חופשת לידה לאחר חופשה ללא תשלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה לאחר חופשה ללא תשלום
    שרון
    29/12/2007

שלום רב
    לפני כ שנתיים יצאתי לחופשה ללא תשלום לצורך השתלמות בעלי בחו"ל לשנה. בתום השנה הארכנו את שהותינו שם בשנה נוספת, שגם זו אושרה לי ממקום עבודתי. במהלך שנה זו ילדתי וחזרתי לארץ.
    ברצוני לברר האם אני זכאית לדרוש שנה מלאה של חופשת לידה או שמה עקב החופשה ללא תשלום המקדימה איבדתי את זכויתיי? יש לציין שעבדתי במקום העבודה החל משנת 2000 ועד 2005 השנה בה נסענו, כמו כן יש לי קביעות במקום העבודה.

אודה לכם מאד יל תשובה מהירה

שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת לידה לאחר חופשה ללא תשלום

עו"ד אילן קמינצקי
    30/12/2007

בהתאם לחוק, על מנת שעובדת תהיה זכאית לדמי לידה עליה להיות מועסקת בארץ מינימום חודשי ביטוח לפני שהפסיקה לעבודה.
    התקופה הינה - 10 חודשי ביטוח מתוך 14 החודשים שלפני חופשת הלידה, או 15 חודשי .ביטוח מתוך 22 החודשים שלפני חופשת הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד שאלתי ושאלה נוספת

שרון
    30/12/2007

תודה רבה על המענה המהיר.
    האם אני זכאית להיות בחופשת לידה שנה ללא איום של פיטורים גם לאחר החופשה ללא תשלום או שזכות זו לא שמורה לי???( ללא קשר לדמי לידה).

במידה וכן- אני יכולה להיות כשנה בבית אנא סייעו לי לנסח מכתב שיגן על זכויותי.

תודה רבה מראש

האתר הינו המצאה ויוזמה גאונית ברמה הציבורית, כן ירבו

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד שאלתך

עו"ד אילן קמינצקי
    30/12/2007

אני לא משוכנע שהבנתי את שאלתך. חופשת לידה הינה 14 שבועות (אין חופשת לידה של שנה)
    לאחר חופשת לידה למעסיק אסור לפטרך 60 יום + הודעה מוקדמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו