הפחתת שעת עבודה + התפטרות אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת שעת עבודה + התפטרות אחרי לידה
    שרה
    11/05/2011

שלום שמי רותם בת 32.5
    אני עובדת במשרד פרטי מזה 8 שנים
    אני בהריון ראשון, ( שני אם סופרים את ההפלה מההריון הראשון )
    ויש לי אישור מ ר' נשים שלי לעבוד שעה אחת פחות בשל עניין רפואי.
    אני עובדת 6 שעות ביום וכרגע זה יהיה 5 שעות ביום.
    פניתי למעסיק והודעתי לו את האמור.
    שאלתי היא - מי "סופג" את השעה הזו? האם אני יקבל פחות כסף במשכורת ?כי הבנתי שמבחינת בטל"א אין להם חוק כנגד עניין כזה, והם לא מקבלים שמירת הריון חלקית. אשמח לקבל תשובה אני מחפשת כמה שבע' מאמרים בנושא ואני לא מוצאת. מבחינת החוק והמדינה מה קורה בעניין כזה.

שאלה שנייה: אני מעונינת אחרי הלידה לא לחזור לעבודה, האם התפטרות למען טיפול בילד , מגבה אותי בפיצויים? מה עם אבטלה ?
    האם יש תק' המתנה לאבטלה אחרי לידה?
    במידה והארכתי את חל"ד אני נמצאת במצב של חל"ת , האם אחרי חל"ת מועד ההמתנה לאבטלה קצר יותר?

תודה רותם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפחתת שעת עבודה + התפטרות אחרי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    12/05/2011

שרה שלום,
    הפחתת העבודה תפגע ישירות בשכרך, וזאת לאור ההלכה האחרונה של בית הדין הארצי לעבודה לפיה לא מוכרת עוד שמירת הריון חלקית.
    כמו כן, ההפחתה עלולה לפגוע גם רוחבית.
    ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
    לעניין העבודה במקום אחר- אם המשרה שם מאפשרת יותר את הטיפול בילד (למשל - היקף משרה קטן יותר, המקום קרוב יותר לבית, וכדומה), ייתכן ועדיין תהיי זכאית לפיצויים. יש לבחון כל מקרה לגופו.
    מובן כי חובה עלייך לתת הודעה מוקדמת למעסיק טרם סיום העבודה.
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו