ירידה באחוזי משרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה באחוזי משרה
    דנה
    27/03/2011

שלום
    אני בהריון עם תאומים, שבוע 21 והרופא שלי רוצה שארד ל-50% משרה, תוך מחשבה שאקבל משכורת מלאה ואעבוד 4 שעות ביום.
    אני היום גרה בת"א ועובדת בחיפה, כך שהנסיעות קשות ואני סובלת מלחץ בעמוד השדרה שגורם להירדמות הרגליים ולכאבים חמורים אלחר עמידה של מעל 10 דקות בודדות.
    אני מטופלת ע"י אורתופד, פיזיותרפיסט וטיפול הידרופילי, אך כלום לא עוזר וזה מחמיר מיום ליום.
    הסתכליתי באתר ביטוח לאומי ונראה שהם לא מכירים בזה אלא אם זו שמירה מלאה.
    האם זה המצב? האם המדינה מעדיפה שייתן לי שמירה מלאה מאשר לאשר חצי יום עבודה?
    האם המעסיק יכול להתחשב בכך?
    תודה,
    דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה באחוזי משרה

הוספת תגובה

• בדקתי בחוק

דנה
    27/03/2011

בדקתי בחוק ומצאתי כי:
    (1) בחדשי ההריון, אם אישר רופא בכתב כי מצבה הרפואי לרגל ההריון מחייב זאת ובמידה שאישר; דין היעדרות לפי פסקה זו כדין היעדרות מפאת מחלה, אלא אם כן העובדת זכאית לגמלה לשמירת היריון לפי
    סעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995, בעבור תקופה זו, או שהיא זכאית לתשלום בשל ההיעדרות מכוח דין אחר, הסכם קיבוצי או חוזה עבודה; היעדרות מכוח פסקה זו לא תפגע בזכויות התלויות בוותק של העובדת אצל מעבידה;

(1א) בחודשי ההיריון, אם אישר רופא בכתב, על גבי טופס שנקבע בתקנות, כי סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה מסכנים את העובדת בשל היותה בהיריון, או את עוברה; דין היעדרות לפי פסקה זו כדין חופשה ללא תשלום, ואולם היעדרות לפי פסקה זו לא תפגע בזכויות התלויות בוותק של העובדת אצל מעבידה; הוראות פסקה זו לא יחולו אם מעבידה של העובדת מצא לה עבודה חלופית מתאימה;

(1ב) בחודשי ההיריון, אם אישר רופא בכתב, על גבי טופס שנקבע בתקנות, כי בשל סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה, נבצר מהעובדת לבצע את עבודתה בשל היותה בהיריון; דין היעדרות לפי פסקה זו כדין חופשה ללא תשלום, ואולם היעדרות לפי פסקה זו לא תפגע בזכויות התלויות בוותק של העובדת אצל מעבידה; הוראות פסקה: זו לא יחולו אם מעבידה של העובדת מצא לה עבודה חלופית מתאימה;

האם אני יכולה להשתמש בזה? אולי יש צורך בחידוד המכתב מהרופא לפי החוק?

תודה,
    דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו