דמי לידה לאחר אבטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה לאחר אבטלה
    דיטה
    02/03/2011

שלום.

אני בהריון בחודש השני. עוד כחודשיים נסגרת החברה בה עבדתי 10 שנים ואני אתחיל לחתום אבטלה.

כמה שאלות:

1. אני מבינה כי אהיה זכאית לדמי לידה - נכון?

2. אם כן - כיצד יחושבו דמי הלידה ? האם לפי ההכנסות 3 חודשים שקדמו ללידה ואז בעצם מדובר בדמי האבטלה (שמן הסתם יהיו פחותים מהשכר שאני מקבלת היום) או לפי המשכורת שהייתה לי בהיותי שכירה ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה לאחר אבטלה

הוספת תגובה

• דמי לידה לאחר אבטלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    02/03/2011

דיטה שלום,
    לפני דמי אבטלה - כל עוד לא נניתן היתר לפיטורייך, הרי שתהיי זכאית לשכר עבודה - יש לבחון עניין זה לעומק בפגישת ייעוץ מסודרת.
    מכל מקום, דמי הלידה מחושבים עקרונית לפי שכרך כעובדת, ולא לפי דמי האבטלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעת הפיטורים הייתה לפני ההריון

דיטה
    03/03/2011

הודעת הפיטורים הגיעה בדצמבר - בהודעה נאמר כי העובדים יועסקו עד ה- 15 באפריל. כאמור, נכנסתי להריון לאחר ההודעה. ולכן אני שואלת האם עדיין המעביד צירך לקבל היתר על פיטוריי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעת הפיטורים הייתה לפני ההריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    03/03/2011

דיטה שלום,
    עדיין חייב המעסיק לקבל היתר, שכן ככל שהמשכת לעבוד, הרי שמועד הפיטורים בפועל הוא יום עבודתך האחרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתר פיטורין

דיטה
    06/03/2011

תודה על התשובה.
    בכלל לא לקחתי אפשרות כזאת שהמעסיק יצטרך לקבל היתר.
    אם לא יקבל היתר - האם זה אומר שיצטרך להמשיך לשלם לי שכר כל חודשי ההריון ורק אח"כ יוכל לפטר אותי ?
    נראה לך מצב שבו לא יקבל היתר כזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו