מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות לאחר חופשת לידהליאת26/06/2011
אני מתפטרת ממקום העבודה שלי לאחר שהערכתי את חופשת הלידה בעוד 3 חודשים (שזה ללא תשלום) כלומר הייתי בחופשת לידה חצי שנה....
אני מתפטרת מהעבודה לצורך טיפול בילד כלומר-אני לא רוצה לשלוח אותו לשום מעון ואני זאת שרוצה לגדל אותו ואני מניקה אותו בהנקה מלאה....שזה חשוב לי....
הבנתי שאני זכאית לדמי אבטלה אבל זאת אחרי שאני צריכה לחכות 90 יום ולחתום חודש שלם פעם בשבוע בלשכת העבודה...
בזמן שאני חותמת בלשכת התעסוקה אני למעשה נקראת כ- "מחפשת עבודה" והם מחפשים לי עבודה ושולחים אותי לראיונות עבודה ורק לאחר 30 יום אם לא ימצאו לי עבודה אני פונה לביטוח לאומי לדרוש "דמי אבטלה".....
השאלות שלי הם:
אם אני אמא שמוכנה להתפטר מהעובדה לצורך טיפול בילד ולטפל ולגדל את הילד שלי למה צריכים לחפש לי עבודה???? אי אפשר לדלג על השלב של החיפוש? ויש לקבל דמי אבטלה?
והאם אפשר לקבל דמי אבטלה פחות מ90 יום?
וכמה חודשים אני זכאית לדמי אבטלה? חודש? חודשיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/06/2011ליאת שלום,
אני מבינה את התהיות שלך בעניין הראציונל של החוק, אבל זה תפקיד המחוקק...
אנחנו מנסים למתוא פתרונות לפי הדין הקיים - וזהו הדין הקיים כעת.
רק במקרים חריגים ניתן לבטל את תקופת ההמתנה (אם ניתן להוכיח שההתפטרות היתה עקב עבודה בשעות נוספות רבות, מרחק בלתי סביר ממקום המגורים, וכו').
תקופת הזכאות לדמי אבטלה משתנה בהתאם לנתונים ספציפיים רבים (גיל, מס' ילדים, מצבו התעסוקתי של בן הזוג, וכדומה). תוכלו לקבל מידע רחב בעניין זה באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)