פורום הורות טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת נימול בכף היד
    דיקלה
    05/02/2008

שלום,
    אני כחודש וחצי אחרי לידה,
    בימים האחרונים התחילה אצלי תחושת הרדמות באצבעות כף היד במיוחד בזמן השינה.
    ממה נובע הדבר? האפ יש קשר ללידה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושת נימול בכף היד

הוספת תגובה

• תחושת נימול בידיים

07/02/2008

שלום רב!
    מזל טוב! מקווה כי הלידה עברה בשלום ובקלות ולילדך ולך שלום!
    התופעה אותה את מתארת מתאימה ללחץ המקרין מאזור הצוואר/ גב עליון. כפי הנראה אופן החזקתך את תינוקך יוצר עומס על אזור זה. השתדלי להחליף לעתים תכופות את הצדדים שאת מחזיקה את התינוק. השתדלי להתכופף עם הברכיים ולא עם הגב. מתיחות ותרגילים לחיזוק גב עליון הכרחיים כאן. באם אין שינוי תוכלי ליצור עמי קשר
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה בהריון
    אוולין
    03/02/2008

שלום,
    אני נמצאת בשבוע השישי להריוני. אני נוטלת ח. פולית, B קומפלקס ואומגה 3. בסה"כ בריאה, אין בעיות מיוחדות. על אילו תוספי תזונה תמליץ? האם הכרחי לקחת או שתזונה מאוזנת מספיקה?
    על אילו מזונות תמליץ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תוספי תזונה בהריון

הוספת תגובה

• תוספי תזונה בעת ההריון

07/02/2008

שלום רב!
    נראה כי את נוטלת תוספי תזונה נכונים. בעת ההריון חשוב ליטול קומפלקס ויטמיני B המאפשרים תמיכה בהתפתחות העובר ומערכת העצבים שלו. בנוסף, גם תמיכה בך, שכן גופך נותן מעצמו המון להתפתחות העובר (הסינים מכנים זא- JING- תמצית החיים).
    חומצה פולית שייכת לקבוצת ויטמיני B זהו למעשה B9.
    אומגה 3 חיוני ביותר, ישנם תוספי אומגה 3 המכילים כמות מוגברת של DHA החיוני להתפתחות העובר.
    תזונה מאוזנת תכלול חלבונים מהצומח ומהחי, קטניות מלאות והרבה מאוד ירקות טריים ומבושלים. כמובן, מים, טעם החיים החשוב כל כך לשמירה על חיוניותך ועל גמישות עורך. המים יסייעו להפחית באופן ניכר את סימני המתיחה ולשמור על נעורי העור.
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מגי
    03/02/2008

שלום ד"ר

מה זה רפואה אורתומולקולרית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רפואה אורטומולקולרית

07/02/2008

שלום רב,
    אורטו (נכון/ מדוייק), מולקולה (מבנה בסיסי בגופנו)
    הכוונה היא לרפואה של "החומר הנכון/ המדוייק"- בקצרה, מדובר בתורת תוספי התזונה- ויטמינים/ מינרלים
    בברכה
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רחלי
    30/01/2008

שלום רב,
    לבני יש מצבי רוח נוראים. הוא יכול להיות שמח ואחרי חמש דקות לריב עם אחותו ולעשות טרור בבית.
    האם יש דרך טבעית לטפל בבעיה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שינויי מצב רוח בילדים

11/02/2008

שלום רב,
    בן כמה בנך?
    פעמים רבות אראה כי למזון יש קשר הדוק עם שינויים במצב הרוח. מזון המכיל סוכר/ הופך לסוכר בגוף גורם לשינוי מאוד מהיר במצב הרוח. אצל מבוגר יכול השינוי להתבטא בהתרוממות אנרגיה מהירה ומהר אח"כ נפילת מתח ותחושת עייפות (כמו אחרי אכילת ממתקים/ שוקולד..)
    בילדים זה יתבטא יותר בהתרוממות מצב הרוח, אנרגיה ורצון לשחק ולשתף פעולה ומיד עם התחלת ירידת הסוכר בדם מצב הרוח מתחיל גם הוא להשתנות. לכן טוב יהיה לשים לב למה הוא אוכל. להוריד ממתקים/ לחם לבן/ פסטה מחיטה לבנה/ מוצרי קמח שונים, צבעי מאכל.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נילי
    28/01/2008

במהלך וירוס שגרם לנזלת כבדה ושיעול איבדתי את חוש הריח . הנזלת והשיעול נמשכו כ-3 שבועות ועברו ואובדן הריח שנמשך קרוב ל-3 שבועות עדיין ממשיך.
    אשמח לדעת יש דרך טבעית לזרז ולהחזיר את הריח ומה התהליך במקרה שכזה- משך זמן וכו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אובדן חוש הריח

29/01/2008

שלום רב!
    האם במהלך תקופה זו נטלת תרסיס אף? במידה וכן, ייתכן וזו הסיבה. מצב זה יכול גם להגרם על ידי התייבשות ריריות מערות האף, אחרי נזלת ממושכת. לפיכך מומלץ להשתמש בתרסיס מי מלח אשר יעזור להחזיר את הלחות לאזור זה.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רונה
    27/01/2008

בשבוע האחרון הילד סובל מכאבי ראש כל הזמן. אפשר לקבל המלצה לטיפול טבעי בבעיה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי ראש לילד

28/01/2008

שלום רב, בן כמה בנך?
    כאבי ראש יכולים להגיע ממקורות רבים: התייבשות על רקע חוסר שתיית מים וחשיפה למזג אויר יבש או חימום מזגנים, לחץ בעמוד שדרה צווארי, מתח על רקע לימודים או מצב בבית, רגישות למזון, בעיות עיניים וכו'.
    יש לבדוק מכל המוזכר, באם אחד או יותר מתאימים לסיבה. לפיכך אוכל להתייחס כיצד הדרך הטבעית לטיפול.
    בברכה,
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה "קלה" לשם חינוך.
    נעמה
    23/01/2008

איך מבחינת הורות טבעית נחשבות מכות לשם "חינוך" ?(קלות על היד או על הישבן)
    אני טוענת שאסור להשתמש בשום גילוי אלימות כשזה מגיע לילד. בעלי לא מסכים וטוען שמכה קלה על היד רק מטיבה לילד סורר..
    הילד רק בן שנתיים ולדעתי אסור אפילו לצעוק עליו בגיל כזה.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מכה "קלה" לשם חינוך.

הוספת תגובה

• מכה "קלה" לשם חינוך

28/01/2008

שלום!
    אינני פסיכולוג ולכן יהיה לי קשה לתת לך את הפרספקטיבה שלי לעניין זה. אני מאמין כי ילדים זקוקים לגבולות על מנת לסייע בכיוון חייהם ולהעניק להם תחושת ביטחון. אינני חושב שאלימות מחנכת, היא בעיקר מדכאת. אני כן חושב שילד שמרביץ להוריו, חשוב שידע כי אסור לו לעשות זאת, ילד שנותנים לו לעשות מה שבא לו גם אינה דוגמה טובה, שכן הוריו לא נותנים כיוון, דבר אשר מתפרש פעמים רבות אצל ילדים כ"חוסר איכפתיות". מנסיוני המושג "חוסך שבטו שונא בנו" לא התכוון בדיוק ל"תאהב את ילדך על ידי מכות", אלא יותר על ידי הנהגת כיוון ומשמעת.
    בברכה
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום גבוה ופצעים בפה-דחוף
    אוולין
    22/01/2008

רואי שלום,
    מה עושים כאשר לילדים (שנתיים וארבע) יש פצעים בפה (לדברי הרופא- לא מחלת הפה והטלפיים, אלא וירוס) וחום?
    הם אינם מסוגלים לאכול וכואב להם

לקביעת תור
    סגירה
    חום גבוה ופצעים בפה-דחוף

הוספת תגובה

• פצעים בפה / וירוס

28/01/2008

שלום רב!
    פצעים בפה על רקע חום ניתן להרגיע באמצעות שטיפת הפה עם משקה מיץ אלוורה. מיץ זה גם מחטא וגם מקרר את חלל הפה.
    אפשרות נוספת היא טיפול בהומיאופתיה מודרנית- MERCURIUS-HEEL המגיע בטיפות או טבליות למציצה יעילים עד מאוד לפצעים בפה והנם בטוחים לשימוש גם בילדים קטנים.
    פעמים רבות אמצא כי הרקע לפצעים הוא בכלל בקיבה המשנה את החומציות שלה. במצב זה יהיה כדאי גם לטפל בקיבה על ידי נטילת פרוביוטיקה ולהשתדל בבית לאכול מזונות מלאים יותר (חיטה מלאה, אורז מלא...) בהם הרבה סיבים החשובים לבריאות מערכת העיכול.
    לבריאות!
    ד"ר רואי גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לדרכי הנשימה בתינוקת בת 14 חו
    גלי
    20/01/2008

שלום רב
    לאחר כחודש וחצי בו בתי בת ה-14 חודש מקבלת אנטיביוטיקה כמעט ללא הפסקה (הפסקה של שבוע בין טיפול לטיפול בערך) החלטתי להתחיל ולחפש אלטרניטיבה אחרת מזו של הרופאים
    אתחיל ואציין שאני מתגוררים בשיקגו ומתמודדים כרגע עם מזג אוויר של 20- מעלות צלסיוס.
    לפני כחודש וחצי בתי התאשפזה בבית חולים עם דלקת ריאות, ומאז ברגע שהיא מחלימה , שבוע לאחר מכן תוקף אותה שוב משהו שקשור לדרכי הנשימה, הרופאים פה נוטים לאבחן אותה כאסמטית, מחלה מאוד פופלרית כאן בשיקגו, ונותנים לה אנטיביוטיקה על ימין ועל שמאל גם כשמדובר בוירוס "כדי שלא יחמיר"
    הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה להתגבר על השיעול הקשה, וכדי למנוע אותו בכלל , בהתחשב בעובדה שהבתים שלנו סגורים כל הזמן והחימום שלנו דולק 24 שעות
    האם יש תזונה מיוחדת שאני יכולה לתת לה? איזו תרופה טבעית שישלחו לי מהארץ?
    אולי אפילו תוכל להמליץ לי על איזשהו ספר שיחכים אותי? אני יודעת שההודעה שלי מאוד מבולבלת אבל כך אני מרגישה, מעולם לא פניתי לרפואה הטבעית ואני מאוד חדשה בתחום הזה כך שקשה לי אפילו להסביר מה אניי רוצה, אני רק יודעת שהמצב לא יכול להימשך כמו שהוא, ואני חייבת לעשות משהו בנדון
    אולי תוכל להדריך אותי מאיפה להתחיל
    תודה רבה
    גלי

הוספת תגובה

• דרכי נשימה, בת 14 חודשים

28/01/2008

שלום רב!
    בהחלט תקופה מאוד קרה בשיקגו! לידיעתכם כיום "אסטמה" היא אבחון מאוד פופולרי בכל העולם. לצערי מאז שהורידו את כמות נתינת האנטיביוטיקה נוטים לתת יותר תרופות מרחיבות סימפונות. הדבר גורם פעמים רבות לילדים לתלות בתרופות "אסטמה" גם כאשר אינם נכנסים להגדרה כאסטמתיים מהתחלה.
    אז דבר ראשון: בכל פעם שנוטלים אנטיביוטיקה יש לקחת במקביל פרוביוטיקה (החיידקים הידידותיים שבמעיים) לילדה בגיל זה ניתן לקנות מוצר זה באבקה בכל בית טבע. יש לוודא כי מדובר במוצר שמכיל לפחות 2 ביליון (מיליארד) חיידקים למנה.
    בנוסף, גם אחרי סיום אנטיביוטיקה תמשיכו לתת פעמיים ביום את המוצר עד סוף החורף.
    במקביל, אני ממליץ למצוא תוסף אומגה 3 המתאים לילדים/ תינוקות.
    אני מפנה אותכם לידידי הטוב בדירפילד- ד"ר דארן וייסמן. הוא נחשב שם דבר ויוכל לטפל בילדתכם ואף להמליץ על תוספים אלו מאיכות טובה.
    אשמח לשמוע על התוצאות!
    לבריאות,
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד היפר אקטיבי
    מורן כהן
    17/01/2008

שלום, מה הראיה של הרפואה המשלימה בעניין הרגעת ילד שנשכב על הרצפה בקניון וצורח. איך להרגיע אותו מבלי לצעוק או להשתמש בכוח?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד היפר אקטיבי

הוספת תגובה

• ילד היפראקטיבי

18/01/2008

שלום רב!
    בן כמה בנך? אם מדובר בילד בן 3 ומעלה, ניתן לדבר אליו באופן שיבין, על ידי משפטים כמו "יכול להיות שהתבלבלת, אתה שוכב על הרצפה ולא במיטה"... בד"כ ילדים שמתנהגים בצורה זו מחפשים יותר תשומת לב וחיבה ואהבה. חיבוקים ומילים רכות פעמים רבות הם כל מה שהם צריכים.
    אם מדובר בילד "היפר אקטיבי" ייתכן והוא אוכל יותר מדי ממתקים ודברי מתיקה הגורמים שינויים בהתנהגותו. אם אכן מדובר "בצורך דברי מתיקה גדול" תעשו נסיון בן שבועיים ללא ממתקים ותראו שינויי (אגב גם כריות בוקר ודגני בוקר צבעוניים הם סוכר)
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירלי
    15/01/2008

החורף הזה בני כל הזמן מתלונן על אף סתום. הוא רוב הזמן שם טיפות אף, אבל אני יודעת שזה ממכר ובסוף הוא בקושי יוכל לנשום בלי הטיפות.
    האם יש משהו טבעי לילדים לשיחרור אף סתום?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אף סתום

18/01/2008

שלום רב.
    באמת מומלץ להפסיק ליטול טיפות אף רגילות. הן ממכרות ופוגעות ברירית מערות האף. הדבר יכול לפגוע בחוש הריח ובמערכות נוספות.
    הפיתרון שתמיד עבד (אמנם לאט יותר) הם מי מלח בטיפות או תרסיס לאף. יש לרסס מי מלח לאף 5-6 פעמים ביום עד לשיפור ואז להוריד מינון ל2-3 פעמים ביום.
    בנוסף, תרסיס אף הומיאופתי יעיל מאוד - FRIVENT של HEEL או R49 של רקווג.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רננה
    13/01/2008

האם במקרה יש לך דעה או מידע על חלב שקדים כתוסף כאשר האימא תשושה מההנקה (ומהחיים!) וחייבת לישון?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חלב שקדים כתחליף הנקה?!

18/01/2008

הי!
    אני כל כך מבין אותך. יחד עם זאת התשישות שאת חווה יכולה גם להיות על רקע של חסרים תזונתיים שלך. מה את אוכלת? האם את נוטלת תוספי תזונה כלשהם? אלו יכולים להפוך את ההנקה לקלה יותר ולשמור על רמת האנרגיה שלך.
    לשאלתך- חלב שקדים אורגני, ללא חומרים משמרים יכול להיות תחליף (אך לא מלא) לחלב אם. בן כמה בנך/בתך?
    חלב עיזים יכול להיות גם תחליף לא רע. חלב זה דומה מאוד בהרכבו לזה של בני האדם ואינו מכיל (כמעט) אלרגנים הנמצאים בחלב פרה.
    תוספת חלב משמן סומסום גם מהווה מקור מצויין להתפתחות הילד.
    אם תחליטי לעבור לתחליף "רגיל", הוסיפי לפחות פעם ביום פרוביוטיקה לילדים לתוך תחליף המזון. ישנה כפית מדידה המגיעה עם המוצר. יש לשים רק כפית שטוחה אחת לבקבוק.
    לבריאות!
    ד"ר רואי גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב
    אודליה
    10/01/2008

שלום, מוצרי חלב רבים הם בעצמם מלאים בסוכר וחומרים למיניהם, אילו מוצרי חלב הכי טובים לילדים? מה עוד טוב כתחליף שתרם להתפתחות הילד (בן 5)

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב

הוספת תגובה

• מוצרי חלב

10/01/2008

שלום רב!
    מוצרי חלב הם עניין מורכב. מצד אחד הם זמינים מאוד (אגב ישראל מדורגת בין השלוש מדינות הראשונות בעולם בצריכת מוצרי חלב) ומצד שני רבים ממוצרים אלו אינם טובים לנו. התשובה נמצאת באיזון/ מודרציה. אם ילדך סובל מבעיות אף/אוזן/גרון וסובל מליחה מרובה, עדיף להמנע ממוצרי החלב כמעט כולם. אם מדובר בילד שאינו רגיש במיוחד, ניתן להמליץ יותר על מוצרי חלב עיזים הקלים יותר לעיכול ועל מוצרי חלב אורגני, נטול חומרים משמרים/ הורמונים/ אנטיביוטיקה...
    כללית מוצרי החלב הקלים יותר לעיכול הם- קוטג' 5%, יוגורט עיזים, גבינה בולגרית/פטה, יוגורט בעל טעם חמצמץ (רוויון/ יוגורט ללא טעמים).
    החלב מכיל סוכרים. הם לא בהכרח מזיקים, אבל שימוש רב מדי במוצרי חלב עלול לגרום לעומס על מערכת העיכול ולגרום להיווצרות לחות וליחה.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נחמה
    08/01/2008

שלום, בני בן שנה וחצי ומעוניין לאכול רק מה שאני ובעלי אוכלים, לא תמיד מדובר באוכל מזין ובריא, או מזון המתאים לו, אך הוא לא מוותר ולא רוצה שום דבר פרט למזון שאנו מבשלים. אנחנו תמיד אוכלים איתו ונותנים לו גם, אבל רק כשמדובר באורז מרק וירקות, הוא מתעקש לטעום כבד ומאכלי ים ועוד בשרים מעושנים שבעלי מכין. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פעוט שאוהב אוכל של גדולים

12/01/2008

שלום רב!
    מדובר בתופעה רגילה לחלוטין. הילדים תמיד רוצים את מה שיש להוריהם, מעדיפים "אוכל של גדולים" ובד"כ מחפשים בגיל זה כבר מזון מוצק יותר.
    אחד הדברים שלמדתי הוא שאם תרצו שילדכם יאכל בריא, חשוב שזה מה שיהיה על השולחן. ז"א שגם אתם צריכים לעשות המאמץ ולאכול בריא ומזין יותר. כבד/ בשר דווקא חיוניים וטובים, אך בשר מעושן?? מאכלי ים?? לא מתאימים לגילאים אלו וכדאי שלא יהיו מולו.
    אני ממליץ לשים לב לכך שהמזון יהיה עשיר ומגוון. חשוב שיהיו כל הצבעים בירקות על השולחן, לחם מחיטה מלאה או שיפון 100%. שילוב בין ירקות טריים ומבושלים, מזון מבושל/ אפוי (פחות מטוגן). מעוניינים בדגים? מצויין- דאגו שיהיו אפויים ונטולי עצמות, את זה גם הוא יכול לאכול. פירות ים כבדים מדי למערכת העיכול שלו. בשר בקר (עדיף טחון, טרי ולא מוכן במקפיא של הסופר), עוף/ הודו (עדיף חזה ולא מטוגן בפירורי לחם אלא עם מעט שמן זית).
    לסיכום- עליכם לתת את מה שעל השולחן אבל שמראש יהיה מזין ובריא.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND
    נ.ב. ספר בישול לילדים מומלץ הוא "מנה ראשונה" של אסנת רכטר (אבל מומלץ לעבוד עם חיטה/ קמח מלא, אורז מלא, סוכר חום או דבש, במקום מה שהומץ שם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי חיים
    יוכי
    06/01/2008

הבן שלי בן 3 ומת על בעלי חיים. הוא פשוט קורן מאושר כשהוא יכול לגעת בכלב ופינת ליטוף זה שם נרדף לגן עדן בשבילו. הבעיה היא שזה לא נעצר בחיות חמודות, הוא גם מבסוט מחרקים למיניהם וכבר הביא לי בהתלהבות גו'ק והייתי צריכה את כל הריסון העצמי בשביל לא לצרוח. מה לעשות איתו כשמצד אחד אני שמחה שיש משהו שהוא אוהב ככה, מצד שני, בקצב הזה אמא תחטוף שבץ...?

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי חיים

הוספת תגובה

• בעלי חיים (-:

07/01/2008

שלום רב!
    תחילה הרשי לומר כי הסיפור עצמו הצחיק ובנך נראה לי כילד מתוק ומלא חיים!
    גיל 3 הוא גיל בוא ילדים ממש מבינים מה שמדברים עמם. חשוב להבהיר לו מהן החיות שמותר לשחק איתן ואלו לא. תמונות להמחשה, סרטים וממש ביקור בבית חיות יעזרו להמחשה זו. אני חושב שילד שמסבירים לו כי ג'וק הנה חיה מלוכלכת שעלולה לגרום "לא להרגיש טוב" ושנחשים הנם חיות מסוכנות לגעת בהן... נראה לי כי זה מובן לא?!
    בקצרה- הסבירו לו, הוא יבין ואני בטוח כי מעתה ואילך זה יסתכם בחיות מחמד "אמיתיות"
    יום נפלא
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה