דמי לידה לעצמאית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה לעצמאית
    עינת מולכו
    02/04/2011

שלום ליאת, אני עצמאית, פתחתי עסק בנובמבר 2010 לאחר לבטים והכנות טכניות ונפשיות רבות.לפני כן הייתי במעמד תושבת חוזרת (לצערי חזרנו ארצה והתבדנו כי אין כל עזרה בנושא זה ממשרד הקליטה כמו שכביכול הם מצהירים...) ורוב הזמן בעלי ואני עוד חלקנו את רוב הזמן בין הארץ לחו"ל.
    באוקטובר 2010 גיליתי כי נכנסתי להריון ולמרות זאת לא נסתי מתוכניתי והקמתי עסק, אני צלמת. כרגע אני עדיין עובדת, ועתידה ללדת בתחילת יוני 2011. העבודה מתחילה להיות קשה פיזית ולכן אני צופה פגיעה בהכנסותיי בחודשיים הקרובים.
    בביקור בביטוח לאומי להבנת החוק נאמר לי כי לנשים עצמאיות מחושבת החופשת לידה על פי שנת המס האחרונה...בה רק פתחתי את העסק ועבדתי כחודשיים, ההכנסה הייתה כמובן מתחת למינמום ואף רחוק ממנו. בנוסף נאמר לי שבתום שנת המס הנוכחית 2011 יחשבו מחדש ויתחשבנו איתי לגבי הפרשים. רק שהחישוב נעשה לנשים עמצאיות על פי ממוצע שנתי ולא על פי 3 חודשים אחרונים לפני צמצום העבודה כמו שנהוג עם שכירות... דבר שלא מתיישב עם מה שכתוב באתר של ביטוח לאומי ולא עם ההיגיון הבריא. שאלתי היא האם קיימת אפלייה בין נשים עצמאיות לנשים שכירות? האם לא יחשבו לי את דמי הלידה על פי 3 חודשים? הרי בשנה הנוכחית הכנסתי נפגעת כחצי שנה ואם יחשבו את דמי הלידה על פי ממוצע שנתי הרי שהממוצע לא משקף את עבודתי המלאה ב-3 החודשים האחרונים... אני מבולבת, ומלאת חרדה בימים האחרונים ולא מצליחה למצוא את התשובות, אשמח אם תוכלי להסביר לי את עתידי.
    לפי מה שפקידת ביטוח לאומי אמרה לי, הרי שנשים עצמאיות נפגעות ומופלות... ואני חשבתי שמדינת ישראל רוצה לעודד נשים ליזמות עסקית... מדוע כלל מחשבים את דמי הלידה על פי השנה שעברה? אני מופתעת מהאפלייה הבזוייה הזו כלל בין נשים שכירות לנשים עצמאיות ומנסה להבין האם עליי לשוג אחורה ולמצוא עבודה כשכירה...
    תודה מראש על העזרה, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה לעצמאית

הוספת תגובה

• דמי לידה לעצמאית - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/04/2011

שלום לך,
    אצל חלק מהעצמאיות זה עובד לטובה, אצל אחרות - לרעה, אך זהו המצב הנתון, ואם זה נכון או לא אין זה מתפקידי לומר, אלא תפקידו של המחוקק...
    נכון להיום הסכום הראשוני אותו את מקבלת מהמוסד לביטוח לאומי כעצמאית מחושב על פי המקדמות שלך. את היתרה לפי חישוב מדוייק תהיי זכאית לקבל לאחר הגשת הדו"ח השנתי, בהתאם להכנסות המצויינות בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו