פיטורים בהריון- דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים בהריון- דחוף
    סיון
    29/05/2011

שלום,

אני עובדת במקום עבודה כשבעה חודשים, נכנסתי להריון לפני 3 חודשים.
    אני מנהלת היום 10 עובדים, רוצים להעביר אותי לנהל צוות של 2 עובדים, זו ממש ירידה בסמכויות. הענין הוא שהם אומרים שהם החליטו על זה לפני שידעו שאני בהריון. המנהלת אמרה לי את זה באותה שיחה שאני אמרתי לה שאני גבהריון, לאחר שאמרתי לה שאני בהריון, אך ציינה בפירוש שהיא החליטה על זה לפני שסיפרתי לה שאני בהריון.
    כמה שאלות:
    1. האם מותר להם לעשות את זה ?
    2. אני מאד לא רוצה ל"רדת" ככה, השאלה היא האם הם יכלים לפטר אותי אם לא אסכים...מבחינת מקצועיות- אני לא עמדתי ביעדים שהציבו לי ככה שהם יכלים לתת סיבה לתמת, אם זה מה שהם צריכים...
    3. אם יפטרו אותי, אני אהיה זכאית לחתום אבטלה? אף אחד לא יקבל אותי עכשיו לעבודה חדשה בהריון חודש רביעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בהריון- דחוף

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון- דחוף - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    31/05/2011

סיון שלום,
    עקרונית, לא ניתן לפטר אותך במצב דברים זה, אלא בהיתר של הממונה על חוק עבודת נשים.
    לגבי ההרעה, יש לבחון את העניין לעומק, כמו גם האם היא מלווה בהרעת תנאים בשכר. מכל מקום, על מנת לבחון כיצד לנהוג בסיטואציה, נראה כי יש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו