חזרה לעבודה לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה לאחר לידה
    מיכל
    02/05/2011

שלום רב,
    אני לקראת סיום חופשת הלידה שלי. התפקיד שאותו עזבתי לא מתאים לי מבחינת השעות הרבות, מרחק מהבית , הלחץ והאינטנסיביות כאמא לתינוקת.
    מה אומר החוק במקרה כזה? האם המעביד מחויב למצא לי עבודה מתאימה יותר ואם לא- האם זה נחשב לפיטורין? היחסים שלי עם מקום העבודה נהדרים והייתי חוזרת בשמחה אם היה נמצא לי תפקיד הולם יותר אך כרגע איני יודעת אם יש כזה והמצב הכלכלי מלחיץ.
    בחינת דמי אבטלה אני מבינה שרק לאחר 90 יום אוכל לדרוש, אלא אם המעביד מפטר אותי- מה שלא יקרה.ידוע לי שאני זכאית לפיצויים.
    האם ישנה דרך שבה ניתן לקבל דמי אבטלה מיד אחרי החזרה ?
    אשמח לחוות דעתכם, תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה לאחר לידה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/05/2011

מיכל שלום,
    עקרונית, עלייך לשוב לאותה המשרה בה עבדת ערב יציאתך לחופשת לידה, והמעסיק לא חייב לבצע התאמות.
    אם תבחרי שלא לשוב, הרי שמדובר בהתפטרות ולא פיטורים.

ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
    יחד עם זאת במקרים חריגים ניתן לבטל תקופה זו (אם ניתן להוכיח שההתפטרות היתה עקב עבודה בשעות נוספות רבות, מרחק בלתי סביר ממקום המגורים, וכו').

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת אכשרה

מיכל
    03/05/2011

הי ליאת,
    תודה על התשובה המהירה והמפורטת,
    למי עליי לפנות ע"מ לבטל תק' אכשרה זו? לביטוח לאומי? האם הם מערימים קשיים בעניין ?
    מדובר בחזרה לעבודה אינטנסיבית של 9-10 שעות ביום, במרחק של שעה וחצי נסיעה לכל כיוון- מה שאומר להיות מחוץ לבית 13 שעות -מה שלגמרי לא אפשרי עכשיו כשאני אימא
    כמו כן, האם מאחר ואני אמורה להודיע למקום העב' 30 יום- משמעותו שהם יכולים לעכב לי את הפיצויים בשל כך? או שזה ניתן לשיקול דעתם?אני לא מאמינה שזה משמעותי עבורם כי לאורך כל חופשת ההריון הייתי איתם בקשר והם יודעים שלא אחזור לתפקיד אותו עזבתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת אכשרה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/05/2011

מיכל שלום,
    את כל הטיעונים שהעלת - תציגי בפני ביטוח לאומי (וכן, הם מערימים קשיים בעניין...).
    את הפיצויים יש לשלם תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד מעביד (כאשר 30 הימים כלולים בתקופה זו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות המפורטות

מיכל
    04/05/2011

ועל התגובה המהירה! אכן אפעל בנושא מול ביטוח לאומי,מקווה לטוב:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו