פיטורים בזמן טיפולי פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים בזמן טיפולי פוריות
    מטופלת
    02/06/2011

שאלה על פיטורין בזמן טיפולי פוריות:
    אני עוברת טיפולי פוריות, אשר עליהן יודעת מנהלת משאבי האנוש בחברה בלבד, אך מעולם לא הצגתי טפסים ואישורים מהרופא.
    עליי לציין שמנהליי הישירים אינם יודעים על הטיפולים שאני עוברת, והם מעוניינים לפטר אותי משום שאינם מרוצים מביצועיי בעבודה. הביצועים שלי הורעו מאז שהתחלתי בטיפולי הפוריות, עקב הלחץ הנפשי החריף שממנו אני סובלת בעקבות הטיפולים.
    עדיין לא פוטרתי באופן רשמי, אך הוזהרתי ע"י המנהל שלי, כי אם לא אשתפר, אפוטר. לא השתפרתי, וגם לא שיתפתי אותו בעצם העובדה שאני עוברת טיפולים.
    כמו כן, את היעדרויותיי המעטות לצורך הטיפולים, תירצתי בתירוץ של מחלה, ואף הבאתי אישור מחלה לשם כך.
    שאלותיי:
    אם המנהלים הישירים שלי לא יודעים שאני עוברת טיפולים, אך אינם מרוצים מביצועיי, האם עליי ליידע אותם, כדי שאם יחליטו לממש את איום הפיטורין תהיה לי הגנה? (אם יחליטו לממש את האיום בקרוב, זה יהיה סמוך מאוד להודעה שלי על הטיפולים, וזה ייראה כחוסר תום לב מצדם)
    הלחץ הנפשי בגין כשלונות הטיפולים גרם לי לנסיגה בביצועים. כלומר, חוסר שביעות הרצון מביצועיי נובע ישירות מהטיפולים. האם זוי סיבה שיכולה להגן עליי? אין לי איך להוכיח שהלחץ שנגרם לי בגין הכשלונות בטיפול גרם לביצועים נמוכים, מלבד להצהיר על כך

תודה מראש עבור התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורים בטיפולי פוריות-תודה מראש

וסטיבולקטומי
    04/06/2011

שאלה נוספת:
    כפי שאני מבינה את המצב, יש שתי אפשרויות:
    1. רוצים לפטר בגלל הטיפולים שאני עוברת ואז חייבים לפי החוק לחכות מאה וחמישים ימים מתום (או תחילת - לא ברור) הטיפול האחרון, ואם מחכים את חמשת החודשים, הפיטורים חוקיים

2. רוצים לפטר כי לא מרוצים מהביצועים, ולא בגלל הטפולים (כי הם לא יודעים שאני בטיפולים), ואז חייבים אישור מהתמ"ת.
    האם במקרה זה - שרוצים לפטר כי לא מרוצים מהביצועים, עדיין פיטורים אחרי חמישה חודשים הם חוקיים? או שבמקרה זה, הם חייבים אישור ממשרד התמ"ת, גם אם קבלת אישור כזה אורכת הרבה יותר זמן מאשר חמישה חודשים?

מה משני המקרים האלה נכון לגביי?
    איך אני יכולה להיעזר בחוק בצורה המיטבית? אני זקוקה מאוד למשכורת שלי, כי אני מממנת בעזרתה את טיפולי הפוריות, ולאיבוד המשכורת יש השלכות ישירות על הסיכויים שלי להגיע לאימהות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בטיפולי פוריות-תודה מראש - תגובה

עו``ד חן שטיין
    04/06/2011

שלום לך,
    המצב אותו תארת - מורכב, וניתן יהיה לבחון פתרונות מתאימים במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו