התפטרות בזמן חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות בזמן חופשת לידה
    נטלי
    27/04/2011

שלום רב,

אני כרגע נימצאת מאמצע תקופת חופשת הלידה בתשלום ברצוני להטפתר מעבודתי מידי, האם ההטפתרות במהלך חופשת הלידה בתשלום יכולה לפגוע לי בדמי לידה המגיעים לי?

הסיבות להטפתרותי הם: 1. המרחק הוא כ 37 קמ' (גוזל המון זמן של הגעה) 2. שעות העבודה הם רבות (משרה מלאה) 08:30-17:30+ נסיעות ערוכות - אין מסגרת (מעון) שאוכל לשים את ביתי בו. 3. קיימת בעיה רפואית המקשה מאוד להכניס אותה בגיל 3 חודשים למסגרת.
    בסיום החופשה בתשלום ברצוני לחתום אבטלה האם אני יהיה זכאיתלדמי אבטלה מיידי ולא לאחר 90 יום?

תודה מראש
    נטלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בזמן חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות בזמן חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    27/04/2011

נטלי שלום,

ממליצה לך להתפטר בסיום חופשת לידה, לאור העובדה כי הוותק בחופשת הלידה מתווסף לחישוב פיצויי הפיטורים ודמי ההבראה.

אשר על כן, בסיום חופשת הלידה, שלחי מכתב למעסיק, והודיעי כי הנך מתפטרת בשל טיפול בילדה, אין צורך לפרט את המרחק, היות והמרחק לא יזכה אותך בתשלום פיצויי פיטורים.

לאחר ההתפטרות ובמשך 90 יום לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, אך גשי בימים אלו ללשכת התעסוקה על מנת לא לאבד את זכותך לקבלת דמי אבטלה לאחר 90 ימי ההמתנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו