פיטורין עקב אי התאמה לצרכי המעביד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין עקב אי התאמה לצרכי המעביד
    עדי
    11/05/2011

שלום,
    ילדתי ביולי 2010, לאחר שנערך סיכום עם המעביד(אני עובדת מה1/1/2008 אצל אותו מעביד) כי אשוב לעבוד באפריל 2011 (לא סיכמנו על היקף המשרה)
    חזרתי לעבודה בחודש מרץ עקב מחסור בכ"א(למשרה חלקית עפ"י יכולתי)
    המעביד קבע כי יוכל לקבל אותי חזרה למשרה מלאה (כפי שסוכם) מחודש אפריל אך ורק להיקף המשרה בה עבדתי לפני שילדתי
    תגובתי היתה כי אשמח לחזור לעבודה למשרה מלאה בהיקף שעות שונה מבעבר (ללא שעות נוספות)המעביד לא הסכים ופיטר אותי, ביקש ממני להישאר עד אמצע מאי ונעניתי בחיוב
    המעביד הודיע כי ייתן לי את פיצויי הפיטורין

לשאלתי- האם המעביד צריך להגיש לי מכתב התפטרות ?(נתבקשתי להגיש מכתב בו אני מתפטרת עקב טיפול בילד) ??
    והאם אני זכאית לקבל אבטלה
    יש לציין כי לאחר חצי שנה מהיום בו ילדתי המעביד המשיך להנפיק לי תלוש + הפרשת כספים לביטוח לאומי וכו'..

לתשובתך אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורין עקב אי התאמה לצרכי המעביד - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    12/05/2011

עדי שלום,
    עקרונית, ככל שאת מסרבת לשוב לתנאייך הקודמים כפי שהיו טרם יציאתך לחופשת לידה, הרי שזו התפטרות.
    יחד עם זאת, היות ומדברייך עולה כי מדובר בסירוב לשוב לבצע את השעות הנוספות, הרי שהחוק לצידך בעניין הזה בתנאי שהדרישה סותרת את הוראת החוק:
    מעביד לא יעביד עובדת שילדה בעבודת לילה, או במנוחה השבועית אף אם היה רשאי או הותר לו לעשות זאת על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א 1951- , במשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה, אלא אם כן הסכימה העובדת לכך בכתב; הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על סוגי מקומות עבודה שנקבעו בתקנות ועל שירותים, על מקומות, על עבודות ועל תפקידים, הכל לפי סעיף 2(ג).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו