אורך חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורך חופשת לידה
    מוריה
    06/03/2011

שלום רב,

אני יודעת שהייתה הצעת חוק להארכת חופשת הלידה ל-26 שבועות, 14 מתוכם בתשלום והיתר לא. כמו כן, הבנתי שיצא תיקון לחוק כי נדרש וותק של שנה לצורך הארכת החופשת לידה מבלי לקבל את אישור המעסיק במקום 24 חודש כפי שהיה נהוג בעבר.

מס' שאלות בנוגע לחוקים אלו:
    1) האם אכן החוק להארכת החופשת לידה עבר? האם נדרש וותק מסויים?
    2) עבדתי אצל המעסיק 11 חודשים לפני הלידה.
    האם הוותק שצברתי (11 חודשים) + הוותק שממשיך להיצבר במסגרת החופשת לידה (3 חודשים) נחשב כוותק של שנה לצורך קבלת חל"ת מהמעסיק ללא אישורו והאם במקרה שלי (ובמידה והחוק להארכת חופשת הלידה עבר) אני זכאית גם להארכה כחוק?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אורך חופשת לידה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה. תודה רבה.

מוריה
    07/03/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    08/03/2011

מוריה שלום,
    מדובר בתיקון 46 לחוק עבודת נשים, שעבר והוא כבר בתוקף.
    תוכלי לקרוא את מלוא המידע בעניין זה במאמר ספציפי על כך באתר האינטרנט שלי.
    מכל מקום, הותק בעניין השנה מחושב עד ליום הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. ותוספת קטנה אם אפשר

מוריה
    08/03/2011

הייתכן כי המעסיק אינו יודע על התיקון לחוק? במקום עבודתי ילדה לפני מישהי אשר חזרה לאחר 5.5 חודשים ומבחינת המעסיק היא האריכה את חופשת הלידה שלה, מה שבעצם לא נכון.
    מה עושים במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. ותוספת קטנה אם אפשר - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    09/03/2011

מראים למעסיק את החוק...
    (תמצאי אותו באתר שלי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

יורם
    19/04/2011

האם עובדת שהחליטה להמשיך את חופשת לידה מעבר ל 14 חודש האם נצברים לה זכיות ימי חופשה כמו ה 14 שבועות הראשונים , והפרשות לפנסיה , בתקופה שלא מעביד ולא ביטוח לאומי משלמים לה , הרי היא לא עובדת ותקון החוק לחופשת לידה אומר שיש לנהוד בעובדת כחל"ת ולא כחל"ד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו