מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הייאבי30/04/2008
בתי בת 15 סובלת קשות מזה כ 5 שנים מבעיית השתנה תכופה. בבדיקה אצל אורולוג לא נתגלה דבר וברור לי שהמקור נפשי - סטרס.
הדבר הביא אותה לבעיות חברתיות קשות, בעיות בבלימודים ובעיות במיוחד בשעות הלילה.
האם ישנה דרך אלטרנטיבית מוכחת לפתרון זריז סופי וודאי של הבעייה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר עומר טופול30/04/2008לאבי שלום.
לדאבוני אין באפשרותי להבטיח פתרון, זריז סופי וודאי וזאת למרות מקרים דומים אשר טופלו על די בהצלחה. למרות הדמיון בבעיה - במקרה זה השתנה תכופה - הרי שהמקור לבעיה בכל מקרה שונה ואי לכך זכה לטיפול שונה לצורך פתרונו. יש לאבחן כל מקרה לגופו ולהתאים לו את הטיפול הנדרש.
לבריאות
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין או תחליףעדי27/04/2008
שלום רב,
יש לי ילד כבן 5.5 אשר אובחן בהיפרקטיביות וחוסר קשב וריכוז והמליצו לי לתת לו ריטלין כבר בגיל הזה וכן קונצרטה בעתיד. עשיתי נסיון של חודשיים וזה היה בסדר אך יש לי רגשות מעורבים בכל נושא נתינת תרופה.
רציתי לדעת לגבי תחליף טבעי לטיפול בנושא, האם נטילת ויטמין אומגה 3 יכול להיות תחליף טוב לכך. אם אפשר להמליץ לי על טיפול הומאופתי.
תודה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפי רטלין
ד``ר עומר טופול29/04/2008לעדי שלום רב.
מניסיוני בתחום זה בכשמונים אחוז מהמקרים ניתן לספק תחליפים טבעיים לרטלין. אומגה 3 הוא אחד מתוך הרכב התוספים המסייעים לטפלבתסמונת ADHD/ADD. מתווספים אליו אצה כחולה-ירוקה, פורמולה יחודית של צמחי מרפא, הרכב הומיאופתי, משטר תזונתי קפדני ומשטר של פעילות גופנית. שילוב של כל אלה מביא על פי רוב לשיפור ניכר ואף להעלמותה של הבעיה בתוך מספר ימים עד שבועות.
לבריאות
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימי27/04/2008
שלום לכם,
בני בן השנה סובל מגזים. אפשר לקבל המלצות מה לתת לו על פי הרפואה המשלימה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
ד``ר עומר טופול29/04/2008לסימי שלום.
גזים מעידים על פי רוב על עיכול לא מושלם של המזון. מערכת העיכול משלימה את התפתחותה רק בגיל8 לערך. בגיל שנה עדיין חסרים לילדך אנזימי עיכול מסויימים. ממליץ לנסות תוסף "פרוביוטיק דייג'סט" באבקה. להוסיף כפית אבקה לבקבוק מים או דייסה פעמיים-שלוש ביום. במידה ואינך רואה שיפור משמעותי לאחר שבועיים-שלושה של שימוש אנא פני אלי לבירור מעמיק יותר.
לבריאות
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת לא עוברתחן23/04/2008
שלום לכם מנהלי הפורום, אולי תוכלו לעזור לי בעצה כיצד להיפתר מנזלת שלא עוברת אצל ילד בן 8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד``ר עומר טופול29/04/2008חן שלום רב.
ברוב המקרים נזלת מסוג זה היא על רקע אלרגיה למזון מסויים. החשודים המיידיים הם חיטה ומוצרי חלב. נסי להוריד מזונות מחיטה ומוצרי חלב מתזונתו של ילדך למשך כשלושה שבועות וקרוב לודאי שתראי שהנזלת נעלמת. במידה ולא נעלמה אנא פני אלי לבירור יותר ספציפי.
לבריאות
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,משה21/04/2008
ראיתי את ההודעה בראש הפורום על כך שמומלץ להימנע ממזון מעובד. ברצוני לדעת אילו מזונות נכנסים לקטגוריה מזונות מעובדים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון מעובד
ד``ר עומר טופול22/04/2008מזונות מעובדים עוברים תהליכים שונים על ידי תעשיית המזון. חלקם מולבנים כמו קמח וסוכר, לחלקם מוספים כימיקלים שונים כגון חומרים משמרים, מייצבים וכו'. לדאבוני מזונות מעובדים מהווים אחוז ניכר ממה שתמצא בבית ישראלי ממוצע ולכן קל יותר לפרט את מה שאיננו מעובד. מזונות שאינם מעובדים הם ירקות ופירות טריים(רצוי מגידול אורגני), בשר, עופות ודגים טריים, דגנים מלאים, אורז מלא וכל יתר המזונות "הבריאים" שאותם ניתן למצוא על פי רוב בחנויות טבע.
לבריאות
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוסי16/04/2008
שלום רב,
לבני יש הצטברות של "צהוב" באוזניים. כל יומיים אנו מנקים עם נייר טואלט ומקלות (בזהירות כמובן) וזה תמיד חוזר.
האם יש איזה תכשיר טבעי שיכול להפחית את הצהוב הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר עומר טופול22/04/2008ליוסי שלום רב.
לא ידוע לי על תכשיר המצמצם הפרשת הדונג שבאוזן. משתמשים בטיפטוף מי חמצן 3% על מנת להמיס את הדונג כאשר הוא מצטבר ויוצר חסימות בתעלה. רצוי לא לבצע פעולה זאת בבית אלא לפנות לרופא אף אוזן גרון במקרה של חסימה. כמות הדונג המופרש באוזן משתנה מעונה לעונה ולכן כדאי לעקוב ולראות באם זה מתאזן מעצמו.
לבריאות
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוך הבא ידידי ד"ר עומר טופול16/04/2008
אני שמח לברך את ידידי הטוב ד"ר עומר טופול ND על הצטרפותך לניהול פורום הורות טבעית. אני מאחל לך הצלחה ושיתוף פעולה פורה לשנינו! WELCOME
ד"ר רואי גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרברוך הבא
ד``ר עומר טופול17/04/2008ברוך הנמצא. תודה תודה תודה, אהבה ותודה אינסופיים.
עומר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בפהרעות13/04/2008שלום, לבתי יצאו פצעים כואבים בפה ובלשון, האם י טיפול שיכול להקל עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפצעים בפה
ד``ר עומר טופול14/04/2008לרעות שלום.
למרות שזה עשוי להשמע הזוי - התרופה הטובה ביותר והיעילה ביותר שנתקלתי בה עד היום לריפוי פצעים בפיהם של ילדים היא התזה של חלב עיזים ישירות מהעטין לתוך הפה של הילד. מספר לגימות מספיקות, ההקלה כמעט מיידית והפצעים חולפים בתוך שעות ספורות. אני יודע שקשה בימינו למצוא עז בסביבה, אבל אם תשאלי בסביבתךהקרובה תגלי אימהות אחרות שכבר התנסו בדבר והן יוכלו להנחות אותך. בעלי עיזים מורגלים בבקשות אלה ובדרך כלל משתפים פעולה ברצון. לבריאות
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממרח שומשוםנטלי10/04/2008ד"ר שלום רב
קניתי לתינוקת שלי ממרח שומשום (תינוקת בת 7 חודשים וחצי), רציתי לשאול איך אני יכולה לתת לה אותו:
למהול עם מיים?
להוסיף לדייסה או ירקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרממרח שומשום
ד``ר עומר טופול11/04/2008שלום רב. את ממרח השומשום רצוי למהול במים ולשלב, כפי שהצעת, בכמויות קטנות, עם מזונות אחרים כגון דייסות וירקות מרוסקים. בימים הראשונים לשמוש חשוב לודא כי לא מופיעות תגובות אלרגיות לשומשום כגון שלשולים, ליחה מוגברת ופריחות או פצעים על העור. במידה ולא מופיעות תגובות חריגות ניתן להעלות בהדרגה את הכמות במזון.
לבריאות.
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בכיניםדניאל08/04/2008שלום רב, האם אתם מכירים טיפול טבעי ויעיל לכינים בילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול טבעי בכינים
09/04/2008שלום רב!
כינים רגישות לריחות שונים, בפרט ריח שמן הרוזמרין. כיום יש שמפו המכיל רוזמרין, אך אינו תמיד חזק מספיק.
אני נוהג להמליץ על שמן הרוזמרין עצמו. ניתן לרכוש כמעט בכל בית טבע. לטפטף 4-5 טיפות מהשמן לקערית קטנה של מים (כגודל קערית דגני בוקר), לערבב ולשפוך לאט על הראש (זהירות על העיניים). לעסות את הקרקפת בעדינות ולהשאיר כעשר דק' עד 15 דק'. לאחר מכן לשטוף עם מים.
ניתן לחזור על הפעולה עד היעלם הכינים.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאנה06/04/2008בנושא לחיסון לסרטן צוואר הרחם, רציתי לדעת מה הגיל המינימאלי שאפשר לעשות אותו לילדה?
כמו כן, האם אתה ממליץ על החיסון הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחיסון לסרטן צוואר הרחם
09/04/2008שלום לך.
אינני נוהג להמליץ על חיסון זה. איני יכול לקבוע בודאות את הצורך של הילדה לחיסון מסוג זה. אני חושב כי לקיחת אחריות על אורך חיים בריא ומאוזן יפחיתו באופן ניכר כל סכנה לנטייה מסוג זה. אני ממליץ כי הילדה תגיע תחילה לבשלות מינית לפני מתן חיסון מסוג זה (אם בכלל).
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקתמי01/04/2008שלום לך, כתבת למעלה להימנע ממתוק, מה ניתן לתת לילד כתחליף למוצרי חלב מתוקים, שוקולד וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלהמנע ממתוק
02/04/2008שלום רב,
ניחתן לתת לילדים פירות, פירות יבשים (בד"כ אוהבים משמש יבש, צימוקים, תמרים), ניתן לקנות עוגיות מחיטה מלאה מומתקים בדבש.
שוקולד חרובים למריחה או כשוקולד. סילן, ממרח שקדים ללחם...
ניתן לתת משקה שוקו של אלפרו (מחלב סויה)
גלידה מחלב אורז (בבתי טבע)
אני מקווה כי זה מספק
לבריאות
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמירי30/03/2008אפשר לקבל טיפים כיצד לגמול ילד בן שנתיים וחצי ממוצץ. עד איזה גיל בדרך כלל הם נשארים עם זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה ממוצץ
31/03/2008שלום לך,
אני חושב כי כמו עם גמילה מחיתולים, כך גם גמילה ממוצץ, על ידי חיזוקים חיוביים. כל פעם שהילד לא משתמש במוצץ נשבח אותו.
אני לא ממליץ לדחוק בילדים, אבל כן להראות להם דוגמאות של ילדים שנגמלו.
מקווה כי זה יעזור.
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בכאבי ראשפאני27/03/2008שלום, כיצד לטפל בכאבי ראש אצל ילדה בת 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכאבי ראש- ילדה בת 3
31/03/2008שלום רב!
ילדה בגיל זה הסובלת מכאבי ראש אינו שכיח. ייתכן וישנה בעיית ראיה (האם בדקתם?).
מצאתי כי לפעמים ילדים המתלוננים על כאבי ראש, בעצם מתלוננים על לחץ בצוואר ועיסוי של המקום מאוד מקל עליהם.
עוד יש לבדוק את מצב ההמוגלובין/ ברזל שלה. מחסור יכול לגרום גם לכאבי ראש.
למידע נוסף ודרכי טיפול טבעיים המותאמים לבתך, יש להיוועץ בפגישה אישית ומקצועית.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיותעדי24/03/2008בני בן ה-10 סובל מאלרגיה בפעם הראשונה בחייו. מה ניתן לעשות מבחינה של רפואה משלימה? אני לא בטוחה שאני רוצה להכניס אותו לעולם האנטי-היסטמינים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראלרגיות
25/03/2008שלום רב!
אני שמח שפנית אלי. אני גם ממליץ בחום להמנע ככל הניתן מאנטי היסטמינים וכימיקלים שונים, כל עוד ניתן לתת פיתרון מעשי טבעי.
בשל מזג האויר המיוחד בו אנו נמצאים היום, רבים מהילדים שלא סבלו מסימפטומים אלו בעבר, כעת סובלים מכך. ניתן לטפל באמצעות הרפואה המשלימה בהצלחה בנושא זה. במרפאתי אני מטפל בהצלחה במאות ילדים הסובלים מאלרגיות, אף-אוזן-גרון ועוד.
חשוב קודם כל להוריד אותו ממתוקים (מוצרי דייאט אינם תחליף). כמה שפחות מוצרי חלב.
מעבר לכך, אשמח לעזור בפגישה מסודרת.
לבריאות!
ד"ר רואי גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
נטורופת,מומחה לרפואה טבעית(מטפל רב תחומי).דוקטורט(phd)באונ` בירקהם במדריד.מטפל בגוף-נפש בנטורופתיה,דיקור סיני,תזונה,רפלקסולוגיה,עיסוי הוליסטי,שיאצ`ו,פרחי באך,אנרגיה,צמחי מרפא, ארומתרפיה,מדיטציה,נר הופ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)