מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקמולשימרית25/11/2007
איך אפשר לראות ילד סובל ולא לתת לו איזה אקמול שירגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול
19/12/2007שלום שימרית
אינני מתנגד לשימוש באקמול או משכך כאב אחר, אבל רק אם אין ברירה. תרופה זו לכאורה בלתי מזיקה, אך אין הדבר כך. גם זו תרופה ויש ליטול אותה באחריות ובזהירות. ילד שנורא סובל מכאב, לא נרדם בשל כך, חום גבוה (39+) אמליץ לתת אקמולי או כל מקביל (יש להיוועץ ברופא בעניין זה).
אך כיום ישנן אלטרנטיות רבות טבעיות להרגעה, שיכוך כאב וכו. לכן, שום דבר לא בפנאטיות, אך כך הוא לכל צד.
כאבי שיניים- הומיאופתיה- קמומילה
חום- הומיאופתיה- BELLADONNA
אלו רק דוגמאות. יש להיוועץ בהומיאופת או נטורופת על מנת לדעת בדיוקת מה החלופות- אך יש, יש הרבה דרכים לעזור!
לבריאות
ד"ר גוניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שהפורום לא פעיל זמנית....דקלה19/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפורום כן פעיל
19/12/2007הכל פעיל וזורם!!!
אשמח לענות לכל שאלה
בברכה
ד"ר גוניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף ?ס18/11/2007בעלי הוא אדם שמתעצבן בקלות .(להגנתו הוא עובד בעבודה פיזית קשה ומלחיצה מאוד שמתישה אותו פיזית ומנטלית) הרבה פעמים אני נהפכת למטרה לפרוק את העצבים על. הוא מתעצבן עלי על כל דבר קטן. צועק עלי מקלל וקורא לי בשמות גנאי.(לעיתים רחוקות ואני מדגישה רחוקותהוא גם אלים פיזית יורק עלי. דוחף זורק דברים על הריצפה . פעם גם נתן לי סתירה )כל זה נעשה בנוכחות הילדים. לפעמים משהו בעבודה מעצבן אותו . ואז הוא מדבר על הנושא או הבן אדם ההוא בצעקות וקללות קשות מאוד. שוב הכל בנוכחות הילדים.
הילדים קטנים מדי ועדיין לא יודעים להבחין שאבא לא כועס עליהם אלא על משהו מעבודה. הם שומעים צעקות ולדעתי זה מפחיד אותם.
חוץ מזה הוא אבא טוב מאוד. ומפרנס טוב מאוד שמשקיע את כל כולו להביא פרנסה לבית.
השאלה שלי מה עדיף אבא טוב ועצבני שחי עם הילדים בבית ודואג ומשחק איתם וגם צועק ומשפיל את אימא שלהם לידם .מה שלדעתי גורם לטראומות
או אבא שחי לא בבית ורואה אותם פעם בשבוע או יותר . (לפי הסדרי הביקרוים )
לי המצב באופן אישי לא מפריע ככ . שוב אני מבינה את מניעיו ואת לחציו
הוא בן אדם טוב בסה"כ
אבל כל המצב הזה ליד הילדים מפריע לי מאוד . אני לא רוצה שיהיו מפוחדים מגיל ככ קטן . אנילא רוצה שהם יחזו בכל זה עד שזה גורם לי לחשוב ברצינות על גירושים . ניסינו יעוץ וזה לא עזר .
מה עדיף ?אבא עצבני בבית
או אבא (מן הסתם יותר רגוע) פעם פעמים בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתגובה, לא מתוך המערכת...
דקלה19/11/2007היי,
קראתי את ההודעה שלך והיה קשה לי להתעלם.
ראשית, נראה לי שטל עזבה את הפורם ואין מענה כאן נכון לעתה... יש מס' שאלות שדי הרבה זמן לא נענו, וגם התמונה שלה הוסרה....ככל הנראה מחפשים מחליפה....
בכל אופן,מה שאת מתארת הוא לא דבר נורמלי, ואל תנסי בכלל לחשוב לכיוון של הצדקה!
זה שהוא לחוץ, מתוסכל, עצבני. לא קשור אליך וכל וחומר לא על הילדים.
הוא זקוק לטיפול באופן אישי. מה שכן לדעתי אולי תוכלי לעזור לו. כאשר הוא מגיע הביתה נסי לתת בבית אווירה רגועה, אוכל חם-תמיד!!! כל יום! והגישי לו כשהוא נכנס הביתה. תנסי כמה שפחות בשלב ההתחלתי לא לבקש ממנו עזרה במתלות בבית. אני מניחה שזה קשה כי גם את זקוקה לעזרה,
אבל התאזר בסבלנות. עם הזמן סביר להניח כי הוא ירגיש טוב בבית ורגוע ואז כל היתר יבוא.
לגבי נושא של אלימות מילולית, פיזית. אל תקבלי את זה אפילו לא "במקצת" כפי שאת מתארת. כל דבר קטן העצימי אתו והתייחסי בצורה עיקבית. אין מצב כזה של השפלות. לדעתי בפשוט לאחר שהילדים הולכים לישון והבית רגוע ובעלך אחרי אוכל נסי לדבר איתו(לא בתוקפנות)
ולהסביר לו שהדבר לא מקובל עליך ולא שייך שימשך כך. הסבירי לו שהתנהגות זו בסופו של דבר עלולה להביא אתכם לפירוק משפחה וחבל, (שהרי הוא לא רוצה להיות לבד....) הסבירי לו כמה חשובה לך משפחתיות ,אוירה נעימה בבית, ובלי צעקות. דברי ברוגע, זה מאוד חשוב.
גם אם הוא מרים את הטון דברי לאט ורגוע. זה קשה אבל אל תתיאשי. אין מצב להמשיך כך לאורך תקופה!!!!!!!!!!! חבל עליך ועל הילדים.
ילדים רואים ומרגישים הכל! נסי להנעים את זמנם כאשר אתם לבד. וכשבעלך מגיע, תני לו את מה שהוא זקוק. עם הזמן נראה לי שזה ישתפר. אני מקווה ומחזיקה לך אצבעות!!!
הלוואי ויהיה לך רק טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקלה
ס19/11/2007אהבתי את התגובה שלך. את נשמעת כמו משהי עם נסיון.
בערב כשהוא בא הביתה יש לו רק מטלה אחת והיא הכלים. כל השאר נופל עלי. אבל במחשה שניה זה באמת לא כיף לבוא הביתה ולראות כיור עמוס כלים מכל היום מחכה לך..פשוט רציתי שגם הוא יהיה שותף לבית כי הכל אני עושה לבד.
בנוגע לאוכל אני מסכימה איתך שגבר צריך ארוחה חמה כשהוא מגיע הביתה ואני באמת משתדלת שהיה לו משהו חם לאכל . הבעיה כשהוא כבר מגיע הביתה זה אחרי שהוא אכל ארוחת צהרים מאוחרת בחוץ וכבר אין לו תאבון (הוא לא אכלן גדול) וגם כשהוא בלחץ או משהו מדאיג אותו או הוא כעוס וכו לא בא לו לאכל. ואם הוא אוכל זה מאוחר בלילה אחרי שעברו שעות מאז שהגיע. וכל זה לוקח לי את החשק להשקיע באוכל ולבשל לו בכלל כי גם ככה הוא לא אוכל .
בכל מקרה אני כמובן לא מסכימה עם אלימות מילולית או פיזית. רק אמרתי שאני מבינה מאיפה זה בא. ואולי באופן אישי הייתי יותר סלחנית אבל לא על חשבון הילדים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף- אבא אלים בבית או לא
19/12/2007שלום רב
אינני פסיכולוג, ונראה כי המצב שאת מתארת בבית גובל בסכנה ממשית. עצם זה שהוא לעתים מכה אותך או יורק עליך, מעיד על מצב מאוד מורכב אצל בעלך ובתוך מערכת היחסים שלכם. כמובן שאין כל הגיון שהילדים יהיו עדים למעשים נוראיים מסוג זה. אני ממליץ בחום לפנות לעזרה (מקלט לנשים מוכות, פסיכולוג לטיפול זוגי וכו')
מקווה כי עזרתי לך
בברכת בריאות ושלום בית
ד"ר גוניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאורית18/11/2007הי לכולם, בתי בת השלוש סובלת כבר למעלה משנה מנוזלים באזניים ודלקות חוזרות, היום עשינו בדיקת שמיעה ומסתבר שיש לה ליקוי של 35 אחוז ירידה בשמיעה! הרופא אמר עוד חודשיים ניתוח כפתורים... רגע לפני מישהו יכול לספר לי על הטיפול ההומאופטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדלקות אוזניים/ נוזלים באוזן
19/12/2007שלום רב
אמנם באיחור מה, אבל מקווה שלא מאוחר מדי ולפני ניתוח כפתורים.
ברוב המקרים שאני פגשתי, הכל התחיל מהאף והסינוסים. לכן הבסיס הוא שימוש קבוע במי מלח, ריסוס לאף מספר פעמים ביום. הדבר יסייע להמיס את הנזלת והליחה התקועה בסינוסים ויורדת אל האוזניים.
שתייה מרובה של מים, כבסיס הכי טבעי, אנטי דלקתי. המנעות ממוצרי חלב ומוצרים מייצרי ליחה כגון- ממתקים, מטוגנים, סוכרים, משקאות תוססים, במבה..
טיפות אוזניים הומיאופתיות- TRAUMEEL ניתן למצוא כמעט בכל בית מרקחת. יעיל מאוד.
לבריאות
ד"ר גוניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגננת מתלוננתגילי.14/11/2007שלום..
ילדתי בת שנתיים מתפתחת ,לפי התרשמותי באופן יפה ותואם לגילה.
היא חייכנית,שמחה,ערנית ,סקרנית,מבינה עניין ובעלת זכרון מעולה.
הגננת טוענת כלפינו שהילדה לא פתוחה מספיק מבחינה חברתית,נוטה לוותר כשלוקחים ממנה חפצים ולעיתים מגיבה כלפיה בעקשות ומסרבת בתוקף לבצע משימות כמו לעזור להרים מזרון וכדו'
כמעט בכל יום יש לגננת מה להעיר בנושא, ואנו ממש לא מבינים ממה נובעת ההתעמקות הפסיכולוגית של הגננת באופי הילדה, שלנו נראה נורמלי לחלוטין,מה שנשמע לנו מוזר זה שהיא כל הזמן מנסה לנתח ילדה בגיל כה צעיר שסכ"ה אין לה שום התנהגות קיצונית או חריגה בגן כגון-
בכי מופרז,בעיות אכילה וכו'.
בנוסף הגננת מנסה לרמוז שיש ילדים ב"רמה" יותר גבוהה ממנה.
האם יש להתיחס לדבריה?
שאלה נוספת--האם בגיל שנתיים היא לא מחברת משפט שלם אלא נוטה יותר לומר מילים(ויש לה אוצר גדול וכושר חיקוי)זה אמור לעורר דאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגננת מתלוננת
19/12/2007שלום רב,
תחילה הרשי לי להרגיע אותך, ילדתך נשמעת כילדה נורמאלית לחלוטין. גם נושא הרכבת המשפטים בד"כ כל הילדים מדביקים את הפערים השונים עד גיל 3.
נראה שפשוט לילדתך אופי שאולי לא מתאים לגננת. אולי זו סתם תקופת מרדנות (גם נורמאלי). נראה כי כדאי שתשקיעו מזמנכם מספר פעמים לבוא ולהיות בגן למספר שעות. לשבת בצד ופשוט להתבונן. אתם ההורים מכירים את ילדכם הכי טוב. שווה להשקיע את הזמן הזה בהם.
לבריאות!
ד"ר גוניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותשתט.05/11/2007ילדתי פג בשבוע 32 היום הוא כמעא בן 5 חודשים וסובל מאי שקט בעייפות ממש כמו בגיל חודש, אני מותשת ונאלצת להרדימו על הידיים וגם זה אורך זמן רב עד שנכנס לשינה, איני יודעת מה לעשות, בבקשה נסה לעזור לי בעצה או לפחות הסבר מדוע זה כך?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום לאמא מותשת
טל קבסה05/11/2007להרבה פגים לוקח זמ ל"הדביק" את הקצב ונראה כי הם נשארים כתינוקות יותר זמן.לרוב זה מסתדר אך יכול לקחת מספר חודשים. דרך מצויינת לשפר את התהליך ולעודד את ההתפתחות שלהם היא עיסוי.נסי למצוא בקרבת מגורייך מפגשי עיסוי שיהיו כאלה שיתנו לך גם תרגילים תומכי התפתחות וגם תמיכה כללית. מנסיוני זהו הדבר הנכון ביתר לעשות עבורם בשלב זה,ולגבי ההרדמה, ישנם המון ילדים גם ללא קשר להיותם פגים שאוהבים וזקוקים למגע ידיים לחום גוף על מנת להרדם. אני בעד...אינני מאמינה שזה גורם לפינוק או לתלות אלא סיפוק צורך. כלומר מה שאני מנסה לומר זה שהרשי לעצמך להיות שם עבורו בשלב זה על פי רצונו, הקפידי למצוא משהו או משהי שיוכלו להיות איתו כך שתוכלי לישון ולהחזיר לעצמך כוחות.
מקווה שקצת עזרתי, נשמי עמוק וצאי לדרך עם כוחות מחודשים, עוד קצת זמן הכל ישתנה
באהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים הם עם אכזרלילי04/11/2007שלום לכן
אני לא הורה אבל יש לי אחיין בן חמש. אתמול לקחתי אותו לגן השעשועים השכונתי. הוא שיחק לו בשקט ובהנאה.
היו שם שני ילדים בני 6 ו- 7. הם מכירים אותו מהשכונה. כשלפתע אחד מהם כינה את אחייני: "כושי" (להם יש צבע שיער חום ואילו הוא בעל שיער שחור למרות שהוא לא כהה).
הרגשתי שזעמי עולה בי והייתי מתה לתת לו סטירה (סליחה - אבל ככה באמת הרגשתי) אבל פניתי אליו ושאלתיו למה אתה מכנה אותו בשמות כאלה. הוא לא ענה.
בכך הסתיים העניין והלכנו.
בדרך אחייני אמר לי: הם לא אוהבים אותי. ליבי נכמר ורציתי לבכות.
א. איך הייתי צריכה להגיד לאותו ילד שכך לא נוהגים?
ב. מה הייתי צריכה להגיד לאחייני?
ג. איזה גועל נפש שיש עדיין הורים שמטביעים בילדיהם את ההבחנות של צבע עור - אחרת אין לי הסבר לכך - ילד בן 6 לא אמור לדבר כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסיטואציה מאד לא פשוטה
טל קבסה05/11/2007ילדים הינם מראה של הסביבה לעיתים כאשר הם נחשפים לגילויים מסוג זה הם משתמשים בהם לרוב ללא כוונה לפגוע או להרע ולאו דווקא מבינים את המשמעות, אין זה אומר שעלינו להתעלם אך חשוב להבין מהיכן זה מגיע.נכון בעיני היה להגיב לאמרה אך הייתי מנסה לנצל זאת לשם הבנה כלומר-אולי הייתי אומרת שנכון, האחיין מעט יותר כהה ומוצאת משהו אחר בולט לעין אצל ילד אחר ומעלה את תשומת הלב לכך-לא על מנת להחזיר או לעשות דווקא אלא להראות שלכל ילד יש משהו אחר ,שונה מהשני. כמו כן הייתי מנסה לרגע לשכוח מזעמי המוצדקת ושואלת את הילד-אתה יודע מה זה כושי?ומנסה לפתח סביב זה שיחה ומודעות.למרות שלכאורה זהו לא תפקידי אך היית פועלת כך גם על מנת להעביר מסר וגם על מנת לשמש דוגמא.ולגבי הילד-הייתי מחזקת בו את התחושה הפנימית ואת הערך העצמי כלומר בונה בו הבנה שמה שחשוב זה מה שהוא חש פנימה ושלא כל הילדים חברים האחד עם השני, ושאין לנו צורך שכולם יאהבו אותנו באותה המידה.מה שחשוב זה לא לפגוע באחר ומה שהילד עשה זה לפגוע וכמו שזה גרם לך תחושה לא נעימה כך עליך לזכור שלא לפגוע באחר.
אין לנו ממש דרך למנוע את החוויות הללו מהילדים וכל שעלינו לעשות זה לקחת את זה למקום של למידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס' שאלות...דקלה30/10/2007היי טל, ובוקר טוב. שמחתי לקרוא את תגובותייך, לכל המתעניינים בפורם ולכן החלטי גם לשאול....
ראשית יש לי בן חודשיים וחצי. מקסים חייכני ודיי רגוע.על פניו נראה כי הגזים חלפו אם כי בשעת הערב הוא מעט"נודניק"ומילל טיפה לפני שינה אבל לא בסגנון תקופת הגזים...
רציתי לשאול כיצד ניתן להעסיקו במהלך היום. היום שלנו נראה כך....
כאשר הוא מתעורר יש לנו "שעת שיחה" שבה אני מספרת לו הכל.... אבא בעבודה ,אמא מבשלת, וכאלה... בין היתר הוא נמצא באוניברסיטה, ובלול עם מובייל, ובטרמפולינה כשאני במטבח... בכל אחד שמניתי(כאשר הוא לבד. הוא לא מסוגל להיות יותר מ-10 דקות לבד. יש לו מוזיקה, ופשוט הוא נהיה חסר סבלנות עד שאני מגיעה. איך יתן להנעים לו את הזמן לבד?
ואם ידוע לך באיזה אתר ניתן לרוא על התפתחות הילד בשלב הזה? מה הוא "אמור" לעשות? אציין כי הוא לא מוכןלהיות על הבטן וזה מראה לי שההתפתחות תתעכב סביר להניח....
האם הרוטינה שסיפרתי לך עליה מתאימה לכל גיל.. עד שיזחל וישחק עם משחקים מוחשיים?
אשמח לקבל קצת מידע שיעזור לי עם גידולו...
המשך יום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרערב טוב דקלה
טל קבסה01/11/2007קודם כל מצטערת על העיכוב, קצת בעיות מחשב וזמן..
שנית,תינוק בן חודשיים וחצי אינו מסוגל בדרך כלל להעסיק את עצמו יותר מפרק הזמן בו נקבת, זהו תהליך נרכש שהולך ומתפתח עם הזמן. אין ספק שילד צריך ללמוד להיות עם עצמו, להעסיק את עצמו וכולי אך הזמן לכך יגיע. נסי להבחין בין מצבים בהם הוא זקוק לתשומת לב לעומת מצבים בהם הוא מסוגל בהחלט להיות לבדו אך את חשה בצורך לספק לו גירויים.
אחד הדברים שחשוב מאד להקפיד עליהם הוא השכיבה על הבטן שכן זהו הבסיס לכל תהליך ההתפתחות. לאור מה שציינת בנושא אני חושבת שיהיה חשוב מאד לעסות אותו.נסי להצטרף לקבוצה בסביבת מגורייך או באופן פרטי על מנת ללמוד את העיסוי בדרך כזו שתקדם את התפתחותו. עיסוי ותרגילים שונים מהויים גם הם גירוי או שעשוע או סתם זמן איכות בין האם לתינוק. בזמן הזה מתרחשת קליטת אינפורמציה בדרך מאד שונה והרבה יותר איכותית מגירויים ויזואליםם או שמיעתיים אחרים. אז יהיה אפשר ליצור זמן איכות סביב אמבטיה וזמן איכות סביב עיסוי ולהעשיר את עולם החושים והחוויה.
לגבי אתרים העוסקים בהתפתחות-ישנם המון, בינהם הלול, 0-5,ועוד ועוד. פשוט הקישי "התפתחות תינוקות" "שלבי התפתחות "ותקבלי המון מידע.
אשמח להיות לעזר בכל דבר
בהצלחה ובאהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה ביחד עם ההוריםעדי24/10/2007הבת שלי נורא אוהבת לישון איתנו, עד איזה גיל כדאי לאפשר לה לעשות את זה ומתי להתחיל להתעקש שתישן בחדר שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינה עם ההורים-תגובה
טל קבסה28/10/2007היי עדי,וסליחה על העכוב..היה קצת עומס בימים האחרונים.ולגבי שאלתך-מה יותר כיף מאשר לישון קרוב לאמא ואבא, קרוב לחום גופם ולהלמות ליבם הכה מוכרים? אני באופן אישי מאד בעד שינה משותפת, עם כל ה"הקרבות" שהצידה.לגבי עד מתי? נראה לי שזה תלוי באופי המשפחה, ברצון ויכולת ההורים וברצון של הילדה. לרוב ילדים שישנים עם ההורים פורשים למיטתם ולעצמאותם באופן עצמאי, בסביביות גיל 4-5, מי לפני ומי אחרי. כלומר הכל ענין של סבלנות, אורח נשימה ואמונה פנימית בבחירות האישיות.
לילות מקסימים
באהבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקילוף בקרקפתעינת22/10/2007תינוק בן חודשיים עם קילוף נוראי בקרקפת מה אפשר לעשות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקילוף קרקפת-תגובה
טל קבסה22/10/2007ערב טוב,קילוף הקרקפת הינו תהליך טבעי וחשוב ולמעשה יחלוף מעצמו עם הזמן גם ללא טיפול.עיקר הבעיה היא אסתטית.אם הבעיה חמורה ויש רצון להוריד את הקליפה ניתן למרוח את הקרקפת באיזשהו תכשיר שומני מעט-למשל הרמל בלנאום, או שמן שקדים או זית, בעת הרחצה באמבטיה.החום של האמבטיה והשומן יעודדו את הקילוף ואז ניתן לסרק את השיער עם מסרק צפוף.חשוב לדאוג לכך שהעור והקלוף יהיו רכים מאד ולכן רצוי לעשות גם את הסירוק במהלך האמבטיה.ובכל מקרה אם אין מדובר בבעיה אסתטית חריגה רצוי לתת לזמן לעשות את שלו.
דגש נוסף-שמרי/ו על האוזניים בעת הרחצה באמבט ונסו שלא להרבות ברחצת הראש.כמו כן רצוי להקדים מקלחות בעכונה זו לשעות היותר חמות של היום.
לבריאות טובה והמון כיף עם הקטנטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בדרכי השתןעינת22/10/2007לביתי יש כבר 3 חודשים דלקות בדרכי השתן שחוזרות כל מס' שבועות, היא טופלה כבר 3 פעמים באנטיביוטיקה , רציתי לדעת האם יש משהו טיבעי שיכול לעזור לה ,להקל עליה או לסייע בריפוי, במקביל אנו עורכים בדיקה יותר מעמיקה לנושא.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיי עינת
טל קבסה22/10/2007יכול להיות שאחת הסיבות לחזרות הנשנות בדלקת היא השימוש באנטיביוטיקה שכן כושר העמידות של הגוף נחלש ועל כן הייתי מאד מחזקת את ידייך בנסיון למצוא דרכי טיפול אחרות.דבר ראשון שחשוב מאד לתת הוא תוספת פרוביוטית (הסתכלי כמה הודעות למטה יש הסבר מעמיק) וזאת על מנת לשקם את הרירית הפנימית של הגוף, גם עקב הדלקת וגם עקב השימוש באנטיביוטיקה. כמו כן,הומיאופתיה מאד יכולה לעזור וטיפול הבחירה שלי הוא רפלקסולוגיה. צרי קשר עם רפלקסולוגית (אם את צריכה עזרה אמרי) שתוכל לטפל בילדה ולהדריך אותך כיצד לטפל בה. הטיפול בגילאים מוקדמים קצר מאד ומתבצע מספר פעמים ביום והילדים מתמכרים לחלוטין! לא כתבת בת כמה ילדתך, אך ניתן להתאים את הטיפול לכל גיל.ההשפעה בדרך כלל מצויינת.אם תצייני את גילה אוכל להיות יותר ספציפית.
נשמח לעידכונים ושמרו על עצמכן
באהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוהב שמקפיצים אותו חזקג'ולי21/10/2007הילד המקסים שלי בן 4 חודשים והוא נרדם רק אם מקפיצים אותו חזק על הידיים. אני עושה את זה אבל פוחדת שאולי אני פוגעת לו באיברים הפנימיים, למרות שהוא נראה נורא מבסוט. מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיי גולי
טל קבסה21/10/2007רוב התינוקות אוהבים את תחושת הנדנוד כאשר העוצמה משתנה מילד לילד.ילדים האוהבים נדנוד חזק יותר בדרך כלל זקוקים לעצמת גירויים חזקה יותר.ייתכן שילדך חווה טונוס שרירים מוגבר הגורם למתח פנימי שעל מנת להתגבר עליו יש צורך בגירוי חזק יותר.האם שמת לב לכך? האם יש לו קושי לעבור ממצב למצב? האם הוא בוכה הרבה?מרגיש ונראה קצת מכווץ?
בכל מקרה, עיסוי מאד יכול לסייע גם להרדמה וגם לטונוס השרירים (במידה וקיים).
ובקשר לנדנודים, אין בעיה אם את חשה שזה נכון ולא יותר מדי חזק.נסי אולי לשבת על כדור לידה כשאת מרדימה אותו,זה יעזור לכך לקפץ קלות ויסייע לו להרדם
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על אלימותמישהי18/10/2007שלום למנהלות - יש לי ילד, ברוך השם, בן 7, חזק ושובב. קצת יותר מדי שובב. הוא מרביץ כל הזמן לכל הסביבה. הלכנו לאבחון והוא לא סובל מהפרעות כלשהן. מה שכן, ההתנהגות שלו, עכשיו הוא בכתה ב', נורא מפריעה בבי"ס. האם תוספים טבעיים מומלצים בגילאים כאלו - פרחי באך ודומיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראלימות
טל קבסה21/10/2007שלום לך, אלימות הינה מצב שאסור להשלים איתו או להקל בו ויש לנסות לעשות הכל על מנת למצוא פתרונות.קצת חסרים לי פרטים על הילד-כמו למשל ממתי החלה הבעיה, והאם הוחמרה עם הכניסה לבית הספר? מה גורם לו להכות וכולי. אם תרצי אשמח לשמוע פרטים ואז אולי נוכל ביחד לחשוב על דרכי פתרון. בכל מקרה, הסיבות שעלולות ליצור מצבים שכאלה רבות ומגוונות-החל מבעיות פיסיות כגון רגישויות למזון היוצרות טלטלה הורמונלית, רגישויות יתר, קשיים וסרבולים מוטוריים או אחרים היוצרים תחושת תסכול, רצון לקבל גבולות חיצוניים,הצורך בתשומתלב,שעמום,המצאות המסגרת שאינה מתאימה,כאב מסויים בגוף המטריד, ועוד עוד..על מנת לנסות ולהבין את הסיבה לבעיה, חשוב לבדוק כיוונים שונים.ישנה אפשרות לפנות לפסיכולוגית, למרפאה באומנות,לטיפול דרך בעלי חיים,עיסוק באומנות לחימה רכה שעובדת גם על הגוף וגם על הנפש,ייעוץ תזונתי, הומיאופתיה, פרחי באך,רפלקסולוגיה או כל שיטת טיפול אחרת במגע..רבות הדרכים אך יש למצוא את זו שתהיה נכונה לילד.
אם תרצי לספר מעט יותר פרטים על אופיו, על התנהגותו, אולי אוכל להיות קצת יותר ספציפית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטימלנועה16/10/2007שלום רב, מה אתן אומרות - אקטימל זה חארטה? לפי דברים שקראתי החיידקים שכל הזמן מנסים לדחוף לנו בפרסומות - "הפרוביוטיים" - בעצם לא שורדים את מערכת העיכול ואת חומציות הקיבה. האם חשוב לתת את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרוביוטיקה
טל קבסה17/10/2007היי נועה. פרוביוטיקה הינה תוספת חיידקים מהסוג שקיימים במערכת העיכול, ממקור חיצוני. למעשה מדובר בחיידקים שאמורים להשיב את האיזון של אוכלוסיית החיידקים והפטריות במעי ועל ידי כך להגביר את כושר העיכול והספיגה של מערכת העיכול, יכולת ניצול האנרגיה, חיזוק מערכת החיסון ועוד ועוד. כלומר מדובר בתוספת חיונית והכרחית לגוף, בעיקר לאור העובדה שהמאזן במערכת לרוב שלילי עקב צריכת מזון לא מאוזנת, צריכה מוגברת של אנטיביוטיקה ותרופות אחרות, מצבי חולי ומתח ועוד.
אקטימל בעצם מנסה לתת מענה לצריכה יומיומית של פרוביוטיקה אולם הוא מיוצר על בסיס חלב פרה שעלול בעצמו לפגוע באוכלוסיית החיידקים עקב העובדה שהוא מייצר אלרגיות, ומכיל הורמונים ואנטיביוטיקה. כמו כן הוא מכיל סוכר שגם הוא מפר את האיזון. בנוסף יש איזושהי מחלוקת בנוגע לסוג החיידק ואופן לקיחת המוצר.כלומר-הרעיון נכון, הביצוע פחות. באופן אישי אני חושבת שנכון לכל אדם, בכל גיל לקחת פרוביוטיקה לפי הצורך, אך עדיף באבקה או בקפסולה.על אחת כמה וכמה אם מדובר במצב חולי הדורשים אנטיביוטיקה-אז יש לטול את השניים במרחק לפחות שעה זה מזה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללכת לעבוד?נרי14/10/2007שלום, אני מסיימת עכשיו את החודש הרביעי בבית בחופשת הלידה ועדיין לא החלטתי אם לחזור לעבוד. למזלי אני יכולה להרשות את זה לעצמי מבחינה כלכלית ונשאר רק להחליט מה לעשות. אני נהנית, אבל לא יודעת אם שווה להתנוו בבית. מה אתן אומרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיי נרי
טל קבסה15/10/2007התשובה לשאלתך מצויה אך ורק בתוכך. אם את חשה שאת מתנוונת בבית סביר שזוהי לא הדרך הנכונה, לא עבורך ולא עבור תינוקך.ניוון ושעמום יוצרים תסכול ובעיני חשוב מאד לעצור את התהליך עוד לפני שהוא בכלל מתחיל..אם יש לך אפשרות להשאר בבית ואין לך רצון לחזור לעבודה, נסי לחשוב על דברים אחרים שתוכלי לעשות על מנת שלא לחוש תחושת ניוון.שלא אסביר עצמי לא נכון-ישנן נשים שנשארות תקופה ארוכה בבית ולא חשות תחושה כזו, זה מאד מאד אישי, וכל אחת חווה דברים אחרת, מה שמתאים לאחת לא בהכרח מתאים לשנייה.אך חשוב מאד ליצור מצב של התחדשות ונביעה, צמיחה והתפתחות בכל שלב בו אנו עומדים, על מנת להפיק את המירב.
בהצלחה בכל שתבחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)