חופשת מחלה של על 30 יום בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת מחלה של על 30 יום בזמן הריון
    מיכל123
    09/06/2011

שלום רב,
    אני עובדת במקום עבודתי הנוכחי במשך כ- 18 חודשים.
    בשבוע 35 קיבלתי מהרופא חופשת מחלה עקב כאבי אגן אשר הם תוצאה של ההריון, אך אינם מסכנים את העובר ולכן אינם מהווים "שמירת הריון". לאחר כשבועיים לאור המשך הכאבים קיבלתי 3 שבועות מחלה נוספים, כך שלמעשה כבר לא אשוב לעבודה.

שמעתי כי חופשת מחלה של מעל 30 יום נחשבת כשמירת הריון וכי יהיה עליי לתבוע את הביטוח הלאומי (וכי לא בהכרח הם יאשרו זאת), האם נכון הדבר?
    באופן אישי הייתי מעדיפה פשוט לנצל את ימי המחלה שצברתי עד כה כי במקום עבודתי מקבלים תשלום מלא ואין לי כח לפרוצדורות ביטוח לאומי, האם זה נכון?
    במידה וכן, יש לי אפשרות לעבוד באופן חלקי (שעה שעתיים ביום מהבית), האם זה "יבטל" את המעבר משמירה למחלה?

שאלה נוספת, מישהו אמר לי כי במידה ויש רצף בין ימי המחלה ללידה עשויים להחשיב לי את תקופת המחלה כחופשת הלידה, כלומר לקזז לי מחופשת הלידה את התקופה בה הייתי בבית עוד לפני ההריון, האם זה נכון? ואם כן, מה המינימום בו צריך לעבוד כדי שייחשב כי קטעתי את הרצף הזה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת מחלה של על 30 יום בזמן הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    12/06/2011

מיכל שלום,
    ההחלטה היא שלך.
    את רשאית לנצל את ימי מחלתך או לתבוע גמלת שמירת הריון.
    עבודה חלקית, גם מהבית, תשלול את שני המישורים ממילא, וזה מאוד לא מומלץ.
    לגבי התחשבות במחלה כחופשת לידה - זה פשוט מידע מוטעה, אלא אם את זו שתחפצי בכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו