מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מקום עבודה לאחר לידהמ.04/05/2011
אני שישה וחצי חודשים אחרי לידה, עבדתי טרם ללידה בשני חלקיות משרה. (60%+25%)
התפטרתי מהמשרה הקטנה לפני חודש, וחזרתי לעבוד 60% ובמהלך הזמן אני מחפשת משרה אחת בהיקף של כ-75% ובמקום קרוב יותר למקום מגוריי.
במקום העבודה שאני כרגע אני עובדת 8.5 שנים, וסך כל הוותק המקצועי שלי הוא 13 שנה + 2 שירות צבאי. בסך הכל אני אוהבת את מקום העבודה הנ"ל, אך אין לי שם אפשרות קידום ו/או הרחבת משרה בעתיד כך שאני מחפשת חלופות כפי שכתבתי למעלה. מצד שני, אני חוששת לעזוב מקום שטוב לי בו. האם, במידה ואמצא מקום עבודה חדש תהיה לי זכות לבקש חל"ת ממקום העבודה הנוכחי כדי לנסות מקום חדש ולראות אם אני מרוצה? ואם כן, מה אורך החל"ת שאני זכאית לו? וגם, מה לעניים פיצויי פיטורין שמגיעים לי לאחר לידה? האם במקרה בו אני לוקחת חל"ת אני מפסידה את האופציה הזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מקום עבודה לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/05/2011שלום לך,
החל"ת אותה באפשרותך לקחת הינה לצורך השהות עם הילד, ולא לבחינת עבודה חלופית.
לגבי פיצויי פיטורים - ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. גם אם תעברי לעבודה במקום אחר- אם המשרה שם מאפשרת יותר את הטיפול בילד (למשל - היקף משרה קטן יותר, המקום קרוב יותר לבית, וכדומה), ייתכן ועדיין תהיי זכאית לפיצויים. יש לבחון כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
מ.04/05/2011באופן כללי , בלי קשר ללידה הבנתי שאחרי X וותק מקצועי ניתן לקחת חל"ת ממקום העבודה. (למשל לצורך בדיקת עבודה חלופית. למעשה, כך התקבלתי למקום העבודה הנוכחי שלי... נכנסתי במקום מישהי שעברה מקום עבודה ולקחה חל"ת ובסוף לא חזרה) השאלה שלי היתה מהם התנאים לחל"ת שכזה? והאם, במידה ואני בוחרת באופציה כזו אני לא אהיה זכאית במידה ולא אחזור מהחל"ת לפיצויי הפיטורין שלאחר הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)