פיטורין עקב מקום עבודה קרוב יותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין עקב מקום עבודה קרוב יותר
    מירב
    27/06/2011

לכל הצוות המקצועי שלום רב.
    אני גננת במקצועי וחזרתי לעבודתי אחרי 4 חודשים של חופשת לידה. אני עובדת במרחק נסיעה של 40-50 דקות מהבית. אינני מעוניינת להמשיך לעבוד במקום עבודתי בשנה הבאה. עפ"י חוזה העבודה ביננו, אני מחויבת להודיע למעסיק עד ה-1/7 אם אינני ממשיכה לשנה הבאה, כלומר אני מתכוונת לתת מכתב פיטורין ב-1/7 ולסיים את עבודתי ב-31/8.(עדיין לא ימלאו 9 חודשים לבני),
    שאלותיי הן כאלה:
    1. האם אני יכולה לכתוב במכתב הפיטורין שאני עוזבת כיוון שמצאתי מקום עבודה קרוב יותר לבית, ולכן זה בעצם לטובת הילד? האם אני חייבת לכתוב- לטובת טיפול בילד אפילו שאני כן מתכוונת להכניס אותו לפעוטון ולא להישאר איתו בבית?
    2. מתי המעסיק צריך לשלם לי את הפיצויים? בחודש ספטמבר?
    3. האם הוא יכול לא לשלם לי את הפיצויים כיוון שגילה שאני התחלתי לעבוד במקום אחר ב- 1/9 ולא נשארתי בבית עם התינוק?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורין עקב מקום עבודה קרוב יותר - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2011

מירב שלום,
    המונח "לצורך טיפול בילד" הינו רחב יותר ולא רק אם הילד לא נכנס למסגרת חינוכית, אך חשוב להבין כי זהו התנאי בחוק כדי לקבל פיצויים - שההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד.
    את הפיצויים יש לשלם לפי חוק תוך 15 ימים מיום סיום יחסי העבודה בפועל.
    אם המעסיק יגלה שהתחלת לעבוד במקום חדש - יהיה צורך לבחון האם יש בכך כדי לאפשר יותר טיפול בילד או לא, ולפי התשובה לשאלה זו יוכרע האם עלייך להשיב את הפיצויים או שיש לך זכאות להם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם היא חייבת לשלם תוך שבועיים

מירב
    28/06/2011

את הפיצויים? באיזו דרך? ישירות לחשבון הבנק או צ'ק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם היא חייבת לשלם תוך שבועיים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    30/06/2011

מירב שלום,
    15 ימים - זהו המועד הקבוע בחוק.
    בדרך כלל משולמים באותו האופן בו שולם השכר, אבל אין מגבלה בעניין - שתי הדרכים תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו