מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לעבודה לאחר חל"דמ.07/03/2011
ילדתי ב-20.10 והארכתי בחודש את חופשת הלידה.
לפני הלידה עבדתי בשתי משרות חלקיות (אחת 60% , שניה 25%) כעובדת סוציאלית.
למשרה העיקרית (60%) אני חוזרת, אך למשרה הקטנה (25%) אני רוצה לחזור באופן זמני (כיוון ששינו לי תנאי ההעסקה, זה לא נחשב תחת הקרירוטריון של הרעת תנאים, אך מבחינתי המשרה הזו כבר לא מתאימה) עד שאמצא חלופה אחרת.
השאלות הן:
האם בכלל אפשרי להתפטר ממשרה אחת ולטעון שזה לצורך טיפול בילדה ולהיות זכאית לפיצויי פיטורין, או שבכדי לקבל א הפיצויים עלי להתפטר משתי המשרות? (אני יודעת שבמשרה ממנה אני רוצה להתפטר יעשו הכל כדי לא לשלם לי פיצויים אם יוכלו להתחמק מכך, לכן אני רוצה להיות וודאית לפני שאני עושה את הצעד הזה כיוון שלא נוכל להסתדר כלכלית ללא)
בהנחה שאוכל להתפטר רק מהמשרה שציינתי, כמה זמן מהלידה אני זכאית להתפטר ולקבל את הפיצויים? (ביתי בת 4.5 חודשים).
כ"כ כן, במידה ואתפטר משתי המשרות, מהם זכויותי מבחינת דמי אבטלה? מה הסכום שמקבלים ביחס למשכורת (האם זה אחוז מסויים?) כיוון שאולי כדאי לי להתפטר בו זמנית משתי המשרות כבו זמנית ולא רק מאחת מהן ובהמשך מהשניה כי זה יפגע בדמי האבטלה? ולמשך כמה זמן אוכל לקבל דמי אבטלה (זו לידה ראשונה)
תודה רבה רבה1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
מ.07/03/2011לאחר שקראתי תגובות לשאלות קודמות בפורום אני חושבת שאולי השינוי במשרה שלי הוא כן משהו שאסור לעשות... אז אני אוסיף טת הפרטים ואשמח לשמוע:
עבדתי 10 ש"ש כעובדת סוציאלית, שחולקו על פני 3 ימים.
העבודה היתה להגיע לכתובת (בית) מסויים, בו התגוררו 6 אנשים עם צרכים מיוחדים, לשוחח איתם, להנחות את הצוות שמטפל בהם וכו'. בכל 3 הימים הגעתי לאותו בית ועבדתי עם אותם האנשים. הבית הזה היה מרוחק 5 דקות הליכה מביתי ולא יבלתי תשלום נסיעות חודשי בשל שלא עמדתי בקריטריון המרחק.
מה שהוצע לי לאחר החזרה מחופשת לידה:
אותן 10 ש"ש בכעובדת סומיאלית , אותן שעות עבודה שעבדתי טרם ללידה, אך מהות העבודה היא ביקורי בית רבים ברחבי העיר (כלומר בכל יום עבודה אצטרך לעשות מס' ביקורי בית כאלו) וזה יצריך נסיעות (מדובר בעיר לא קטנה) בתחבורה ציבורית ( אין לי רכב), במקום הגעה לאותו בית ושהיה בו למשך מס' שעות.
האם זה נחשב לשינוי תפקיד?
מצד שני, בשל העובדה שמדובר באנשים עם רגשות נראה לי לא הוגן לחזור לאותה משרה למשך כחודשיים ואז לעזוב, ומצד שני, המשרה החדשה שהוצעה לי מאוד לא נוחה לי ולהרגשתי יש פגיעה בתנאים שלי.
אשמח לחוות דעתכם/ן כיצד לנהוג מול המעסיק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה לאחר חל"ד - תגובה
עו``ד חן שטיין08/03/2011שלום לך,
עקרונית ניתן להתפטר רק ממשרה אחת ועדיין להיות זכאית לפיצויים - כל מקרה לגופו, כמובן.
התפטרות לצורך טיפול בילד צריכה להיכנס לתוקפה עד מקסימום 9 חודשים מיום הלידה.
מבחינת דמי אבטלה - ככל שאת מחזיקה במשרה, גם אם חלקית, הרי שאינך מובטלת ולכן אינך זכאית לגימלה. לכל היותר תוכלי לבדוק זכאותך להבטחת הכנסה.
נראה כי במצב הדברים שתארת יהיה נכון, לקבוע פגישת ייעוץ ספציפית ופרטנית על מנת לקבל החלטות מושכלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מ.08/03/2011כשאת אומרת שההתפטרות צריכה להיכנס לתוקפה הכוונה היא להגשת מכתב התפטרות, או התפטרות בפועל? (כלומר שאני צריכה להגיש את המכתב עד 8 חודשים מהלידה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2011שלום לך,
הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים, אולם הסיכון קיים, וכדאי לא לקחת סיכון מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)