פיצויים לאחר פיטורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצויים לאחר פיטורים
    שרית
    30/12/2007

עבדתי אצל מעסיקי כ-11 חודש ולאחר מכן הרופא הוציא אותי לשמירת הריון לתקופה של כ-5 חודשים, אני עתידה ללדת תאומות ומעסיקי כבר מצא משהיא אחרת שתמלא את מקומי ואני יודעת כי הוא לא היה מעוניין שאחזור לעבודה היות ונעדרתי לתקופה ארוכה, ברצוני לדעת האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? וכן אם הוא יחליט להחזיר אותי לעבודה אני לא מעוניינת מכיוון שאני רוצה להשאר בבית עם בנותי, האם גם כן אני זכאית לפיצויי פיטורין ולאבטלה?(אודה לכם גם אם תציינו לכמה חודשים אני זכאית לאבטלה)ד"א אני בת 30 ולפני עבודתי זו הייתי עצמאית (עוסק פטור) קרוב לשנתיים.
    ושוב תודה רבה והמשך יום נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר פיטורים

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר פיטורים

עו"ד אילן קמינצקי
    30/12/2007

לפי מה שהבנתי משאלתך תקופת עבודתך (כולל שמירת ההריון) הינה למעלה משנה.
    אציין כי בהנחה ועבדת למעלה מ 6 חודשים, המעביד אינו רשאי לפטר אותך אלא אם יקבל היתר לפיטורין.
    לפיכך אם המעסיק יפטר אותך תהיי זכאית לפיצויים. בנוסף אם תעבדי עד הלידה באותו מקום עבודה , לאחר חופשת הלידה תוכלי לעזוב את מקום העבודה לצורך טיפול בילד ובמקרה זה תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
    לגבי דמי אבטלה - אם תפוטרי מעבודתך תהיי זכאית לדמי אבטלה החל מהיום הראשון.
    אם תתפטרי לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו