשרה מלאה אינך זכאית לשעת הנקה.
    לא ברור לי מהנתונים בשאלתך מתי המעביד פגע בהיקף משרתך- האם בסמוך לאחר חזרתך מחופשת הלידה?
    מעביד אינו רשאי לפטר עובדת 60 יום מתום חופשת הלידה. פגיעה במשכורת ו/או בהיקף המשרה כמוה כפיטורין. במידה והמעסיק שינה את היקף משרתך לאחר 60 יום - כעקרון הדבר אפשרי כפוף להסכמי עבודה אישיים או קיבוציים.
    במידה ובמקום העבודה עובדים 5 ימים בשבוע כי אז משרה מלאה הינה 43 שעות שבועיות ולפיכך היקף המשרה שלך יהיה מספר השעות בהם את עובדת ביחס ל 43.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו