מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב עיזיםנטלי23/03/2008
ד"ר בוקר טוב!
ברצוני להתייעץ איתך בנושא חלב עיזים שאני נותנת לבני בן 7 חודשים.
קצת רקע:
בני סבל מאלרגיות קשות בגלל כל סוגי התמל"ים, ולי לא היה חלב. בהמלצת נטורפתית התחלתי לתת לו חלב עיזים במקום תמ"ל, כי חלב עיזים יכול לשמש כתחליף לחלב אם. מצבו של בני השתפר פלאים, ואלריה נוראית שהיתה לו נעלמה. בזמן אחרון אנשים מפחידים אותי שאני עושה נזק לבני, כי חלב עיזים הוא כמו חלב פרה ואני הורסת לו את הבריאות. אבל מה אני יכולה לתת לו? הוא אלרגי בצורה נוראית לכל תחליפים שיש היום בשוק, כולל תחליפים על בסיס סויה. אין משהו שאני יכולה לתת חוץ מחלב עיזים שהוא מקבל.
מה דעתך ד"ר? האם אני על הדרך הנכונה?
אני רוצה לציין שבנוסף לחלב עיזים העברתי אותו לדייסות אורגניות כמו שיבולת שועל, כוסמת, אורז מלא, דוחן, וגם אני עושה לו מרק ירקות עשיר.
הוא עולה במשקל יפה, מאוד שמח ופעיל, מתפתח לפי הספר, מאוד גבוה ופעלתן.
המון תודה על העזרה
אמא של נסיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב עיזים
25/03/2008שלום נטליה. תראי איזה יופי, את אומרת בעצמך כי מצבו של בנך השתפר. חלב עיזים הנו תחליף מצויין. הייתי ממליץ להוסhף כפית שטוחה של פרוביוטיקה לתינוקות, לפחות פעמיים ביום בבקבוק. עוד דבר הוא חלב סומסום, הניתן להפיק על ידי טחינה של גרעיני הסומסום. זאת להוסיף לתזונה שלו. חומרים אלו מכילים את כל חומרי ההזנה שהתינוק צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחלב סומסום
נטלי26/03/2008ד"ר המון המון תודה לך!
אין לך מושג איך נרגעתי כשקראתי את התגובה שלך וגם ביטחון העצמי עלה כי פחדתי בגלל כל התגובות של הרופאים ואחיות טיפת חלב (שדרך אגב, בעצמם לא ידעו מה לענות כששאלתי מה הם מציעים לי לעשות, מה לדעתם אלטרנטיבה לתמלי"ם שתינוק שלי לא יכול לקבל).
עוד הפעם תודה רבה לך!
ושאלה לגבי חלב סומסום לתינוקות:
יש חברה כלשהי שמוכרת את החלב הזה?
אני יודעת ישי את ה"שקדיה" שמוכרים בחניות טבע, אבל הקטנצ'יק לא כל כך מגיב טוב ל"שקדיה". איפה אני יכולה להשיג את חלב הסומסום שאתה ממליץ עליו?
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אני מודה לך מכל הלב!
נטלי08/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות של אף סתוםסיגלית18/03/2008יש לי ילדה בת ארבע שלפני שנתיים עברה ניתוח פוליפים וכפתורים באוזניים. היא כל הזמן סובלת מאף סתום בחודשים האחרונים. היא נוחרת בלילה טמתעוררת דיי הרבה. אני מציינת כי כל פעם שהיא קצת מצוננת ולא משנה איזה תרופות מייבשות היא לוקחת, במשך הרבה זמן אחרי יש לה המון ליחה ואף סתום ובבקרים יש לה (במידה והיא מסכימה לקנח) נזלת צמיגית. האם אפשר לקבל המלצה או פתרון לעניין. היינו אצל כל הרופאים שצריך ואפילו אצל הומאופטית. היא גם מאוד תזזיתית. לא מפסיקה לזוז רגע. לא יודעת אם זה קשור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראף סתום
25/03/2008שלום רב!
המלצתי אליכם מכל הלב... מי- מלח!!!!!!!!!!!!!!
תרסיס מי מלח לכל נחיר- 3 עד 4 פעמים ביום
יש להקפיד עם זה ואתם תראו שינויי
נזלת הנה סוג של ליחה. ליחה עלולה לגרום לאי שקט. לפיכך, ייתכן והנזלת גורמת לה לאי שקט.
תתחילו עם מי המלח.
לבריאות!
ד"ר רואי גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהרעיה16/03/2008באיזה גיל בדרך כלל ילד אמור להפסיק להרטיב בלילה. כמו כן, אפשר לקבל טיפ או שניים הכי חשובים לגמילת הילד מהרטבת לילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרטבת לילה
25/03/2008שלום רב,
בד"כ נראה כי ילדים מפסיקים להרטיב בין הגילאים 4-5. אין להבהל אם מצב זה מתארך עד גיל 6. הדרך הטובה ביותר שאני מכיר היא על ידי חיזוקים חיוביים.
ילד קם בבוקר עם מיטה יבשה, יקבל שבחים אולי אפילו פרס צנוע. אם הילד קם רטוב, נוכל לנחם אותו שהוא יצליח מחר, ולא לכעוס או לגרום לו להרגיש כי שגה.
ישנם חיתולי "פול-אפ" הנראים כמו תחתונים. ניתן לעשות נסיון ולראות איך הילד מסתדר איתם קודם. אם הוא אינו מרטיב אותם, יהיה קל יותר לעבור לתחתון/ מכנס אחר לשינה.
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהלאה12/03/2008בני בן ה-7 סובל בחצי שנה האחרונה מסיוטים רבים בשינה. לעיתים הסיוטים הם על דברים מפחידים שראה בטלוויזיה ולעיתים הם על מפלצת שהוא חושב שקימת מתחת למיטה. מה אפשר לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסיוטים לבן 7
12/03/2008שלום רב!
בתקופה זו של התבגרות ילדים רבים חווים פחדים שונים. אני חושב כי המידע שנחשפים אליו היום ילדים הוא אלים מדי ובהחלט לא חינוכי. המון סרטים מצוירים סביב אלימות וגיבורי על הנלחמים ברעים...
ייתכן ויהיה כדאי לתקופה לגרות אותו עם מידע אחר לפני השינה- ספרים, אולי להיות איתו ולהקריא לו (הדבר יוצר לילד תחושת ביטחון). דבר נוסף הוא פיזית להראות להם כי אין מפלצות מתחת המיטה.
תמצאו זמן לבלות עמו יותר. פעמים רבות זה כל מה שהם צריכים.
בדבר תוספי תזונה היכולים להרגיע, ניתן לתת פרחי באך - "רסקיו-רמדי" הבטוח לחלוטין לשימוש.
לבריאות.
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהעמית09/03/2008אילו מים לתת לתינוקת לשתות. מים מהברז אנו לא שותים, מים מנרליים קשה לנו להעלות הביתה, ומים בריטה לא טעימים?
יש פיתרון ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמים לשתיה לתינוקות
12/03/2008שלום רב!
שתיה של מים חיונית והכרחית לכולנו ובפרט לתינוקות (בייחוד אם אינם יונקים או אחרי שסיימו תקופת ההנקה). כללית ההנחיה היא להרתיח מי ברז ולתת לשתות פושרים (לא קרים מהמקרר), אולי אפילו חמימים. טוב להתקין מערכת סינון מים איכותית בבית ולדאוג להחליף את המסננים בזמן. אם לא מעוניינים לרכוש מכשיר שכזה, פשוט תשתמשו במים מורתחים הברז.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהיעלה05/03/2008ביתי בת ה-8 סובלת מעצירות כבר כשבועיים. אפשר לקבל המלצה לטיפולים טבעיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעצירות אצל ילדים
06/03/2008שלום רב,
אמליץ כבסיס לתת פרוביוטיקה באבקה לילדים. ניתן לרכוש בכל בית טבע. לפי הוראות יצרן.
מומלץ לתת לפחות פעמיים ביום עד הקלה ואז להשאר עם פעם אחת. בנוסף יש להקפיד על שתיית מים. מעבר לכך, אם אין שיפור, יש להגיע לייעוץ מקצועי. ניתן להתקשר אליי ולקבוע.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים לבן חודשיולי02/03/2008שלום רואי, בני בן חודש יונק בעיקר ומעט סימילאק, החל כנראה לסבול מגזים, איך שנרדם ומשכיבים אותו על הגב מתחיל להתעוות כולו פנים וגוף כולל הנפת ידיים ממש נראה נלחם (כולל קולות ומעין בכי משנתו), עליי על הבטן ישן הרבה יותר טוב. מה ניתן לעשות והאם עיוותי הפנים נורמליים (לעיתים זה נראה מדאיג, הוצאת לשון, גילגןלי עיניים, מתיחת צוואר ופה ...) ושאלה נוספת יש לו מעין פטריה/שלפוחית להנב על השפה העליונה, האם אתה מכיר שיטות טבעיות לטיפול ?
תודה יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגזים לבן חודש
06/03/2008יוליה שלום!
דבר ראשון יש להוסיף למזון שלו כפית מדידה של אבקה פרוביוטית לילדים (למרות שהוא רק בן חודש).
דבר שני יש להבדק על ידי מומחה ילדים ולבדוק שהסיבה לעיוותים אלו הם אך ורק בשל אי הנוחות בבטן ולא משהו אחר.
תתחילי עם זה ותצרי עמי קשר לדווח על מצבו
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי גוזרים ציפורניים בפעם הראשונה??בועז01/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגזירת ציפורניים בפעם הראשונה
06/03/2008שלום,
גזירה ראשונה בד"כ אחרי 3-4 שבועות מיום הלידה. תלוי במהירות צמיחתן. כאשר מדובר במצב בו הילוד שורט את עצמו יהיה מומלץ כבר לגזור הצפורניים.
מקווה כי זה עוזר
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינון מתמשךויקי26/02/2008שלום, בני מצונן כבר חודש שלם, סובל משיעול ונזלת, אני מאמינה במתן תרופות לכן מרבה במתן מזון חם, חליטות תה, חימום ועדיין זה לא עוזר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרק עוף חם
יוסי שיינברג27/02/2008אני הייתי מצוננת ואמא שלי באה והכינה לי מרק עוף חם ,
חשבתי לא לכל אחד יש מי שיכין לו מרק חם כזה וטוב . ההיתי רוצה לבוא עם המצרכים ולהכין מרק חם בביתכם מה דעתכם?הייתם מזמינים?
אשמח לשמוע כמה שיותר תגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינון מתמשך
28/02/2008שלום רב!
ברמת אפשרות הטיפול הביתי באמת נראה כי עשית הרבה דברים למען בנך.
אמליץ לתת תרסיס מי מלח לאף לפחות 3 פעמים ביום. מי המלח עוזרים לנקות ולחטא את דרכי הנשימה העליונים.
בנוסף, עליך לחזק את מערכת החיסון שלו. זאת ניתן לעשות על ידי שימוש נרחב בפרוביוטיקה (חיידקים ידידותיים החיים במעיים שלנו).
ניתן לתת בצורת אבקה, כפית מדידה אחת פעמיים עד 3 פעמים ביום עד לשיפור ואז לרדת בהדרגה. ממליץ גם כאשר ירגיש טוב להמשיך עם פעם אחת ביום לאורך החורף.
לבריאות
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון מהירמירי24/02/2008שלום, האם תוכל לייעץ לי כיצד לגמול את ילדיי ממזון מהיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמזון מהיר
28/02/2008שלום רב!
וואו...
בני כמה ילדיך? אם מדובר בילדים קטנים, הרי שכל שיש לעשות הוא לדאוג להכין מזון בריא וטרי בבית באופן יומי ולמנוע מלהכניס הביתה "ג'אנק פוד".
אם מדובר בגדולים יותר אני ממליץ בחום להראות להם את הסרט "לאכול בגדול-SUPERSIZE ME" שייתן לכולכם דעה מוצקה על האיכות של המזון המהיר.
קשה למנוע מהילדים לאכול ממתקים ושטויות באופן מוחלט שכן איננו מעונינים להבדיל אותם משאר הילדים לכיתה, אך בהחלט ניתן להגביל את הכמויות והתדירות ולדאוג שהמזון בבית תמיד יהיה באיכות גבוהה ומוכן כל יום טרי ואיכותי.
מקווה כי זה עזר
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור לילדיםויקי20/02/2008שלום, האם אתה מבצע טיפולי דיקור לילדים במידה ויש להם כאבי גפיים? כיצד הם נשארים רגועים נוכח המחטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיקור סיני לתינוקות
22/02/2008שלום רב,
כן אני מטפל בילדים ותינוקות בדיקור סיני. השיטה יעילה מאוד. דיקור לפעוטות וילדים קטנים שונה ממבוגרים ואינו מצריך מהם לשכב ללא תנועה.
אשמח לפרט יותר טלפונית
לבריאות
ד"ר גנויק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שבעה חודשים
ורד10/11/2009שלום רב,
יש לי תינוק שנולד בשבוע 32, הוא אובחן שיש לו ריפלוקס ואוכל אינפמיל ar, מקבל ויטמינים של פוליויט ופריפל ומאז שיצא מהפגיה יש לו נזלת. לפני כשבועיים הוא חלה בוירוס שכלל חום גבוה במשך כ-3 ימים, שילשולים, שיעול , נזלת שהחריפה ודלקת גרון. הוא טופל באנטיביוטיקה מוקסיפן 250 מ"ג 3 פעמים ביום ובמוקולית להקלה על הליחה. כיום הוא משתעל מאוד תחילה היה משתעל עם הרבה ליחה וכיום משתעל כמעט עד לידי חנק בשיעול יבש ולפעמים עם ליחה. אני עושה לו אנלהציות של מי מלח מידי יום ושמה ליד המיטה שלו שמן אקליפטוס אך דבר לא עוזר. אני מאוד מודאגת כי הוא אוכל בלי תיאבון ופחות ממה שהיה אוכל קודם. אשמח לקבל ייעוץ מה עוד ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק עם רפלוקס ושיעול
11/11/2009ורד שלום רב,
אקדים ואאחל לבנך בריאות שלמה!
מאחר וקיבל אנטיביוטיקה, גופו זקוק דחוף לפרו-ביוטיקה (חיידקים ידידותיים למערכת העיכול). ישנו מוצר מצוין בשלם PROBIOTIC KID בתוספת FOS המגיע באבקה. יש לשים 1/2 כפית לכל בקבוק אוכל למשך שבוע ואח"כ פעמיים ביום.
בנוסף, מצב הרפלוקס גם אמור להשתפר עם הפרוביוטיקה. על מנת לשפר מצב הנזלת והשיעול- קני מוצר בשם R49 ג'וניור- זהו חומר הומיאופתי נוזלי המטפל בנזלת וליחה. יש לשים 3 טיפות על כפית פלסטיק של תינוקות עם מעט מים שעברו הרתחה (אבל פושרים). ישירות לפה- 4 פעמים ביום עד לשיפור, אח"כ לרדת בהדרגה וכמובן שאת מוזמנת להתקשר ולהתייעץ על מצבו בהמשך.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמיכל17/02/2008שלום רב,
אני מתעניינת לדעת האם יש מקום לפנות לטיפול הומאופתי במקרה של אבחנה של "שקד שלישי" בתינוק בן שנתיים?
האבחנה אינה חד משמעית (לא נעשה צילום) ולתחושתי המצב גם עוד לא קריטי.
בנוסף, הרופא המליץ על טיפול באינהלציות עם מים בלבד - אשמח לדעת מה דעתך על כך כיוון שאני מתלבטת אם להתחיל בטיפול זה. טיפול תרופתי סירבתי בינתיים לתת (מייבשי ליחה למיניהם) אך לגבי האינהלציות יש לי התלבטות - מהי התועלת ומה הנזק האפשרי שבאינהלציית מים?
תודה מראש ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשקד שלישי?! טיפול הומיאופתי
22/02/2008שלום רב!
טיפול הומיאופתי או סיני יכולים לעזור עד מאוד למצב זה. הנסיון שלי מראה כי ילדים מגיבים מצויין לטיפול ובד"כ התוצאות די מהירות. גם אם מדובר בשקד שלישי, עדיין מדובר בבלוטה השייכת למערכת האנדוקרינית של בנך. בשיטות הטבעיות מסייעים באיזון מערכת זו וכך גם התופעות הקשורות משתפרות עד מאוד.
אם מדובר באינהלציה של מים בלבד אין הדבר מזיק. תתחילי עם מכשיר אדים קרים. תדאגי שישתה מספיק מים! אשמח לעזור להמשך טיפול.
בברכה,
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסת סולתגפן12/02/2008שלום, ילדי מאד אוהבים דייסת סולת, האם דייסה מסולת מלא היא מאד שונה בטעם? כי הבנתי שיותר בריא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדייסת סולת
12/02/2008שלום רב,
הטעם הוא מעט שונה אך לא מספיק שונה בכדי למנוע מילדך לאכול אותו. ניתן להמתיק מעט יותר עם דבש. סולת כללית בריא, כאשר הוא מלא מאפשר למעיים לפנות ביתר קלות פסולת הנמצאת במעיים ומפחיתה את ספיגת השומן שבמזון.
בהחלט מומלץ לעבור לדגנים מלאים.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזיםגל10/02/2008שלום, הבן שלי סובל מגזים ועצירות מהמזון שהוא אוכל, הוא בן שנה ורק עתה החל לאכול מזון מוצק, ירקות אורז וכדומה, כיצד כדאי לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגזים ועצירות לבן שנה
11/02/2008שלום רב,
ייתכן ומערכת העיכול של בנך מעט רגישה. מומלץ לתת יותר ירקות מבושלים/ מאודים בהתחלה. ייתכן וירקות טריים עדיין קשים לו לעיכול. אורז לבן אינו מכיל סיבים תזונתיים, לכן הוא גורם לעצירות. אני ממליץ לתת יותר אורז מלא (בכמות קטנה בהתחלה).
כמה מים הוא שותה. כאשר הגוף "מיובש" הוא תחילה סופח נוזלים מהמעיים, דבר אשר עלול לגרום לעצירות. שימו לב כי הוא מקבל מספיק מים.
ניתן לבשל את המזון עם מעט שומר טרי או מעט ג'ינג'ר המרגיעים את מערכת העיכול ומשפרים את היציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהלילך07/02/2008לבני יש הפרעות קשב וריכוז ברמה נמוכה, רציתי לקבל המלצה לטיפול טבעי. משהו שירגיע אותו ויאפשר לו להתרכז.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרADD קשב וריכוז
07/02/2008שלום רב,
מדובר בתופעה שכיחה. פעמים רבות רק שינוי בתזונה כבר ישנה הכל. קודם כל הפחיתו באופן משמעותי דברי מתיקה. שוקו אינו ארוחת בוקר!
שימו לב לאכול מזון עשיר בסיבים- אורז מלא, חיטה מלאה ועוד.
תוסף תזונה של אומגה 3 לילדים יכול לעזור גם כן. על מנת לטפל בו באופן מעמיק יותר יש לקבוע פגישה עם איש מקצוע (נטורופת..)
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טובים במיטה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
נטורופת,מומחה לרפואה טבעית(מטפל רב תחומי).דוקטורט(phd)באונ` בירקהם במדריד.מטפל בגוף-נפש בנטורופתיה,דיקור סיני,תזונה,רפלקסולוגיה,עיסוי הוליסטי,שיאצ`ו,פרחי באך,אנרגיה,צמחי מרפא, ארומתרפיה,מדיטציה,נר הופ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)