מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגבלת מספר ימי מחלה במהלך ההריוןספירית23/05/2011
הי,
כיום אני כחודש וחצי לאחר לידה, אך החל משבוע 36 של ההריון לחץ הדם שלי היה גבוה ועל כן קיבלתי ימי מחלה מהרופא שלי עקב חשש להתפתחות רעלת הריון. ילדתי בשבוע 41+3, כך שיצא שהתאריכים של ימי המחלה שלי היו מ10/3 עד 17/4. הגשתי את תעודות המחלה למקום עבודתי אך נתקלתי בסירוב ממקום העבודה לבצע את התשלום בטענה שחופשת המחלה היא מעל 30 ימים ועל כן עלי לתבוע שמירת הריון מביטוח לאומי. התיעצתי עם רופא הנשים שלי, אשר אמר כי מכיוון שחופשת המחלה היא החל מחודש תשיעי ולא לפניו הסיכוי שביטוח לאומי יאשר את שמירת ההריון קלושים. הצעתי למקום עבודתי להזין ימי חופשה עבור יתרת הימים כדי שלא יהיה מעל ל30 ימים במקום תעודת המחלה אך גם במקרה זה נתקלתי בסירוב. חשבו לי לציין כי אני נמצאת ביתרת ימי מחלה צבורים בזכות גדולה הרבה יותר ממה שאני דורשת לנצל עבור התקופה המדוברת.
מה ניתן לעשות בנושא? האם מקום העבודה צודק בעמדתו? וכיצד אני יכולה כן לקבל את התשלום אשר מגיע לי וממי?
אודה לעזרתכם, יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלת מספר ימי מחלה במהלך ההריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו24/05/2011ספיראית שלום,
היה ותעודת המחלה הינה מרופא משפחתי ולא מרופא נשים, חלה החובה על מעסיקך לשלם לך בגין ימים אלו, ואין משנה מהו אורכם של ימי המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימי המחלה הם מרופא הנשים
ספירית24/05/2011כנראה לא הסברתי עצמי נכון- תעודת המחלה היא מרופא הנשים. הבנתי שבמקרה כזה ניתן לשלם עד 30 ימים. היות ולי יש שבוע מחלה נוסף, הצעתי למקום העבודה לפדות עבור השבוע הנוסף הזה ימי חופשה על מנת שלא תהיה חריגה של מעבר ל30 ימים, אך נתקלתי בסירוב לתשלום גם במקרה זה... אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)