מה עדיף: שמירת הריון או חופשת לידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף: שמירת הריון או חופשת לידה?
    שירה
    21/06/2011

שלום, המקרה שלי קצת מורכב, אשמח לקבל עצה:
    1. אני בשבוע 26 להריון עם תאומים והרופאה שלי המליצה שאצא לשמירת הריון. היא אמרה לי שיש אפשרות שביטוח לאומי לא ייאשר לי את השמירה ושאלה אותי אם יש לי מספיק ימי מחלה עד סוף ההריון.
    2. צברתי 40 ימי מחלה?+ 7 ימי חופשה, מה שמכסה אותי רק עד שבוע 35.
    3. לאחר הלידה בכוונתי להתפטר מהעבודה עקב מעבר לחו"ל בעקבות עבודתו של בעלי.
    4. אני מעוניינת למקסם את הזכויות המגיעות לי ממקום העבודה.

שאלותי:
    1. האם זה נכון שמרגע בקשת השמירה אני לא מקבלת משכורת מהחברה, לא מפרישים לי ביטוח מנהלים, קרן השתלמות ואני לא צוברת ימי מחלה וחופשה?
    2. אם אני יוצאת לשמירה - האם אני זכאית לקבל דמי הבראה וממי?
    3. כמה ימי מחלה רצופים אני יכולה לנצל, מבלי שמקום העבודה שלי יכריח אותי לצאת לשמירה על חשבון ביטוח לאומי? האם ניתן להכריח אותי לצאת לשמירה?
    4. האם ביטוח לאומי ישלם לי את אותה משכורת שאני מרוויחה כיום? (מעל 10,000 ש"ח ברוטו לחודש)
    5. מתי עלי להודיע על התפטרותי ממקום העבודה? לפני או אחרי הלידה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עדיף: שמירת הריון או חופשת לידה? - תגובה

עו``ד חן שטיין
    23/06/2011

שירה שלום,
    אין מדובר בשאלה משפטית, אלא אסטרטגית.
    עקרונית, ייתכן והדבר הנכון עבורך הינו למצות ראשית את מלוא ימי המחלה, ואז להגיש זאת כשמירת הריון, אך עלייך לשים לב ששמירת ההריון חייבת להיות מעל 30 ימים רצופים כתנאי בסיסי.
    ההחלטה מה לממש ומתי - היא שלך בלבד.
    שימי לב שבשמירת הריון הגמלה המקסימאלית היא השכר הממוצע במשק (כ 8,200 ש"ח נכון להיום), ומנגד - דמי המחלה משולמים בחלקם בימים הראשונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו