חופשת לידה לאבא, ודמי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה לאבא, ודמי לידה
    nils
    19/12/2007

עד ללידה עבדתי כעצמאית בסטודיו שליד ביתי, ובמקביל עבדתי יומיים בשבוע בעיתון כשכירה (אני גרפיקאית).
    ביטוח לאומי שילמתי בעצם פעמיים, כעצמאית וכשכירה.
    עכשיו, אחרי הלידה, רציתי לפצל את החופשה ביני ונין בעלי, כך שאני אחזור לעבוד רק כעצמאית, אבל כשכירה, אמשיך את החופשה (ז"א אני לא אחזור לעיתון, בינתיים).
    בביטוח לאומי אמרו לי שזה בלתי אפשרי, ושאני חייבת לחזור לעבוד בשני המקומות כדי שבעלי יוכל לקחת חופשה במקומי.
    א. האם זה נכון, ואם כן, אפשר לערער על ההחלטה הזאת?
    ב. אם אין ברירה, האם אני יכולה להתפטר מעבודתי בעיתון, ולעבוד רק כעצמאית, כדי שבעלי יוכל להחליף אותי בחופשה?
    אודה לתשובתכם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אכן

עו"ד זיוה אופק
    25/12/2007

לפי החוק התנאי לחופשת לידה של הבעל היא שאת אינך בחופשת לידה. עבודה חלקית אינה חופשת לידה וככל הידוע לי הדין אינו מכיר בחופשת לידה חלקית. אפשר לנסות ליצור תקדים בביה"ד לעבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, ושאלה נוספת...

nils
    30/12/2007

במה כרוך יצירת התקדים בבית הדין לעבודה? מה הנוהל?
    ובכלל, מה כדאי לעשות עכשיו, האם כדאי לחזור לעבודה רק כעצמאית, ושבעלי יקח חופשת לידה, ולסמוך על כך שהערעור יתקבל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו