חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה
    אילנה
    05/05/2011

שלום,
    אני נמצאת חודש לפני סיום חופשת הלידה שלי, עבדתי במקום העבודה הקודם כ-3 וחצי שנים לפני הלידה.
    אני שוקלת לעזוב את מקום העבודה ולקבל פיצויים, ויש לי כמה שאלות:
    1. לפי מה שהבנתי, קבלת הפיצויים מותנת בהישארות בבית לצורך טיפול בילד, כמה זמן אני צריכה להישאר בבית ולא לצאת לעבודה במקום אחר בשביל לקבל את הפיצויים?
    2. האם אני יכולה לחזור למקום העבודה הקודם למספר חודשים, ואז להודיע למעביד שאני רוצה לעזוב? (האם אני אהיה זכאית לפיצויים?)
    3. מקום העבודה הקודם שלי נמצא כ50 קמ מהבית, האם אני יכולה לחפש עבודה יותר קרובה לבית, ועדיין להיות זכאית לפיצויים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    05/05/2011

אילנה שלום,
    ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. לגבי תחילת עבודה במקום אחר - עלייך להמתין "זמן סביר" - אין הגדרה מדוייקת לכך, אך תוכלי להתחיל לעבוד מייד במקום אחר אם המשרה שם מאפשרת יותר את הטיפול בילד (למשל - היקף משרה קטן יותר, המקום קרוב יותר לבית, וכדומה), והמעסיק הנוכחי לא יכול היה לאפשר לך תנאים אלה. יש לבחון כל מקרה לגופו.
    מובן כי חובה עלייך לתת הודעה מוקדמת למעסיק טרם סיום העבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו