שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    מירי
    27/02/2011

שלום רב, אני בשבוע 18.3 בהריון רביעי.

בהריון קודם סבלתי מיתר לחץ דם הריוני ומדופק גבוה, ואושפזתי רבות החל משבוע 24. מאותו הזמן הייתי בשמירת הריון עד הלידה.

בהריון הנוכחי התחלתי לסבול מדופק מהיר ומערכים בודדים גבוהים של לחץ דם כבר החל משבוע 7. (הייתי הרבה בימי מחלה ובמנוחה עד עכשיו)

הבוקר הרופאת נשים שלי החליטה שזה נראה לה שיכול להסתבך לאור ההיסטוריה של ההריון הקודם ונתנה לי חופשת מחלה של 30 יום לשבת בבית כדי שאח"כ היא תמלא לי את הטפסים לשמירת הריון. בנוסף היא אמרה לי להודיע כבר בעבודה שמבחינתם אני בשמירה, והפנתה אותי לטיפול של מרפאה לסיכון גבוה מעתה ועד הלידה.

שאלותיי הן:

1. האם זה שהיא בינתיים נתנה לי טופס אישור מחלה לשלושים יוםורק אח"כ תמלא את הטפסים בדיעבד זה בסדר?

2. את טופס האישור מחלה אני אמורה לשמור אצלי ולתת לביטוח לאומי כשאגיש את הטפסים או שעליי לתת אותו למקום העבודה?

3. מתי אצטרך לתת למקום העבודה שלי את הטפסים למילוי? עכשיו או לחכות לטופס של הרופאה קודם?

4. מה קורה במידה וביטוח לאומי לא יאשר את השמירה? יש אפשרות לערעורים? שלא אשאר קרחת מכאן ומכאן..

תודה וסליחה על האורך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    27/02/2011

זוהר שלום,
    1. מאוד לא כדאי לקחת סיכון - תדאגי שיהיה לך אישור לשמירת ההריון כבר עכשיו.
    2. עלייך להגיש זאת יחד עם הטפסים, ובלי קשר, למקום העבודה לפי דרישתם.
    3. רק לאחר אישור מהרופאה הם חייבים למלא.
    4. יש אפשרות לערעור - צריך יהיה לבחון את המקרה בזמן אמת על מנת להחליט האם יש בסיס לערער.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו