פורום הורות טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברית מילה
    אתי
    09/08/2008

שלום, מה מומלץ לתת לתינוק לפני/אחרי ביצוע ברית מילה? האם יש סכנה בביצוע ההרדמה? האם כדאי להסתפק באלחוש (אם כן, איזה?) אשמח לקבל תשובה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברית מילה

הוספת תגובה

• ברית מילה

10/08/2008

אתי שלום,
    ניתן לתת "רסקיו רמדי" 1-2 טיפות פעם עד פעמיים לפני הברית ועוד פעם אחרי, בהפרשים של כשעה זה מזה.
    למיטב ידיעתי, באם מדובר ברופא מוהל, לא צריכה להיות סכנה בהרדמה מקומית.
    הכי חשוב... המון אהבה וחיבוקים לילד. הדבר המרגיע ביותר הוא להיות בזרועות אמו או אביו, כמה שיותר בתקופה זו.
    שיהיה במזל!!!
    רואי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים כתוצא המהזעה לתינוק
    ענת
    06/08/2008

שלום, לבני יש פצעים בראש ובצוואר בגלל זיעה הוא בן שנה ואני לא יודעת איך אפשר לרפא לו ולהרגיע וגם למנוע זאת בעתיד, יש לכם עצות?

הוספת תגובה

• פצעים לבן שנה

07/08/2008

ענת שלום.
    ניתן היום להשתמש בסבונים טבעיים ושמנים איכותיים אשר יכולים לסייע עד מאוד. סבון רחצה נוזלי של וולדה יעיל מאוד להרגעת העור. כמו כן משחות טבעיות המכילות קלנדולה יכולות להקל על עורו עד מאוד.
    בנוסף, מומלץ לבדוק האם חל שינוי בתזונה שלו, או בחומרי הכביסה בהם את משתמשת. ייתכן וישנה רגישות למשהו חדש אליו הוא חשוף.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בגיל שנה
    ליהי
    03/08/2008

שלום לכולם הבת שלי בת שנה ויש לי המון שאלות לגבי התזונה שלה ואין לי ככ את מי לשאול... אז אולי כאן יוכלו לעזור. 1. אני נותנת לה יוגורט ביו רגיל (שהיא משוגעת עליו) אבל אמרו לי שהחיידקים ה"ידידותיים" בעייתיים בגילאים האלה. עד כמה חשוב לתת מוצרי חלב? והאם אפשר לתת יוגורט פשוט? עדיף לתת חלב שהוא לא מפרה, אלא מעיזים, ועד כמה חשוב שיהיה אורגאני ? 2. לגבי מוצרי בשר ועוף: מה הכי כדאי ובאיזו תדירות. וגם עם זה אני מתלבטת אם לקנות רק אורגאני (שככ יקר) בגלל כל האנטיביוטיקה שדוחפים לבשר. 3. מה חשוב לתת וממה כדאי להימנע עדיין? מה לתת לארוחת בוקר (עד עכשיו אכלה פירות)? ובכלל, ממה צריך להיות מורכב התפריט שלה, כי אני מרגישה שהוא נורא מבולגן עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בגיל שנה

הוספת תגובה

• תזונה בגיל שנה

ד``ר עומר טופול
    03/08/2008

ליהי שלום.
    ילדים בגיל שנה אינם זקוקים למוצרי חלב. אם כבר יוגורט - אז מחלב עיזים. ממש לא חשוב שיהיה אורגני כיוון שהעיזים אוכלות במרעה ואינן מקבלות חיסונים או אנטיביוטיקה, כך שבכל מקרה החלב הנחלב מהן הוא ברמה אורגנית. חיידקים פרוביוטים מאד מסייעים לשמור על עיכול וספיגה תקינים ומומלץ לתחזק את מערכת העיכול באמצעותם גם בגיל שנה. ניתן להוסיף כפית אבקת פרוביוטיק של אלטמן ליוגורט עיזים פעם בשבוע.
    לגבי הבשר והעוף רצוי אורגני בגלל כל הסיבות שציינת ולמרות המחיר.
    לגבי התפריט: המון פירות וירקות. מעט בשר או דג. מעט דגנים כגון שיבולת שועל או אורז. מעט טחינה או שקדיה. להמעיט במוצרי חלב וחיטה ובמתוקים, אם בכלל.
    לבריאות
    עומר טופול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצטננויות חוזרות גם בקיץ
    עינת
    29/07/2008

שלום, בתי סובלת פעמים רבות מהצטננויות, נזלת, שיעול וחום, הדבר חוזר גם בקיץ, האם אפשדר לעזור בדרך כלשהי לחזק לה את המערכת החיסונית כך שלא תצטנן בקלות כזו?

לקביעת תור
    סגירה
    הצטננויות חוזרות גם בקיץ

הוספת תגובה

• הצטננויות חוזרות

ד``ר עומר טופול
    31/07/2008

עינת שלום.
    ההצטננויות החוזרות בדרך כלל מעידות על מערכת חיסונית חלשה. בשלב ראשון ניתן לנסות את התכשירים הגנרים אשר על המדפים כגון חיזוקית, חיסונית וכו'. במידה ולא מתקבלת תוצאת החיזוק החיסוני הרצויה אשר באה לידי ביטוי בירידה בשכיחות ההצטננויות, השלב השני הוא איבחון והתאמה של הטיפול על ידי מטפל. ניתן לדלג על השלב הראשון ולגשת מיד לאיבחון והתאמת הטיפול על ידי מטפל מקצועי. אותו מטפל יתאים את התזונה הנכונה לבתך ואת התכשירים אשר יסייעו למערכת החיסון של בתך להתחזק ובכך למנוע את ההצטננויות החוזרות.
    לבריאות
    עומר טופול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמרה
    27/07/2008

יש לי תינוקת בת 3 חודשים היא סובלת מעצירות כבר כמה ימים והרופא ילדים מעדיף שאני ינסה קודם משהו טבעי כי היא פגית והוא לא רוצה עדיין לתת לה תרופות. איזה דברים יכולים לעזור לה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עצירות

ד``ר עומר טופול
    28/07/2008

תמרה שלום.<br />אנא נסי לתת לבתך מעט מיץ שזיפים או מים שהשרית בהם שזיפים מיובשים למשך כשמונה שעות: 2 שזיפים לכוס מים. כמו כן נסי עיסוי עדין על בטנה של בתך בתנועות סיבוביות עם כוון השעון כל שעה למשך מספר דקות. <br />לבריאות<br />עומר טופול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלה על גזים לתינוק
    מירי
    23/07/2008

שלום רב, אולי יש לכם המלצה כיצד להקל על גזים אצל תינוק בן שנתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    הקלה על גזים לתינוק

הוספת תגובה

• הקלה על גזים

25/07/2008

מירי שלום,
    בד"כ תינוקות עד גיל 3 חודשים סובלים יותר מגזים בשל התפתחות מערכת העיכול.
    בגיל שנתיים, ישנה אפשרות של שינוי בתזונה הרגילה או מחסור בנוזלים (האם הוא שותה מספיק מים?). ממליץ להוסיף חיידקים פרוביוטיים פעמיים ביום (בוקר וערב) לתזונה. ישנם מוצרים במגיעים באבקה ומיועדים לילדים.
    כמו כן, שתיית תה קמומיל או שומר יכולים גם הם להקל.
    תודיעי לי איך זה עובד עבורכם.
    לבריאות!
    ד"ר רואי גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים
    יונית
    20/07/2008

אני ממש לא רוצה לתת חיסונים לילדי (מכל מיני סיבות מובנות) אבל מופעל עלי לחץ רב מהסביבה. אני מוכנה להתפשר ולתת לילד חלק מהחיסונים האם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי מאלו חיסונים עדיף להמנע . כלומר מה מהם הם הכי מסוכנים. אלו מהחיסונים פחות מסוכנים וכדאי לתת וכו כל מה שאני יודעת עכשיו שאני לא אביא לבני את החיסון המשולש מ מ ר

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

• חיסונים לילדים

21/07/2008

יונית שלום!
    חיסונים זה באמת תחום מורכב. אני דוגל בהחלטה משותפת של שני ההורים. כאשר שני ההורים אינם מעוניינים לחסן, הדבר קל בהרבה ואז באמת ניתנות אלטרנטיבות הומיאופתיות.
    כאשר רק אחד ההורים אינו מעוניין, יש צורך להתגמש ולמצוא את שביל הזהב (שבד"כ עובד הכי טוב).
    אני ממליץ על פיצול החיסונים. אין צורך לתת מחומשת אלא לתת כל חיסון בנפרד. אמנם זה אומר שהילד יידקר יותר פעמים אבל הגוף יעבור את החיסונים באופן קל יותר. דבר שני- יש לבדוק האם החיסון מכיל כספית. יש לבקש את החיסונים ללא הכספית ואם אין לקופת החולים אז ניתן לרכוש באופן פרטי בבתי מרקחת מסויימים המיבאים אותם.
    אני חושב שחיסון ה-MMR באמת חיסון בעייתי ואם לתת אותו אז בגיל מאוחר ככל הניתן (גם אחרי גיל 3).
    שעלת, חיסון הידוע כבעל הכי הרבה סיבוכים. אם ניתן להמנע עדיף. יחד עם זאת, מומלץ להיות תחת מעקב של נטורופת/ רופא סיני אשר יוכל לתת מענה לטיפל בשיעול ומחלות אף, אוזן וגרון.
    מקווה כי עזרתי
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באפטות
    שני
    15/07/2008

שלום, האם יש לכם המלצה כיצד לטפל באפטות אצל ילד בן שנתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באפטות

הוספת תגובה

• אפטות

ד``ר עומר טופול
    16/07/2008

הי שני,
    זקוק למידע נוסף. האם זוהי התפרצות אקוטית חד פעמית של פצעים בפה או תופעה שחוזרת על עצמה לאורך זמן?
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפטות

שני
    20/07/2008

הי, האפטות התחילו לעבור, מדובר במשהו חד פעמי אני מקווה בעקבות מחלה (חום וצינון)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוחמה
    12/07/2008

שלום רב, רציתי לדעת האם לדעתכם יש קשר בין מגורים בעיר גדולה לבין התפתחות מחלות ילדים? כלומר האם הזיהום בעיר מגביר את הסיכון למחלות שונות אצל ילדים. האם נערכו מחקרים בנושא? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• השפעת מגורים בעיר הגדולה

ד``ר עומר טופול
    13/07/2008

לרוחמה שלום.
    הקשר בין זיהום אויר והתפתחות מחלות דרכי נשימה כגון אסתמה אצל ילדים הוא ברור ומובהק. שכיחות מחלות אלה אצל ילדים בעיר גבוהה באופן ניכר. כתבות רבות התפרסמו בעיתונות היומית במהלך השנים האחרונות וחיפוש קצר באינטרנט יאפשר לך לקבל מושג על היקף הבעיה.
    לבריאות
    עומר טופול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת רוגע שיחזור
    נועה
    08/07/2008

בתי בת השנה וחצי שינתה את עורה, הפכה מתינוקת חמדמדה ורגועה לרוטנת תמידית, בדקתי עם רופא שהכל בסדר ונראה כי מדובר במשהו נפשי, לא ברור מה אבל אני מחפשת שיטות להרגעה, מה הצעתכם, תודה אמא שרוצה לישון בשקט

לקביעת תור
    סגירה
    קצת רוגע שיחזור

הוספת תגובה

• תינוקת רוטנת

09/07/2008

נועה שלום רב,
    האם משהו השתנה בבית/ מעבר דירה, שינוי עבודה שלכם וכו'...
    שינויים משמעותיים יכולים להשפיע על הילד ולגרום לשינוי התנהגות. דבר נוסף, יש לבדוק מה קורה בגן/ פעוטון. האם קרו שינויים, שינוי גננת/ אסיסטנטית ועוד.
    יש לשים לב לתזונה של הילדה, שכן סוכרים עלולים גם הם לגרום לשינויים התנהגותיים.
    אם כל הרשום אינו רלוונטי לביתך, אשמח לעזור בייעוץ/ טיפול במרפאתי, באמצעות הומיאופתיה או צמחי מרפא.
    לבריאות
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה אצל תינוקת
    נטלי
    05/07/2008

שלום רב יש לי תינוקת בת 7 חודשים. היא לא ישנה שינה רצופה יותר משעתיים. היא התרגלה להירדם עם הציצי, וכשהיא מתעוררת באמצע הלילה היא בוכה בצורה היסטרית עד שהיא לא מקבלת את הציצי. נאמר לי שהסיבה היא בגלל שהיא נרדמת בעזרת גורם חיצוני (הציצי) ולא מתוך הרפיית הגוף,ושהיא מתעוררת בין המחזורים השונים של השינה כי היא לא יודעת להירדם לבד. כאשר אבא שלה מרדים אותה היא מצליחה להירדם כמעט בלי לבכות, ובלי ציצי, אבל עדיין מתעוררת אחרי זמן קצר יחסית, לכן אני לא בטוחה שהסיבה היא במיומנות להירדם לבד. במהלך היום היא בוכה די הרבה ודורשת רוב הזמן צומת לב והחזקה בידיים. מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה אצל תינוקת

הוספת תגובה

• בעיות שינה אצל תינוקת

06/07/2008

שלום רב,
    יש לבדוק האם היא מקבלת מנה גדולה מספיק של חלב אם/ תחליף חלב אם בכל פעם. יש לבדוק האם היא סובלת מבקיעת שיניים או גזים היוצרים אי נוחות וצורך במגע והרגעה.
    במידה וכל אלה נשללו כדאי יהיה לתת לבתכם בקבוק מדוד של חלב אם או תחליף אשר ייתן האב ולא האם.
    במידה ואתם חושבים כי אכן מדובר בצמיחת שיניים, ניתן לתת הומיאופתיה להרגעת מצב זה- "קמומילה"
    ואם מדובר בגזים, ניתן לתת אחד משתי תרופות הומ'- NUX-VOMICA HOM (של HEEL) או
    R-37 ג'וניור
    יעילים ביותר
    לבריאות
    רואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    02/07/2008

שלום רב, בני בן 9 החל לאחרונה לדעתי להראות סימנים של אובססיה כפייתית. הוא החל לפסוע על בלטות מסויימות ולעשות מדי פעם טקסים מוזרים לפני השינה. אני לא יודע אם מדובר במשחק או שיש לי צורך לקחת אותו לפסיכיאטר. בכל מקרה, בינתיים, עד שאראה אם מצבו ממשיך כך, אפשר לקבל המלצה לטיפול טבעי באובסייה, אם קיים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אובססיה לילד בן 9

03/07/2008

שלום רב!
    נראה כי בנך סובל מסינדרום OCD הפרעה כפייתית, ייתכן ומדובר במצב קל ביותר אשר נובע ממתח בחייו. כך שייתכן והפחתת מתח יכולה לשפר את מצבו עד מאוד.
    אני ממליץ קודם כל לגשת לאבחון מקצועי אשר יאמת או ישלול את מצב זה.
    בתחום הרפואה הטבעית ישנן דרכים להתמודד עם מצב זה, אך תחילה יש לקבל את האבחון.
    שיהיה לכם בהצלחה!
    ד"ר רואי גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!
    עדי
    29/06/2008

שלום רב, יש לי ילד מקסים בן שנתיים וחצי. ילד עקשן ודעתן מלידה. בתקופה האחרונה יש לא מעט מצבים של עצבים ואלימות מצידו. בעיקר נשיכות והצקה לילדים בגן. וויכוחים ואי הסכמה בבית. חשוב לציין שהילד מטופל בהומאופטיה מחודש פברואר (בעקבות מחלות רבות בחודשים הראשונים של הגן) ושבוע שעבר הוחלף לו הטיפול אחרי 3 פעמים של דלקות אוזניים (שהחל מאמצע אפריל לאחר ניסיון להפסיק את הטיפול הראשון). ההתנהגויות האלו היו לחילופין גם קודם, אבל משבוע שעבר המצב החמיר בגן והוא כל הזמן הולך ונושך ללא סיבות נראות לעין (את הטיפול החדש התחלנו ביום ראשון שעבר). הילד מדבר יפה ומצליח להסביר את עצמו, כך שלא נראה שזה מחוסר יכולת לתקשר. הוא ילד יחיד ומקבל המון תשומת לב. אני לא מצליחה לשים את האצבע על מקור ההתנהגות, לא יודעת האם זה הגיל.. האם זה הטיפול ההומאופטי או משהו אחר שעובר עליו. מאד אשמח לשמוע אם יש לכם הצעות / רעיונות איך ניתן לנטרל את זה והלחזיר את המצב לקדמותו. תודה רבה, עדי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!

הוספת תגובה

• שינויי בהתנהגות- בן שנתיים וחצי

29/06/2008

שלום עדי!
    מדובר בגיל מאוד מאתגר, תקופת ה- TERIBBLE TWO (באנגלית, גיל שנתיים הנוראיים) בד"כ זו תקופה של שינויים, יצירת מעמד בחברה בה הוא נמצא, בדיקת גבולות וכו'.
    ייתכן ומדובר רק בזה. אבל, שינויי רמדי (תרופה הומיאופתית) יכול גם הוא לשנות לעתים התנהגות לתקופה מסויימת. יש להיוועץ ברופא ההומיאופת ולדווח על שינויים אלו.
    להומיאופתיה השפעות חזקות במיוחד (לטוב ולרע). אם התרופה מותאמת במדוייק, תהיינה השפעות יוצאות מן הכלל. באם לאו,
    ייתכן והתרופא לא תשפיע כלל או שתגרום לתגובות בלתי נוחות.
    מקווה כי עזרתי
    לבריאות!
    רואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה רצינית
    מריאנה
    25/06/2008

שלום, בני הצעיר בן השמונה סובל מאסתמה מאוד רצינית שאינה מאפשרת לו להשתתף בפעילויות כמו קייטנות וכדומה. החלטתי לשלב אותו במסגרת אחרת עם בעלי חיים, אך אני חוששת שהאסתמה עדיין עלולה לעשות בעיות. האם יש לכם ניסיון בטיפול בילדים כאלו והאם ניתן לנסות ולשלוט במחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה רצינית

הוספת תגובה

• אסטמה ילדים

29/06/2008

לשום מריאנה,
    אסטמה אינה מחלה שיש לחיות איתה כל החיים. ניתן ברוב המקרים (למעט מקרים מאוד קשים) לאזן את המערכות הפנימיות האחראיות לכך ולהביא את הגוף לאיזון בריאותי.
    טיפלתי בעשרות מקרים של ילדים "אסטמתיים" שכיום רצים ופעילים ללא כל מגבלה וללא תרופות.
    אינני יודע מהו מצבו של ילדך, אך אשמח לעזור אם תרצו.
    הטיפול בד"כ כולל שינויים באורח חיים, כגון תזונה והרגלים נוספים. אני חושב שההחלטה לעבוד עם בעלי חיים היא מצויינית.
    אני מאמין שלא צריך לשלוט במחלה אלא לאזן אותה.
    אשמח לתת עוד פרטים בשיחה עמך.
    לבריאות!
    רואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפי בשר
    אורנה
    22/06/2008

שלום רב, אנו זוג צתמחונים עם ילד בן שנה, רציתי להתייעץ אילו מוצרי מזון יש לתת לו ואילו תחליפים לבשר יש על מנת שיקבל את כל הויטמינים להם הוא זקוק?

לקביעת תור
    סגירה
    תחליפי בשר

הוספת תגובה

• תחליפים צמחוניים לבשר

23/06/2008

שלום רב!
    בנימה אישית, אני מאמין כי יש לתת לילדינו את כל החומרים הדרושים המצויים בטבע (כולל בשר) לצורך גדילה בריאה. אחרי שיגיע לגיל בו הוא מסוגל להחליט על צמחונות/ טבעונות או קרניבוריות, אז יהיה מומלץ על תחליפים שונים.
    אם עדיין תבחרו בגישת הצמחונות- עדשים, שעועיות מכל הסוגים (יש להשרות לפחות יומיים), להרבות בסוגי האצות הזמינים בבתי הטבע, נווטים מכל הסוגים, קטניות מלאות מכל הסוגים, זיתים, זרעי פשתן.... הרשימה עוד ארוכה, אם תרצו הכוונה אישית, ניתן לעשות זאת במרפאתי.
    לבריאות!
    רואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה