מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוהב בעלי חייםשרית02/09/2007
הבן שלי בן 3 ומת על בעלי חיים. הוא פשוט קורן מאושר כשהוא יכול לגעת בכלב ופינת ליטוף זה שם נרדף לגן עדן בשבילו. הבעיה היא שזה לא נעצר בחיות חמודות, הוא גם מבסוט מחרקים למיניהם וכבר הביא לי בהתלהבות גו'ק והייתי צריכה את כל הריסון העצמי בשביל לא לצרוח. מה לעשות איתו כשמצד אחד אני שמחה שיש משהו שהוא אוהב ככה, מצד שני, בקצב הזה אמא תחטוף שבץ...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שרית
טל קבסה03/09/2007קודם כל כל הכבוד על האיפוק שהפגנת למראה הגוק...על מנת שלא "להרוג" לילד את הסקרנות הכל כך מרגשת שלו הייתי מנסה להסביר לו שיש חיות שמאד אוהבות להיות בחוץ ולהנות מהטבע ושאם הן בטעות מגיעות הביתה הן מאד מתבלבלות ומבקשות מיד לצאת החוצה.. לעומת זאת, אם יש לך אפשרות ורצון אפשר לאפשר לו לגדל חיה בבית...ישנו ספר נפלא שעוסק בחקר הטבע ובעלי חיים שנקרא "טיולים קטנים בעיר הגדולה" של ארדית ביטמן, מאד ממליצה על מנת לנתב את הסקרנות גם למקום של למידה..
תהנו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה טיבעית וחיסונים?ס30/08/2007
הייתי רוצה לשאול מה דעתכן בקשר לחיסונים. עשיתי כמה מחקרים בנושא וזה די מפחיד. מצד אחד החיסונים הועילו במיגור מחלות ילדות קשות. מצד שני הגוף לא לומד להתמודד לבד . וכך מערכת החיסונים נחלשת.. אולי אין יותר מחלות ילדים. אבל יש דברים אחרים יותר גרועים כמו סרטן . היפר אקטיביות וכו
אני גם לא מדברת על כך שמזריקים חומרים רעילים יחד עם החיסונים לפעוטות קטנים שהמח שלהם עדין מתפתח..
מצד שני כולם מטיפים לי שאני לא אהיה אימא אחראית אם לא אחסן את הילד. החלטתי לחלק כל קבוצת חיסונים לשתים. לתת אותם בהפרש של חודש .
ולהמנע לגמרי מהחיסון המשולש.
האם אני צודקת?
אני מבינה שזה פורום ציבורי ואתן לא תוכלו לענות לי באופן מפורש
אבל מה ההומופתיה למשל חושבת על חיסונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
טל קבסה30/08/2007שלום לך נטלי, אכן חיסונים הינם היום אחת הסוגיות הכי שנויות במחלוקת..אינני יכולה לומר לך האם את צודקת בהחלטתך אך אוכל לומר לך את דעתי האישית בעניין, אני מאמינה בחיסון באופן אחר, בדיקת זמנים, הפרדת חיסונים, דחייה של חיסונים שונים ועוד. אני מאמינה שעלינו לבחון היטב את הדברים ואת העדויות לפני שמחליטים לחסן, ולעשות החלטה על סמך ידע ולא על סמך החלטה אמוציונאלית, ואין זה משנה כלל מה ההחלטה-גם אם לחסן על פי השגרה המומלצת וגם אם לא. למידע אני ממליצה לך לפנות לארגונים כגון חסון (ניתן למצוא ברשת) המעלה מאמרים בעניין ואף לפנות לגורמים מוסמכים נוספים כמו רופאים הומיאופתיים על מנת להתייעץ ולבנות תוכנית חיסונים שתתאים לכם. אפשר לפנות לדר רוזנטל, לדר קובי פריד ועוד שמות שתוכלי למצוא בשיטוט. ישנם גם רופאי ילדים קונבנצינאליים שיוכלו לתת לך את המידע אותו את מחפשת.
בהצלחה רבה ובבריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה בקשר לחיסונים
ס31/08/2007תודה על התגובה
קראתי כמה אתרים ובנהם את האתר חסון המומלץ. וזה פשוט מפחיד!!
אני לא יודעת מה לעשות?
מצד אחד תחושת הבטן שלי אומרת לי שהחיסונים יותר מזיקים מאשר מועילים. ואני לא רוצה את זה לילדי.
אבל מצד שני הסביבה כולה (כולל רופא הילדים ובעלי) נגדי. כולם טוענים שאני לא אחראית בסרובי לתת חלק מהחיסונים לילדים. ושאם ח"ו הם יחלו וכו אז כל האחריות לנזק יהיה עלי. ואיך אוכל לחיות עם עצמי אם ח"ו יקרה משהו.
וגם שכולם מחסנים ולאף אחד שאנו מכירים לא קרה כלום. והכל זה שטויות של האנטרנט.
מה לעשות?
האם עלי להלחם בכולם בשביל הרעיון הזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן דילמה קשה..
טל קבסה02/09/2007אין ספק שאת עומדת בפני דילמה. נכון, בצידה של כל החלטה יש מידת אחריות ולטעמי אותה מידת סכנה קיימת בין אם תתני חיסונים וילדך ח"ו יפגע כתוצאה מכך ובין אם תחליטי שלא לתת ובנך ח"ו יחלה. בחיים אין שום תעודות ביטוח ובכל החלטה שעושים יש לקחת את האחריות על התוצאות העלולות להגיע.השאלה היא מה מטה יותר מבחינתך את כף המאזניים..והאם את מסוגלת להגיע להחלטה שקולה בעניין.אם את חושבת שלא תוכלי להיות שקטה אם לא תחסני, והפחד ילווה אותך בכל יום וצעד-עדיף שתחסני כי לגדל ילד בתחושת חרדה מתמדת זה לא פחות גרוע..חשוב מאד לנסות להגיע להסכמה לגבי דרך פעולה עם בן זוגך-בין אם זה אומר לחסן, לחסן חלקית או להפריד חיסונים וכדומה. תוכלו להפגש עם אנשי מקצוע, לשאול את כל השאלות שמטרידות אתכם, לבקש המלצה לתוכנית חיסונית וכך להגיע אולי לאיזושהי הסכמה.מעבר לכך, אינני חושבת שאתם צריכים לשתף גורמים אחרים בהחלטתכם, באם היא שונה מההמלצה הכללית. אם עולות שאלות-הסכימו על תשובות מראש והשתמשו בהן..אל תנמקו, אל תצטדקו , אל תגמגמו-זוהי בחירתכם..זוהי השקפת עולמכם..
אני מאד ממליצה לעשות פגישה עם איש מקצוע, זה בדרך כלל מאד מקל על ההחלטה
בהצלחה ויישר כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הוא רוצה?לימור29/08/2007
בני הקטן בן שנתיים וכל הזמן, אבל כל הזמן, רוצה על הידיים? מה אפשר לעשות עם זה? איך לשנות את זה. עם שתי הבנות הגדולות לא היה לנו אותו דבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים
טל קבסה29/08/2007הי לימור, קודם כל חשוב שנזכור שכל ילד הוא עולם שלם ומלא בפני עצמו ואין לנו כל אפשרות להשוות.בטבע אין שני עלים דומים ובטח שלא ילדים. מה גם שהשוואה תמיד מעלה בנו יותר ויותר תסכול..ולשאלתך-האם מדובר בשינוי של הזמן האחרון או שכך היה תמיד? האם קרה משהו בזמן האחרון-שינוי שהילד נחשף אליו?האם התפתחותו המוטורית היתה תקינה?כיצד הוא מתנהג כשאת לא בסביבה?זוהי תמיד דרך טובה לבחון את הדברים..
בכל מקרה יש להבדיל בין צורך בסיסי של הילד לבין "מניפולציה" שבגיל זה הוא בהחלט יכול להפעיל. אם מדובר במקרה השני-פשוט הסבירי לילד שעכשיו אין ידיים, הוא לתת לך יד, הוא יכול לבוא להיות לידך אך אין ידיים ולא להרים אותו. גם אם הוא צועק ובוכה הסבירי לו שזו בחירה שלו ושהוא יכול להיות קרוב אליך גם בדרכים אחרות ואת תשמחי לכך. אל תכעסי עליו, אל תצעקי ואל תוותרי במקומות שאת חושבת שלא נכון לוותר בהם.התמידי בבקשתך וברגע שהוא יזהה את הנחישות שלך הוא ירפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולפופי28/08/2007
בתי בת ה-3 מסרבת לעשות קקי בסיר או בשירותים, מסכימה לעשות רק בחיתול. מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
טל קבסה29/08/2007גמילה הינה תהליך ארוך ויש בו עליות, מורדות וכל מיני שינויים בדרך. אחד המצבים היותר נפוצים הוא המצב אותו את מתארת-קושי להיפטר מהטיטול לעשיית קקי.ישנם האומרים שהסיבה לכך היא תחושת הבהלה או החרדה שמציפה את הילד כאשר הוא חש שמשהו נופל מתוך גופו.תהא הסיבה אשר תהא אני מאמינה שבסך הכל מדובר בזמן. חשוב לתת לילד זמן ולעמוד בקצב שהוא קובע לעצמו גם אם זה אינו תואם את צפיית ההורים. ובאופן יותר קונקרטי-נסו לזרום עם הילדה, נסו לחבב עליה את הסיר או האסלה על ידי כך שהם יהפכו למשהו שהיא נגשת אליהם ביוזמתה ולא על פי בקשה שלכם. שבחו אותה על כל פעם שהיא עושה בסיר-גם עם זה רק פיפי.ברגע שהיא תרגיש שהלחץ ממנה יורד ושאתם לא שמים את כל תשומת ליבכם בעניין היא תרגיש יותר חופשייה
להתנסות בכך בעצמה. כאשר היא מבקשת לעשות קקי שאלו אותה היכן הייתה רוצה לעשות, וקבלו את בקשה כמות שהיא מבלי להגיב.
דבר נוסף-אחד היתרונות המאד בולטים של הקיץ הוא האפשרות להיות ללא בגדים ותחתונים. השאירו אותה ערומה-לעיתים זה מקל על התהליך שכן אין הפרדה בין תחתונים לטיטול.
ודבר אחרון-שאולי צריך להיות הראשון. וודאו שאינה סובלת מעצירות או כל קושי או כאב אחר שמתלווה לעשיית הקקי. אם אכן זיהיתם מצב שכזה, עדכנו וננסה לעזור גם בכך.
שישהי בהצלחה וברגיעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתול
יוסי25/08/2009בני בן השלולש וארבע חודשים לא רוצה להיגמל מחיתול מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים? קודם כל לא שמים תמונה שלו
הילה26/08/2009מה התועלת בלשים תמונה כזו של הבן שלך, כשהנושא המדובר כל כך רגיש?
למה זה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך הכי טוב להרגיעדידי26/08/2007
יש לי ילד בן 3 קצת היפר וקצת שובב. אף אחד לא איבחן אותו ולא נראה שאני צריכה להיכנס לכל הנושא של הפרעות קשה וריכוז, כי נראה שכל העיסוק בזה, במיוחד בגילאים מוקדמים יכול לעשות הרבה רע. השאלה היא על אמצעים טבעיים להרגעה - מה מומלץ לילד בגיל זה? האם תמצית פרחי באך או שיש דברים אחרים מומלצים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דידי
טל קבסה26/08/2007לפני שמאבחנים ילד בגיל זה חשוב לשים את ליבנו למרחק בין סקרנות, שובבות והיפריות..וחשוב מאד שלא לשבץ את הילד "במשבצת" שאולי אחכ יהיה קשה להתנתק ממנה ולכן אני חושבת שאת עושב נכון שאת מנסה לחפש פתרונות מסוג אחר..ישנם הרבה דרכים להרגעה כמו פרחי באך, הומיאותפיה, טיפולי מגע כמו רפלקסולוגיה,שינויים תזונתיים ועוד (ראי תשובה בשרשור לפנייך) ועוד..כמו כן חשוב לבחון את הגבולות והסמכות ההורית, את מידת האמון והאפשרות לביטוי עצמי, מציאת עניין בדברים ספציפיים,פעילות פיסית פורקת מתחים,
לא כתבת אם מדובר בבן יחיד או יותר אך אם ישנם אחים או אחיות חשוב מאד לייחד זמן רק לך ולילד,ועוד עוד
התשובה שלי מעט כוללנית, אם תרצי לתת מעט יותר פרטים על ההתנהלות של הילד ושלכם כמשפחה אוכל אולי לנסות לכוון יותר.
ובכל מקרה חשוב לפנות לאנשי מקצוע מתאימים.
שיהיה בהצלחה ורק טוב:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשה וריטליןאורלי23/08/2007
היי,
הילד שלי בן 7 וקצת אנרגטי מדי ולא מרוכז. שלחו אותנו לעשות לו אבחון והסתבר באבחון שיש לו הפרעות בקשב ובריכוז ורוצים לרשום לו ריטלין. אני ממש מתנגדת לריטלין אבל במכון התעקשו שזה נורא חשוב וגם בבית הספר נתנו לי בסוף השנה את ההרגשה שיהיו צרות אם לא נטפל בבעיה שלו (אולי יעבירו אותו לכיתה מיוחדת למשל), אני לא יודעת מה לעשות, יש לכן עצה לטיפול טבעי בהפרעת קשב בלי לתת ריטלין?
אני מודה לכן מאוד על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס23/08/2007הי אורלי,
אני לא מתמחה בתחום אולם אני יודעת שיש שיטות אלטרנטיביות שמאבחנות ומטפלות בבעיות קשב וריכוז בילדים כמו דמיון מודרך, ריפוי בעיסוק וכד'. בנוסף אני רוצה לבדוק בעוד מקום ואוכל לעשות זאת רק בימי העבודה ביום ראשון אז אחזיר לך תשובה בשבוע הבא.
בינתיים שיעברו ימים קלים
עינת דולב הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורלי
טל קבסה23/08/2007הטיפול בבעיות קשב ברפואה המשלימה משיג תוצאות די טובות אם כי תלוי באופי המקרה. לא כל כך ברור הפער בין העובדה שאת אומרת שהוא קצת אנרגטי ולא מרוכז לבין מתן הריטלין..
חשוב לזכור שבטיפול הטבעי מדובר בתהליך ולא ב"זבנג וגמרנו" כמו הריטלין ולכן חשוב לשתף את המערכת ולגייס לטובת העניין את סבלנותה ותמיכתה. אני באופן אישי לא הייתי מסכימה עם מערכת ש"מאיימת" באופן סמוי שיהיו בעיות אם הילד לא ייקח ריטלין!
הטיפול המשלים חייב לכלול מספר מרכיבים-קודם כל נכונות ושיתוף של כל באי הבית,אבחון, טיפול במגע-רפלקסולוגיה עושה פלאים עם הילדים הללו, שינוי תזונתי הכולל בין היתר הורדה של מזונות מתוקים ופחמימות ריקות היוצרות "פינג פונג" בתחושותיו של הילד ומעלות ומורידות אותו בטווח מאד קצר, טיפול הומיאופתי לתמיכה ועוד. חשוב לפנות למטפל נסיון והכשרה מתאימים.
שיטת אלבאום-המטפלת בליקויי קשב וריכוז הינה שיטה השנויה במחלוקת אולם ישנם ילדים שהיא עזרה להם מאד.
את יכולה לשוטט ברשת ולקרוא המון מאמרים וכתבות בנושא ואף למצוא מטפלים.
התענייני, חקרי קצת בנושא, ואם תחליטי להתקדם בעניין ותרצי עזרה נוספת-אני כאן לרשותך
בהצלחה ויישר כוח. אל ייאוש, תמיד יש מוצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עינת דולב-הדס26/08/2007הי,
הבטחתי לבדוק כיוון מסויים של טיפול טבעי ואני לא מצליחה לקבל תשובות. הייתי ממליצה לך לפנות אולי למרכז צעד ראשון, הם אמנם מטפלים בתינוקות עד גיל שנתיים אבל מנהל המרכז, שי זילברבוש מאבחן לדעתי גם גילאים מאוחרים יותר. שווה לבדוק.
יום טוב
עינת דולב הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות קשב והיפראקטיביות.
מרב19/09/2007אורלי. בעיית קשב וריכוז אינה סיבה כלל להעברה לכיתת חינוך מיוחד - לעולם טיעוען זה לא יעבור וועדת השמה, אז אל דאגה.
אך חשוב לטפל בבעייה כי היא פוגעת בדימוי העצמי של הילד כצומד וכאדם.
שיטת רמי כץ טובה, יש גם אפשרות לבדוק טיפול באומגה שלוש.
חשוב לא להזניח, ואם אף טיפול לא עוזר גם ריטלין הוא אופציה (מבחינתי אחרונה) - העיקר שהילד יחוש טוב עם עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירד מהפסיםליאת21/08/2007
בני בן השלוש, בדר"כ ילד מקסים. בזמן האחרון הוא קצת "ירד מהפסים" מרביץ, מתרגז, כן רוצה, לא רוצה..ממש מראה סמני עצבנות (מה שלא היה קודם).
אני צריכה קצת כלים להתמודדות. אני לא רוצה לעשות טעויות, אך אני לא רוצה לתת לו להרגיש שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. חושבת שכדאי להציב גבולות. איך עושים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרדת מהפסים-תגובה
טל קבסה22/08/2007שלום ליאת, ילדים הרבה פעמים בוחנים עד כמה הם יכולים "למתוח" את גבול הוריהם וחשוב מאד לדעת להציב את הגבול. יכול להיות שהחופש (אם הילד בחופש ממסגרת) הוא זה שיצר את תחושת "שבירת הכלים" ויכול להיות שהוא החליט לבדוק מה קורה ב"זירת ההורים" . בבואנו להציב גבולות לילד חשוב מאד קודם כל להגדיר לעצמנו, ההורים, מהם הקוים האדומים שלנו, מהי התנהגות מקובלת ומהי התנהגות שאיננו מסכימים עליה.איפה הילד מתנסה, בודק, בוחן ואיפה הוא מאבד עצמו. אחרי שבחנו והדגשנו את הקווים האדומים-הרי שיצרנו את הגבולות. ובתוך הקוים האדומים הללו, שצריכים להיות די מעטים לטעמי, יש מרחב התנסות חופשי, מאתגר ומרתק.כתבת שהילד התחיל להרביץ-זהו קו אדום שיש להמנע ממנו. חשוב להסביר את משמעות העניין, את העובדה שזה לא נעים ושבכל פעם שהוא יעשה כך, הוא בעצם יצמצם לעצמו אפשרויות.בכל פעם שהוא מרים יד, קחי אותו, הרחיקי אותו מהסיטואציה, ללא עצבים וללא צעקות, אך באסרטיביות ותני לו להבין שבכך הוא מנע מעצמו לשחק באותו רגע או לקבל משהו.בכל פעם שהוא צועק או מתעצבן,אמרי בתוקף שזה לא נעים לך ושאת לא מבינה ומקשיבה שמדברים בצורה כזו ופשוט התעלמי מה"סנקציות" אם יהיו.ושוב-בלי לכעוס ובלי להתעצבן-פשוט התעלמי והתרחקי. את יכולה לומר לילד שתשמחי להקשיב ולהיות למענו ברגע שיסכים להרגע אך כל עוד הוא ממשיך בשלו, כך גם את.אם תהיי מספיק ברורה, תראי שמהר מאד ילדך ינטוש התנהגויות אלו שכן יבין שאינן מיצרות שום תגובה מצידך-לא חיובית ולא שלילית.
ובקשר לחוסר הרצון שלך לטעות-אין דבר כזה, אין אפשרות שלא לטעות, הדבר היחיד שאנו יכולים לעשות הוא לנסות לעשות את המיטב, להתבוננן בעצמינו ובהתנהלות שלנו ולתקן דברים שנראה לנו שאינם נכונים. השאיפה לא לטעות בעצמה מעבירה מסר לא נכון לילדים. יש מי שאומר "מי שלא עושה לא טועה". אל תשאפי לא לטעות, תשאפי לשמור על צלילות ובהירות דעתך ולתקן דברים שנראים לך לא נכונים.
אם יש לך שאלות נוספות-כאן לרשותך
בהצלחה ואשמח לעידכונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילו, אני עוד מעט ארד מהפסים
שיר29/09/2007הילד שלי בן שנה ו 8 חודשים, ומרביץ לי כל הזמן. נושך מושך שורט צובט מרביץ ועוד מגוון אפשרויות.
הוא מאוד מכאיב לי. ניסיתי הכל, מהסברים,צעקות,נשיקות וחיבוקים, עונשים ( לשבת בלול לפסק זמן ) ואפילו להחזיר לו כדי שאולי יבין שזה מאוד כואב לי ולא נעים. שום דבר לא עוזר. הוא מרביץ גם לאחרים אך נראה שכלפי הוא מפנה את רוב האגרסיביות.
כל ההצעות שיש כאן, כבר ניסיתי וזה לא עוזר.אני מאוד אשמח לרעיונות נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שולט
טל קבסה01/10/2007התנהגות שבזו אינה מקובלת וילדך צריך לדעת זאת. אין שום אפשרות לילדך להכות אותך או משהו מסביבך..לדעתי המסר פשוט לא עובר בצורה ברורה, שכן איך זה ייתכן? ילדך מרים עליך יד? נראה לי שמדובר בבלבול מאד בסיסי בהגדרות בבית-מי הילד? מי ההורה? מהו כבוד? מהי מילה? מהו גבול?
אין לי מספיק פרטים בסיפורך על מנת לנסות להדריך אותך, אם את מעונינת אשמח לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 עם שמיכה ומוצץנילי19/08/2007
הבת שלי כבר בת 3 ועדיין מסתובבת עם מוצץ ועם שמיכת פיקה קטנה וצורחת ועושה מהומה כשמנסים לקחת אותן ממנה. אני לא מוכנה שהיא תמשיך להסתובב ככה כמו תינוקת, אבל ממש רחמים לראות איך היא נלחצת כשאני מנסה לקחת לה. אולי זה גיל מוקדם מדי לעשות את זה? אולי אני עושה משהו לא נכון? תוכלו בבקשה לתת לי עצה בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק בת 3...
טל קבסה19/08/2007שלום נילי..לעיתים אנו רואים את ילדינו גדולים מכפי גילם אך שוכחים את הצורך האמיתי שלהם. בתך עדיין בשלב בו זקוקה ל"חפץ מעבר"-אותה שמיכת פיקה מרוטה..חפץ מעבר נותן תחושה של בטחון, של רכות שאין לה תחליף וחשוב מאד להפרד ממנו בשלב בו יש מוכנות-בשלב בו התפקיד שלו מוצא עד תום.זה יכול להמשך גם עד גיל 4 ו-5 אך יכול להיות שאם תרפי מההתמודדות שלך מולה בעניין היא תסכים להפרד ממנו הרבה יותר מהר. סביר להניח שהיא גם עדיין זקוקה למוצץ. מוצץ מרגיע מאד. תהליך המציצה מאפשר הפרשת חומרים מרגיעים במח ועל כן היא משתמשת בו. יכול להיות שאפשר לנסות להחליט ביחד על זמנים בהם ניתן להתרפק על החפצים אך אל תאיצי בה. תני לה זמן לגדול..היא רק בת 3.. אל תשדרי לה, לעצמך ולסביבה שהיא מתנהגת כמו תינוקת-זה רק יגרום לעודף התעסקות בעניין ולחוסר רצון גדול יותר שלה להפרד. אל תשווי עם ילדים אחרים-לכל אחד צורך אחר משלו, אל תראי בזה כשלון שלך או תגובה לחוסר הענקה שלך-זה לחלוטין לא קשור..
תני לה להיות עוד קצת קטנה, עוד רגע וזה חולף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט מרימה ידיםס15/08/2007
התינוק שלי עוד מעט בן שישה חודשים. מאז הלידה היה ילד קשה מאוד . לא רגוע. לא שקט. כל היום בוכה . עד היום הוא נרגע קצת אבל עדין מאוד מאוד קשה. כל היום מילל. וצועק כל דבר קטן מעצבן אותו. (למשל הוא לא הצליח לתפוס צעצוע שרצה.ישר הוא צועק ובוכה) כל היום רוצה על הידים. קשה לו מאוד להרדם בצהרים .וגם אם הוא יושן זה לא יותר מחצי שעה הוא מתעורר ואי אפשר להשכיב אותו שוב לישון. מה שיוצר מצב שהוא עיף ועצבני וצועק ובוכה. והאמת שאין לי כבר כח. ניסיתי הכל הוא לא נרגע. אני מרגישה שאולי אני לא מסוגלת לגדל אותו. אולי משפחה אחרת תצליח..יש לי גם בת גדולה יותר (עדין פחות משנתים) ילדה טובה ורגועה בד"כ אבל גם היא נהית עצבנית יותר מיום ליום. אני מבינה אותה אם המצב הזה משפיע על העצבים שלי עד שאני כבר לא יכולה לסבול יותר..כמה יותר על ילדה קטנה שעדין תינוקת בעצמה. אני גם לא מסוגלת להתיחס אליה כמעט (חוץ מדברים הכרחיים. אוכל טיטול וכו) הילד לוקח את כל הזמן והאנרגיה שלי. כל היום עסוקה בו.
ניסיתי יעוץ אבל זה לא ממש עוזר שחוזרים הביתה ויש לך תינוק שצורח בלי הפסקה. ובנוסף צריך לטפל בבית לבשל וכו
החיים שלי כאילו נפסקו הכל סביב הילד הזה. וזה נורא קשה
אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב רבקה
טל קבסה15/08/2007קודם כל תודה על פנייתך ועל הכנות הגדולה. תהליך גידול הילדים הוא תהליך שיש בו לא מעט משברים ורגעים קשים,ונדרש אומץ להודות כי קשה.מקווה שאוכל לעזור ולו במעט..משתמע מדברייך שתינוקך סובל ממה שנקרא "טונוס שרירים גבוה"-מתח פנימי שגורם לאי שקט וחוסר יכולת התמודדות עם שינויים ובכלל.כאשר הגוף אינו רפוי וגמיש, גם מערכת העצבים סובלת והדבר מתבטא בדרך שאתם חווים.על מנת לנסות ולהקל על המצב חשוב לעשות עבודה פיסית עם התינוק-לעבוד על טונוס השרירים-בעיסוי, בהגמשה וכולי..נסי לפנות לכל גורם שבסביבתך שיוכל לתת מענה בתחום הזה.זה חשוב מאד לכל התנהלותו כתינוק וכאדם בוגר ברבדים שונים של החיים.בנוסף-חשוב מאד שתפני זמן לעצמך! קחי בייביסיטר או כל סדור אחר לכמה שעות ופשוט תשתחררי-תשני, תעשי דברים שאת אוהבת ומן הסתם כבר המון זמן לא התפנית אליהם, אגרי כוחות ונסי לחזור אל הילדים קצת יותר "חדשה" כל פעם..דבר נוסף-פני לך פעם פעמיים בשבוע לילדתך הגדולה. צאי איתה, תבלי איתה, תני לה להרגיש אותך כמו שאת רוצה להרגיש אותה-כך תוכלו להתחדש כולכם. הסבירי לה שלתינוק יותר קשה עכשיו ובתור אחות גדולה חשוב שנמצא דרכים לעזור לו..הסבירי לה כשקשה לך, תני לה להבין שאת לא כועסת עליה אלא שאת פשוט עייפה..ילדים מפתחים אמפתיה גדולה מאד כשהם מזהים מידה של כנות.כך תוכלי להוריד במעט את מידת ההתנגדות.
זכרי לקום כל יום חדשה ועם מידת הודיה, 2 ילדים בריאים זו לא דבר מובן מאליו.ונכון שמאד קשה היום, אך למרות הכל, הקושי זמני ועוד יבואו ימים יותר טובים ויפים..
התחילי בכך ואם את צריכה ורוצה-אנו כאן לשירותך תמיד
התחזקי וצאי לדרך חדשה, אנחנו איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס15/08/2007הי רבקה,
אכן מצב קשה שאת מתארת ואני מצטרפת לכל מה שכתבה לך טל. אני רק רוצה להוסיף אם את מעוניינת בעזרה אני מצרפת קישור לאתר של מרכז "צעד ראשון" שמטפל בשיטה על בסיס פלדנקרייז בה על ידי תנועה ומגע ניתן להוריד מתח שרירי גבוה. באתר יש מקום למדריכות מומלצות בכל הארץ על פי איזורים. נסי למצוא מדריכה מאיזורך ולהיוועץ בה, היא תוכל לתת לך תרגילים להרפיית גופו של תינוקך ולהורדת המתח השרירי אם באמת כאן נעוץ הקושי ואם לא תוכל לאבחן את הקושי מראיית תינוקך.
http://first-step.co.il/html/mad.htm
שיהיה בהצלחה
עינת דולב הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצה אבל זה המצב..
ס15/08/2007הבעיה היא שבעלי יוצא לעבודה מוקדם כשהילד רק קם והוא עדין בסדר יחסית. הוא חוזר בערב כשהילד כבר ישן או בדרך לישון. והוא לא מבין מה הבעיה..כשאני מתלוננת הוא אומר "אז תשלחי אותו לאימוץ" ספק בלעג ספק בציניות. מבחינותו הילד בסדר . (משתי הדקות ביום שהוא רואה אותו) כך שאין לי ממש תמיכה ממנו.
אנחנו לא גרים בארץ ואין לי כאן משפחה או חברים שיעזרו. אנחנו גם כרגע לא יכולים לממן עזרה לבית. כך שיוצא שכל העול נופל עלי. ואני מרגישה גמורה באפס כוחות.אני מאוד אוהבת את הילד. אבל גם מאוד מאוד קשה לי איתו. כואב לי מאוד על הגדולה שסובלת הכי מכולם אני חושבת.הרופא שבדק אותו . לא רואה שום בעיה גופנית. (ביטוח ממשלתי ואני לא ממש סומכת עליו . אבל מה לעשות? בטוח פרט זה יקר ) בהתחלה חשבו שזה קוליק. אבל קוליק היה צריך כבר לעבור מזמן לא? גם הוא מאוד מפותח כבר עומד על ארבע ומזיז את הגוף קדימה ואחורה כמו מנסה לזחול למרות שהוא עדין לא יושב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס15/08/2007הי רבקה,
באמת לא פשוט ואני מחזקת אותך ושולחת לך אנרגיות חיוביות. מה שאת מתארת לגבי התפתחותו המהירה רק מחזק את דעתי בדומה לזו של טל לגבי מתח שרירי גבוה, זה פעמים רבות גורם לחוסר שקט אצל תינוק כמו להתפתחות מהירה מידי. אנ ימניחה שהוא לא זחל גחון אפילו... בכל אופן כדי להרגיע את השרירים מומלץ לעשות הרבה מאוד עיסויים במגע עמוק שחודר מתחת לעור אל השרירים והעצמות. גם שיפשופים חזקים (לא מידי) עם חיתול טטרה או עם ליפה של אמבטיה, את יכולה באמת לעשות זאת באמבטיה. בעיקר באיזור בית החזה והשכמות. האם הוא נוהג לנעול איברים (ידים? רגליים?) גם טפיחות מונוטוניות על כל חלקי הגוף יכולות לעזור להפחית מתח. בנוסף הייתי ממליצה לך מנשא. בדרך כלל תינוקות יותר רגועים כשהם קרובים לגוף האם והמנשא יכול לעזור לך בזה ובמקום שיהיה סתם על הידיים במנשא שתי הידיים שלך משוחררות וכך תוכלי לנצל אותן במשחק עם בתך.
מעניין אותי לדעת איך הייתה הלידה שלו? האם הוא חווה איזו שהיא טראומה בלידה?
בלי קשר זה סוג של גלגל כי כשאת עצבנית הוא עצבני כי הוא חש אותך ממקום לא רגוע ובאמת מי יכול להשאר רגוע לנוכח תיאור כמו שתיארת?
האם יש לך אפשרות לקבל עזרה מחברה? מישהו מהמשפחה שגר לידכם בחו"ל? אולי לבוא לביקור ארוך בארץ עם הילדים אצל הורייך שיוכלו לעזור עד שהוא יצליח להסתגל לעולם וירגע קצת? כך אולי תוכלי לפנות זמן לבתך כי לא תהיי כל כך לבד...
אשמח להמשיך להקשיב לך בפורום ולנסות יחדיו למצוא עצה...
בהצלחה
עינת דולב הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
ס15/08/2007לשאלתך: הלידה היתה טראומתית מאוד. בביח ממשלתי שנראה פחות או יותר כמו דיר פרות . וזה כמובן היה היחס לי ולילד. רציתי לעזוב מוקדם ולא נתנו לי. אחרי הלידה לקחו אותו ממני בטענה של כיבכול בדיקות כי יש "חשש למשהו" הוא לא היה איתי עד כמעט יום שלם אחרי הלידה . ולא עזר כל מה שהתחננתי. לעומת הגדולה שנולדה בביח פרטי . ולמעט שעתים בערך היא כבר היתה איתי כל הזמן בחדר. גם כשחזרתי מביח המשפחה הגיעה לבקר ולא היה לי זמן או כח להתיחס אליו. הייתי צריכה לדאוג להם ולילדה. ובנוסף חזרתי לעבוד (אני עובדת מהבית) ברגע שחזרתי מביהח. והמסכן בנתים לא זכה לתשומת לב הככ קריטית שהם צריכים בחודשים הראשונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
ס15/08/2007הוא כל הזמן התפתח מהר מאוד התהפך גב בטן כבר בגיל חודשים.(אבל משום מה הוא אף פעם לא מתהפך בטן גב על השטיח רק על המיטה.) הוא אף פעם לא זחל גחון . הוא מחיך אבל כמעט אף פעם לא צוחק. אני מנסה לדגדג אותו אבל זה לא משפיע עליו . אם אני מדגדגת אותו הרבה זמן בבטן לפעמים הוא צוחק אבל רק צחוק אחד או שנים ומפסיק . כמו שאמרתי רציני מאוד ועצבני מאוד. לא שמתי לב שהוא נועל את הידים או הרגלים בצורה לא רגילה...וכמו שאמרתי אין לי פה חברים או משפחה. (פה כל אחד חי לעצמו) והאמת שאני רוצה לחזור לארץ לתקופה . אולי להשאיר אותו קצת אצל ההורים שלי. ולהרגע קצת עם הילדה. אבל בעלי מסרב!!
אין לו שם עבודה. ולא בית ולא שום דבר. פה אנחנו עובדים קשה אבל לפחות מתפרנסים.(באנו לפה כי המצב הכלכלי לא היה טוב בארץ)
אני גם מפחדת שכל המצב הזה ישאיר טראומה בלתי הפיכה על הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה נוספת
טל קבסה16/08/2007היי רבקה, מדברייך אני מרגישה שאת חשה כמו בתוך "פלונטר" וזהו מצב לא נכון לפעול מתוכו ולעשות החלטות. הייתי מציעה לך לקחת תכשיר הומיאופתי הנקרא MAG PHOS+KALI PHOS -בדילול 30 CH. עלייך למצוא בית מרקחת הומיאופתי ולבקש מהם להכין את זה בצורת גלובולים. פורמולה זו תאפשר לך קצת יותר רווח מבפנים, הרגעה ואז מתוך ההתחזקות הפנימית תוכלי למצוא בתוכך כוחות לבחון מחדש את הדברים ולמצוא פתרונות-מה שכרגע את לא פנויה רגשית לעשות. אל תחפשי את הפתרונות בחוץ, אצל בעלך וכולי, חפשי אותם בתוכך והפורמולה תעזור לך לעשות זאת.
תתחזקי, ושוב, אנו פה לשירותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
עינת דולב-הדס16/08/2007הי רבקה,
אכן נשמעת לידה מאוד טראומטית לך ולתינוק. וגם כניסה טראומטית לעולם מבחינתו, קבלת פנים לא תומכת. אין ספק שזה יכול להשפיע מאוד על אופיו של התינוק, כמו שאמרת הרגעים הראשונים הם קריטיים, אולם הכל הפיך ובר טיפול ואשמח לשמוע עוד ולתמוך.
המייל האישי שלי הוא : [email protected]
אשמח להתכתב איתך מחוץ לפורום ולנסות לעזור.
בינתיים תחזיקי מעמד.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שסובלת מאותה בעיה
רינת20/08/2007שלום לך נטלי
אני יש לי שני ילדים בן בן 3 ותינוקת בת 7 חודשים אני סובלת מאותה בעיה עם הילדה - אי שקט כל היום לא יושנת לקחתי אותה לנוירולוג התברר אכן שיש לה טונוס שרירים מוגבר אבל גם סובלת מרגישות יתר וזה מאד מוסבך ואני עדיין במהלך ברורים אז אני מייעצת לך לבדוק את העניין
אני מקווה לך כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול נוסף
עינת דולב-הדס23/08/2007הי רינת,
אם את רוצה יש מקום שמאבחן ומטפל במקרים כאלה של רגישות יתר וטונוס גבוה בשיטה שמבוססת על פלדנקרייז והיא טבעית וללא התערבות רפואית. שווה לבדוק.
בהצלחה
עינת דולב הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק ער בלילה וישן ביוםאיילת15/08/2007
התינוק שלי בן 9 ימים, יונק כל כמה שעות. בשעות היום יונק ומייד נרדם, ואז מעבירים אותו לעריסה. בלילה יונק ומסרב לחזור לעריסה, רוצה רק על הידיים. האם זה הגיוני? מה עושים כדי להפוך את היום והלילה? יש לציין שבשעות הלילה הוא יונק בחדר בחושך , ובשעות היום יש אור מלא בבית, כך שאין "בעיה" של אור וחושך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב איילת
טל קבסה15/08/20079 ימים-זה כל כך חדש וטרי, לכם ולתינוק, אפשרי לכולכם להסתגל למצב החדש..תינוקות זקוקים לחום גופם ולהלמות ליבם של מבוגרים, הרי עד לפני 9 ימים הוא היה ה"עולם שכולו טוב" וכעת זקוק להתמודד עם משהו כל כך שונה. אני מאמינה מאד גדולה בידיים, הניחי לו להרדם עלייך או על משהו אחר-זה יבנה אצלו תחושת שייכות ובטחון, אל תחששי-זה לא יהפוך אותו להיות מפונק אלא להיפך, עם הזמן זה יהפוך אותו לאדם עצמאי ובוטח.
ההבחנה בין יום ולילה תעשה דרככם-כלומר ההרדמה בלילה אכן נעשית באווירה קצת שונה. אין צורך להחשיך את כל הבית או להשקיט אותו, פשוט לתת לו להרדם בנינוחות ובטבעיות גמורה במקום הכי נפלא-אצל אמא או אבא (גם כל מבוגר אחר).
בהצלחה, ואם את זקוקה לעזרה אנו פה בשבילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה משתיה בלילהאלה13/08/2007
בני בן שנה וחצי שותה כל לילה בערך שלושה בקבוקים... כמובן שהדבר מלווה בהחלפת טיטולים ובהחלפת סדינים וכמובן חוסר שינה.
איך גומלים אותו מההרגל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס13/08/2007הי אלה,
בגיל שנה וחצי פעוט שאוכל טוב במהלך היום לא זקוק לבקבוקי חלב גם בלילה. האם הוא שותה חלב או מים?
בכל אופן מתיאורך זה נשמע לי כמו הרגל ונקודת הפעלה ותשומת לב יותר מאשר צורך פיזי. העיקרון בגמילה בהתעוררויות ליליות כמו בכל גמילה הוא עקביות. החליטו על חוקים ברורים כמו שותים בקבוק אחרון לפני השינה ומחדש בבוקר ונסו לעמוד בחוקים עי הצבת גבול לפעוט. בכל פעם שיתעורר אפשר להגיד לו שבלילה ישנים ולא אוכלים, אפשר לחבק אותו ולהחזיר אותו למיטה. סביר שזה יהיה קשה ומלווה בכמה לילות עם בכי מכיוון שמבחינת ילדכם זוהי הרעת תנאים אבל הקפידו לומר לו שאתם אוהבים אותו, שומרים עליו אבל בלילה אתם ישנים וזה מפריע ולא אוכלים בלילה. אם תהיו עקביים זה יקח מעט לילות. נסו לבדוק כמה הוא ואכל במהלך היום כדי שתהיו בטוחים שהוא אינו מתעורר מרעב.
בהצלחה
עינת דולב הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלה13/08/2007הוא שותה מים לא אוכל
תודה על היחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אלה
טל קבסה13/08/2007גמילה הינה תהליך הדורש מוכנות, התמדה ונחישות. ראשית יש לנסות לזהות את הסיבה לצורך אם יש או שמדובר פשוט בהרגל לצורך הרדמות? האם הוא שותה בקבוקי מים? האם אילו בקבוקי פורמולה?סביר להניח שבגילו הוא אינו זקוק לתוספת מזון.
אם אכן ניטרלת את כל הגורמים עלייך פשוט להסביר לו שהחל מהלילה אין יותר בקבוקים והוא יכול לקבל בקבוק אחד לפני השינה. ברגע שהוא מתעורר ומבקש עוד בקבוק הסבירי לו שאין יותר ויוכל לקבל אחד נוסף בבוקר .הציעי לו מוצץ במקום אם לוקח. סביר להניח שיבכה ויתעקש ועלייך או עליכם להיות חזקים ונחושים בהחלטתכם.אל תשברו לנוכח הבכי או העובדה שהתינוק לא חוזר לישון.אל תצרו דיונים או משאים ומתנים, פשוט היו עקביים.אל תכעסו גם אם קשה, הכילו את הקושי שלו והבינו אותו אך זכרו גם שההרגל אינו בריא והגמילה ממנו חשובה גם לכם אך גם לתינוק עצמו.בדרך כלל, כאשר תינוק מזהה נחישות הוא נסוג מהר מאד. אם תהיו עקביים ואסרטיביים(אך לא כועסים) סביר שכל התהליך יסתיים תוך שניים שלושה לילות.
אשמח לעידכונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכשהוא חולה..?
שיר29/09/2007הכל טוב ויפה עד שהילד חולה ולא אוכל כל היום במשך כמה ימים ואז יש לו בולמוס אכילה כדי להשלים. וזה נעשה גם בלילה. אני התייאשתי מלגמול אותו כל פעם אחרי מחלה.
אני לא נותנת מים אלה מטרנה עם פיטמה קטנה. ( חשוב לציין שהילד לא לוקח מוצץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
טל קבסה01/10/2007כל תינוק יבקש להחזיר לעצמו אנרגיה ומזון לאחר ימי מחלה ובדרך כלל הדבר יתבטא בשעת מנוחה, ולרוב לאחר שהחוסר התמלא הדבר יפסק מעצמו-אם הילד מורגל בשינה רציפה.אך יש צורך לעשות הפרדה ברורה בין צורך והרגל ולכן לאחר שהילד מילא את החסר ואת מזהה שמדובר בהרגל-פשוט הסבירי בצורה מאד ברורה שאין יותר אוכל ושכעת הולכים לישון. ככל שתהיי ותר ברורה ונחושה כך התהליך יארך פחות זמן. הכל שאלה של נחישות והתמדה.
בהצלחה ובבריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון ילדותגל11/08/2007
אני מקווה שהגעתי למקום הנכון... אני אמא לשתיים (8 ו-12). החלטתי לחסן אותן נגד סרטן צוואר הרחם. הן כבר בגיל בו שואלים שאלות, ואין סיכוי שיקבלו זריקה בלי הסבר. איך מסבירים בלי להבהיל אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
טל קבסה11/08/2007שלום לך, נושא החיסונים באופן כללי הינו נושא השנוי במחלוקת קשה. לא אוכל לפרוס את כל משנתי כאן, אך אוכל לומר שעל פי דעתי יש לבחון בתשומת לב רבה כל חיסון-לחקור לעומק תועלת מול סיכון ולבסס את ההחלטה האם לתת או לא לתת בצורה צלולה.
לגבי שאלתך-החיסון הניתן עבור סרטן צוואר הרחם מהווה בעיה מבחינות רבות.מכיוון שהחליטו לתת אותו לפני גיל הפעילות המינית, הרי שיש לתיתו כבר בגיל 8,9 ואז סביר להניח שהבנות תרצינה הסבר לגבי החיסון, ובצדק. ההסבר-חושף אותן למושגים שיתכן שעוד לא נחשפו אליהם, וכחשיפה ראשונה, זו לא חשיפה כל כך ידידותית עקב המסר שהיא מעבירה לגבי יחסי מין. ומצד שני, ההסבר עלול לגרום תוצאות הפוכות-כלומר ליצור תחושה של הגנה מקסימאלית ולהביא ליותר מתירנות מינית.ולכן, הייתי חושבת לתת הסבר בנאלי מעט שאומר שהחיסון אמור להגן על הגוף מפני נגיפים שונים, כפי שניתן בילדות. אפשר לומר שזהו רק המשך לחיסונים שונים שניתנו בעבר. למרות שאני מאמינה בכנות, בשיתוף ובכבוד לילדים אני חושבת שבמקרה זה זוהי דרך נכונה יותר להתמודדות.
לבריאות טובה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהגילי09/08/2007
שלום, בני בן שנתיים התחיל לאחרונה גמילה מחיתולים, לאחר המלצה של יועצת לגיל הרך.
תהליך הגמילה היה מהיר יחסית כולל הורדת טיטיול בשינה. לפני כשלושה ימים, הילד היה צריך קקי בפעוטון, אך לא הצליח לעשות, בעקבות כך המטפלת אמרה לו שיעשה בתחתונים. (מאוחר יותר, אמרה לי שפחדה שיעשה עצירות...).
מאז בשלושה ימים האחרונים, הוא הפסיק לעשות בשירותים עם הישבנון, ועושה בתחתונים. הלילה קם בשלוש לפנות בוקר עם קקי בתחתונים. מהרגע הראשון היה ברור לי שהמטפלת טעתה, אבל איך מתקנים את הטעות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
טל קבסה09/08/2007שלום גילי, תהליך הגמילה הינו תהליך הדרגתי ויש בו עליות ומורדות,לעיתים עקב דבר מסויים ועיתים פשוט מעצם היותו תהליך.מה שאני מנסה לומר לך הוא שגם אם נעשתה טעות,הרי שמטבע הדברים עלולה היתה להיות רגרסיה גם ללא קשר.חשוב שלא להילחץ ולא להלחיץ את הילד, הניחי את הישבנון או הסיר במקום חשוף לעיני הילד, השאירי אותו ללא תחתונים-הרי כל כך חם , הקריאי לו את סיר הסירים והכל ללא לחץ ובהנאה. נסי להסביר לו שקקי עושים בשירותים ובכל פעם שאת רואה אותו מתאמץ הזכירי לו את הסיר. עם הזמן זה יסתדר אך עלייך להיות סבלנית ולהשתחרר מתחושה שנעשתה טעות גורלית, קצת סבלנות והכל יסתדר..
אשמח לעידכונים
קיץ נעים
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה לתרומת ביציתדוד197707/08/2007
לחברי הפורום שלו רב!
אני חדש בפורום ובעצם שייך לפורום תרומת ביצית אבל ותיק ותיק במאבקים על הפריון .אנחנו כבר 6 שנים בעסקים של הפריון עקב סרטן בשחלה וטיפולים כמותרפיים שהרסו הרבה מהשחלה שנותרה.
אח"כ טופלנו בi.v.f בתל השומר ואסותא והיו 6 עוברים שלא נקלטו עם המון תקוות ומפחי נפש עד שהערכים ההורמונליים הראו על חוסר תפקוד שחלתי. ואז הומלצנו על תרומת ביצית כאפשרות הראלית היחידה .כמובן שהיה הרבה צער ועוגמת נפש תקוות ואכזבות אך גם גלויים מדהימים ממעמקי הלב להתמודדות אל מול ההפתעות שכמובן מאד אופיני לכל הנאבקים בפריון ובודאי לאלו שהגיעו לתחנה של תרומת ביצית .
אנחנו צריכים עזרה בחיפוש אחר תרומת ביצית מ תורמת יהודיה ממוצא ארופאי שמאד קשה בארץ גם אם זה יקר הרבה יותר ולכן נודה מכל הלב למי שיוכל לעזור לנו גם במידע או מישהי שמוכנה לתרום . כמובן שאין לנו כל כוונות רווח אדרבה אנחנו משלמים הון תועפות ובחפץ לב. אנו נשמח מאד מאד אם תשלח מסר או ל [email protected] מספר טלפון או דוא"ל ללא שם וללא פרטים מזהים זה יכול לעזור לנו מאד. כמובן שהכל יהיה בצורה חוקית ודיסקרטית . ובתנאים טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
טל קבסה07/08/2007בהצלחה, והלוואי ותיזכו לאחוז את ילדכם במהרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוא לא מוכן להירדם לבדאילנית01/08/2007
הבן שלי כבר בן שנה וחודשיים ולא מוכן ללכת לישון לבד. נאי ובעלי כל הזמן ערים בלילות, הוא בוכה, אנחנו צריכים לקום ולהרגיע אותו. בקיצור, שנינו לא זוכרים שינה רצופה כבר מזה עדין ועידנים. יש תרופה למכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
עינת דולב-הדס01/08/2007הי אילנית.
אכן נושא כואב, שינה של תינוקות. כמו שאת בטח יודעת יש הרבה סברות, גישות וטענות לגבי הנושא הזה, וכל אחת שונה וסותרת את קודמתה. אומר לך את דעתי בנושא ואת תראי אם את מתחברת לזה. לדעתי תינוק מעל גיל שנה כבר מספיק מבין מה הוריו אומרים לו. הוא גם יודע שכשהם הולכים הם עדיין קיימים ולא הפסיקו להתקיים (קביעות אובייקט). ולכן זה שלב טוב לנסות להרגיל תינוק להרדם עם כמה שפחות התערבות מצד ההורים. בעיקרון, אם התינוק היה רגיל עד עכשיו להרדם על ציצי, בקבוק, בידי הוריו, באוטו, בעגלה, בנידנודים, על כדור וכו' יהיה לו קשה להרדם לבד ומבחינתו זו הרעת תנאים. כאשר אנחנו מרדימים את התינוק שלנו אנחנו למעשה לוקחים אחריות על השינה שלו ולא מאפשרים לו לקחת אחריות בעצמו. יש משהו קשה ברעיון של להפוך ממצב של עירות ומודעות למצב של חוסר שליטה ומודעות. הכניסה אל עולם החלומות לעיתים קרובות מלווה בפחדים כי היא למעשה כניסה אל הלא נודע. ולכן יהיה לילד קשה לעשות זאת לבד בהתחלה ללא עזרה. אפשר להשתמש בחפץ מעבר אם התינוק רגיל למשהו (שמיכה, מוצץ, בובה וכו') אם אנחנו מרדימים את הילד אנחנו מאין סוג של חפץ מעבר עבורו.
מה שהייתי מציעה לך הוא תהליך של לימוד של בנך להרדמות לבד. הוא למעשה לא רגיל ולא יודע איך לעשות את זה. בנוסף אם אנחנו מסכימים שזו הרעת תנאים מבחינתו יכול להיות ואפילו סביר שתהליך הלימוד יהיה מלווה בתיסכול ובבכי. מה שאני מציעה הוא לשבת או לשכב לידו עד שירדם. אם את היית רגילה להרדים אותו העבירי בשלב זה את השרביט לבעלך ושהוא יתחיל את התהליך. שלא יעזוב אותו, הוא יכול להגיד מלל קבוע כמו "לך לישון, שים ראש, אבא כאן, אבא שומר עליך" וכד'. אם תהיו עקביים בזה זה יכול לקחת מספר קצר של ימים עד שהוא יצליח להרדם לבד. בכל אופן הייתי מוסיפה טקס קדם שינה, זה יכול לכלול, אמבטיה, ארוחת ערב, בקבוק, צחצוח שיניים, סיפור, שיר, כל דבר שמתאים לכם ושיהפוך את הערב למשהו מובנה. שבנכם ידע מה עומד לקרות בשלב הבא.
בכל אופן אתם צריכים להבין שהוא לא יודע להרדם לבד ותהליך הלימוד חייב להיות עקבי ורציף כדי שזה יהיה יעיל ויקטין למינימום את רמת ומידת התסכול של בנכם.
מקווה שעזרתי,
אשמח לקבל עדכונים בנושא,
לילה טוב
עינת דולב הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)