חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה
    אושרת
    02/03/2011

חופשת הלידה מסתיימת ואני חוזרת לעבודה, בכלל נושא של שעת הנקה אני אעבוד פחות שעה למשך 3 חודשים.
    אך בל מצב לאחר תום השלושה חודשים האלה אני לא מעוניינת לחזור לאותן שעות עבודה כמו שהיו קודם ואני רוצה להוריד שעת עבודה . המעביד שלי לא יסכים לכך וזה ודאי, האם אני חייבת ליידע אותו על כך? באם אני מיידעת אותו ואכן אינו מסכים האם חייב להחזיר אותי לעבודה לאותם 60 יום + 30 של מכתב הפיטורין , שכן הוא מפטרת את העובדת הזמנית שמימנה הוא מאוד מרוצה אך בגלל שמחוייב אלי הוא עושה זאת.
    האם אני חייבת לחתום איתו על הסכם עבודה לפני החזרה לעבודה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    02/03/2011

סיגל שלום,

עד 9 חודשים מיום הלידה, הנך יכולה להתפטר על מנת לטפל בילדך.

אכן, אם הנך עובדת משרה מלאה, הנך זכאית לעבודה שעה פחות וזאת עד 7 חודשים מיום הלידה.

על מעסיקך להחזירך לעבודה לאחר חופשת הלידה, והוא אינו חייב להסכים להפחתת שעות העבודה ואת תצטרכי להמשיך לעבוד כרגיל ו/או להתפטר בגין טיפול בילד.

היה והנך יודעת בוודאות שלאחר 60 ימים תתפטרי + חודש הודעה מוקדמת שעליך ליתן למעסיק, עשי את השיקולים שלך, האם כדאי לך לחזור לעבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לחזרה לאחר חופשת לידה

אושרת
    02/03/2011

באם יש לי תאומיים עדיין מגיע לי לעבוד פחות שעה עד 7 חודשים מיום הלידה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לחזרה לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    03/03/2011

אכן כן. הפחתת שעה הינה גם ללידת ילד אחד וגם יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו