פורום רפואת עור משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורטיקריה ! למה ומה עושים?
    אפרת
    01/08/2007

שלום !
    שמי אפרת ומחודש פברואר השנה אני סובלת מאורטיקריה.
    מסתבר שבמקרים כמו שלי, כאשר התופעה אינה חולפת לאחר שישה שבועות, היא מוגדרת למעשה "אורטיקריה כרונית".

אני מסרבת להשלים עם הכרוניקה וליטול תרופות באופו קבוע (אני מטופלת בטלפסט- כל יום כדור אחד לפני השינה). הרופאים הקונבנציונלים טוענים כי מאוד קשה למצוא את הגורם לתופעה וכי למעשה זה כמו לחפש מחט בערימת שחת (בין השורות הבנתי מדברי הרופאים כי אפילו אין טעם ללכת ולעשות בדיקות אלרגיה- טסטים..).

אני אודה לכם אם תוכלו לגאול אותי מייסוריי, אני ממש תלויה בטלפסט ולא יכולה לחשוב מה הייתי עושה בלעדי הכדור הזה (למרות שגם עם הכדור התופעה קיימת ונראית לעין, רק פחות חריפה, ופחות מציקה ומטרידה). התופעה מתבטאת בגרד, אודם ונפיחות של העור ולפעמים אפילו מן תחושת "כאב בלב" וקושי נשימה .. הצילו ! למה קיבלתי כזה דבר? ממה זה לעזאזל? איך נפטרים מזה?

תודה מראש

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אורטיקריה ! למה ומה עושים?

הוספת תגובה

• אורטיקריה למה ומה עשים

שורי נוימן
    02/08/2007

שלום אפרת

בגדול אפשר לחלק את האורטיקריה לשנים: אוטיקריה אקוטית אשר מופיעה פתאום, מאד מגרדת, עם התקדמות אלימה, אך מגיבה לטיפול ונעלמת תוך מס' שעות עד ימים.
    אוטיקריה כרונית: לאחר התפרצות אקוטית, נשארת המחלה ודוגרת עם רמות שונות של גרד ופריחה לפעמים למשך שנים רבות. המחלה עקשנית ולא מגיבה לטיפול בקלות.
    עפ"י הרפואה הסינית האפיזודה האקוטית היא בד"כ אודות לגורמים חיצוניים כמו למשל: תזונה, תרופות, אלרגיה, מתח ריגשי.
    המחלה הכרונית קשורה יותר למצב החוסן הגופני והנפשי, מצב הדם והאנרגיה בגוף, ואפילו אם כי נדיר יותר, נוכחות של פרזיטים במעיים.
    ניתן לטפל ברפואה הסינית גם במצבים כרוניים , אם כי הטיפול ממושך ולא תמיד מגיב חיובית.
    מטפל מומחה יכול ביחד איתך לנסות ולהבין את האטיולוגיה למחלה אצלך ותך כדי כך למצוא את הטיפול המתאים. אך אוטיקריה כרונית היא מחלה מורכבת, והטיפול בה מסובך.

שורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורי תודה על תשובתך, רציתי גם לשאול

אפרת
    02/08/2007

שורי שלום !
    ראשית מודה לך על תשובתך המהירה. בנוסף רציתי לשאול ברשותך,
    איך ניתן להסביר את האופטימיות בתחום ההומאופתיה לעומת הרפואה הסינית? שם בפורום כלשהו, נמסר לי מהמומחה כי 80%-90% מפסיקים את התלות בטלפסט וכו' (סליחה על השאלה, אני פשוט נואשת ומנסה להבין).
    בכל אופן, פניתי לבדוק את הרפואה הסינית כמי שמאמינה מאוד בשיטה ומרותקת מהישגיה (וכמי שלמדה בעצמה במשך שנתיים מתוך 4 רפואה סינית, לרבות צמחי מרפא, אוקופנקטורה, שיאצו, פילוסופיה סינית ועוד).
    האם אני צריכה לדאוג ולהסיק, כי תופעת האורטיקריה היא מעין "אאורה" למשהו אחר ?! וכי המערכת החיסונית שלי מזהירה אותי מפני הבאות?

מכל מקום, בדיקות הדם שלי היו בסדר גמור, אני בת 32, מעשנת כחצי חפיסה ביום לצערי, הרגלי התזונה שלי לא משהו אבל אני משתדלת. אני אמנם מנהלת אורח חיים דינמי ולחוץ, שלא לומר רצוף בדאגות/חרדות כאלה ואחרות, כמו כמעט רוב האנשים בישראל (אמא לשני ילדים קטנים ועבודה כעו"ד- עבודה מתישה ולחוצה לכשעצמה) אבל האם כל זה יכול להגיע כדי "לחץ נפשי" הדרוש להתפתחות אורטיקריה?

אני מודעת לכך, שאין בכמה התייעצויות בפורום כדי להוות תחליף לאיבחון ותישאול מעמיק, אבל אשמח בכל זאת אם ניתן יהיה לדלות עוד דבר או שניים מתשובותייך לשאלותיי הנ"ל.

אני מודה לך מראש,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור רגיש וסימני פצעים
    יפית
    01/08/2007

יש לי עור רגיש, אחרי הסרת שיער מהרגליים בשעווה או גילוח זה מגרד מאוד.
    נשארו לי סימנים עוד מלפני כמה שנים, נקודות קצת יותר כהות על העור. וזה מציק.
    הייתי כבר אצל רופא עור שלא ממש התייחס ונתן לי משחה נגד פיגמנטציה שכמובן לא עזרה כי זה לא בעיית פיגמנטציה.
    מה אני יעשה? זה מפריע ומציק ואין לי למי לפנות יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    עור רגיש וסימני פצעים

הוספת תגובה

• עור רגיש וסימני פצעים

שורי נוימן
    02/08/2007

שלום יפית
    קשה לקבוע על סמך הנתונים המוגבלים מדוע עורך רגיש. אם היינו יודעים, היינו יכולים לספק טיפול שהוא יותר שורשי.

אך ניתן להקל על סבלך היומיומי בעזרת תכשירים למריחה על העור. למשל:
    1)ג'יל אלוורה
    2)טופיק מדיס קלמינג לושן של חברת קמדיס
    3) או אפילו מס' טיפות בודדות של שמן קמומיל /לבנדר /ורדים בתוך שמן נשא/קרם בסיס.
    היות ומדובר בעור רגיש יש למרוח תחילה שטחים קטנים בעור ורק לאחר מכן לעבור לשטחים נרחבים.
    תזונתית הייתי ממליץ להימנע ממזון חריף או מזון ים עד כמה שאפשר.

שורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורי תודה על תשובתך, רציתי גם לשאול

אפרת
    02/08/2007

שורי שלום !
    ראשית מודה לך על תשובתך המהירה. בנוסף רציתי לשאול ברשותך,
    איך ניתן להסביר את האופטימיות בתחום ההומאופתיה לעומת הרפואה הסינית? שם בפורום כלשהו, נמסר לי מהמומחה כי 80%-90% מפסיקים את התלות בטלפסט וכו' (סליחה על השאלה, אני פשוט נואשת ומנסה להבין).
    בכל אופן, פניתי לבדוק את הרפואה הסינית כמי שמאמינה מאוד בשיטה ומרותקת מהישגיה (וכמי שלמדה בעצמה במשך שנתיים מתוך 4 רפואה סינית, לרבות צמחי מרפא, אוקופנקטורה, שיאצו, פילוסופיה סינית ועוד).
    האם אני צריכה לדאוג ולהסיק, כי תופעת האורטיקריה היא מעין "אאורה" למשהו אחר ?! וכי המערכת החיסונית שלי מזהירה אותי מפני הבאות?

מכל מקום, בדיקות הדם שלי היו בסדר גמור, אני בת 32, מעשנת כחצי חפיסה ביום לצערי, הרגלי התזונה שלי לא משהו אבל אני משתדלת. אני אמנם מנהלת אורח חיים דינמי ולחוץ, שלא לומר רצוף בדאגות/חרדות כאלה ואחרות, כמו כמעט רוב האנשים בישראל (אמא לשני ילדים קטנים ועבודה כעו"ד- עבודה מתישה ולחוצה לכשעצמה) אבל האם כל זה יכול להגיע כדי "לחץ נפשי" הדרוש להתפתחות אורטיקריה?

אני מודעת לכך, שאין בכמה התייעצויות בפורום כדי להוות תחליף לאיבחון ותישאול מעמיק, אבל אשמח בכל זאת אם ניתן יהיה לדלות עוד דבר או שניים מתשובותייך לשאלותיי הנ"ל.

אני מודה לך מראש,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: אפרת

שורי נוימן
    05/08/2007

שלום אפרת

מאד ייתכן שפריחתה של האורטיקריה אצלך, היא כפונקציה של אורך חיים כלומר שילוב של לחץ, תזונה בעיתית ועישון( יכול להיות גם שלא).
    אני לא הומיאופאט, אך האומיאופטיה ידוע בזכות הטיפול באלרגיות- עם זאת הצלחה של 80-90% ניראת לי מוגזמת. ובכל מקרה מה יקרה עם תיפלי דווקא בצד אחר של ה20%, הרי שאז כבר יהיה מדובר ב100% של אי הצלחה.
    כפי שאמרתי, וכלל מחלות עור כרוניות קשות ומגיבות לאט יותר לטיפולים מאשר מחלות אקוטיות.
    במחלות כרוניות נדרש יותר "תיקון פנימי" שזהו תהליך שעל המטופל לעבור
    ובמחליות אקוטיות- יותר מדובר בזבנג וגמרנו (אלא עם כן המחלה הופכת כרונית.

שורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה בטעות נכתב תחת "יפית"

אפרת
    02/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    דנה
    31/07/2007

שלום ד"ר! תודה שענית לי בקשר לאקנה ובעייה הורמונלית- כתבת על הקערורית (Scutellaria ) ןשורש קופטיס (Rhizoma Coptis ) ש מפחיתים פעילות הבלוטות
    איפה אני יכולה להשיג אותם? האם בבתי מרקחת אני יכולה לקנות אותם? ואיך לוקחים אותם? עושים ממנו תה? וכמה זמן יכול להיות שיפור האם הוא ישר מתחיל להשפיע על בלוטות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• אקנה

שורי נוימן
    31/07/2007

שלום דנה

את הצמחים ניתן להשיג בבתי טבע, ובתי מרקחת לצמחים סיניים. ניתן להשיג אותם במספר מצבי צבירה שונים: צמחים יבשים להכנת מרק, אבקה להכנת תה, וטינקטורה (מיצוי באלכהול).
    אני מאד ממליץ לך לראות קודם לכן מומחה:
    1)כדי שיאבחן נכונה את מצבך
    2) כדי שירשום לך את הפורמולה עם המינונים הנכונים והמתאימים לך.

שורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה שלא עוברת לבת שנתיים וחצי
    נורה
    30/07/2007

שלום לך, לבתי בת השנתיים וחצי יש כבר מספר חודשים פטריה באיזור הוגינה- בשפתיים החיצוניות. הצורה מוגדרת והצבע אדום
    רופא הילדים רשם אגיסטן אבל אחרי שימוש ממושך הפטריה לא עוברת
    היא בשלבי גמילה אבל בלילה עדיין עם חיתול
    מה ניתן לעשות? תודה

הוספת תגובה

• פטריה שלא עוברת

שורי נוימן
    30/07/2007

שלום נורה

פטריה וגינלית אצל תינוקות וילדות קטנות אינה דבר נדיר. בד"כ טיפול באגיסטן מניב תוצאות לפחות בטווח הקצר, אם אפשרות להישנות הנגע בעתיד.
    הרפואה הסינית בדומה לרפואה המערבית מוצאת קשר בין פטריה ואגינלית ללחות.
    ובשונה מרפואה מערבית רואה את הלחות לא רק כחיצונית על גבי העור אלא גם כמיוצרת ע"י הגוף.
    הדבר נכון במיוחד אצל תינוקות וילדים- להם יש נטייה לסבול מלחות בגלל מאפיניהם הפיסיולוגים המיוחדים. צמחי מרפא סיניים יכולים לעזור- צמחים כדוגמת שורש אטרקטילודיס, גריסי פנינה, שורש פלודנדרון- כמובן יש להתייעץ תחילה עם מומחה ברפואה הסינית לפני שנוטלים משהו, ובמיוחד כשמדובר בילדים.

שורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והרחבה

נורה
    30/07/2007

אנו סובלים מלחות קשה בבית, קירות טחובים בנוסף ללחות החיפאית הכללית. האם יש קשר? או שהלחות המדוברת היא זו הנובעת מהחיתול.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והרחבה

שורי נוימן
    31/07/2007

עפ"י הרפואה הסינית
    הלחות המדוברת היא בראש ובראשונה מהחיתול, אך גם מהאקלים, וגם מהקירות, ואפילו מהתזונה- תזונת תינוקות וילדים בד"כ מתבססת על חלב.
    לכן כשילדים מתבגרים ופחות מתבססים בתזונתם על מוצרי חלב, גופם חסון יותר ומתגבר על הלחות- הם הרבה פעמים נפטרים ממחלות עוריות שהחלו בינקותם.

שורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בעור-דחוף
    טלי
    30/07/2007

שלום
    יש לי פריחה בעור שהתפשטה לי כבר בכל הגוף.
    זה התחיל לפני שבועיים, היו לי רק 2 פצעים, הלכתי לרופא העור הוא טען שעקץ אותי משהו ונתן לי משחה, כמובן זה לא עזר והתחיל להתפשט, הלכתי אליו שבוע אחרי, הוא ראה שזה התפשט הוא טען שזו תגובה של העור לעקיצה ונתן לי משחה אחרת וכדורים לגירוד.
    המצב כבר החמיר אני לא ישנה בלילות מהגירודים וכל הגוף שלי מלא נקודות אדומות רחבות ומגרדות.
    מה אפשר לעשות, זה רק מתפשט, עזרו לי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בעור-דחוף

הוספת תגובה

• פריחה בעור-דחוף

שורי נוימן
    30/07/2007

שלום טלי

התמונה הקלינית האקוטית שאת מעלה אכן יכולה להתאים לתגובת העור לעקיצה. אך היא יכולה גם להתאים לתגובת העור לדברים אחרים.
    מן הסתם הרופא רשם לך אנטי היסטמינים ואולי גם משחת סטרואידים כזו או אחרת.
    וכפי הנראה הטיפול לא עוזר, ויש מקום לשקול להחליפו באחר.
    לא רצוי שתסתובבי עם פריחה מפושטת ומגרדת- הדבר פוגע באיכות החיים, ואף יש סכנת זיהום בעצם הגירוד ופציעת העור.
    ועד שאת מרימה את השפורפרת לקבוע תור דחוף אצל הרופא. אני אספר לך שהרפואה הסינית רואה את מה שיש לך "כחדירה של חום ורעלים" מן החוץ פנימה. החום והרעלים יוצרים "כמעין רוח" שמסתובבת בעור ויוצרת גרד (לא להיבהל מהתיאורים הציוריים). דיקור וצמחים סיניים כמו פרחי היערה יכולים לעזור. ובמידה מסוימת גם קרם או ג'ל להרגעת הגרד והתגובה החריפה.
    תחליטי מה שתחליטי- אבל גשי לקבל טיפול בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בעור-המשך

טלי
    01/08/2007

שלום ותודה על התשובה המהירה
    בהמשך לפריחה שמתפשטת לי בכל הגוף ולא מפסיקה, הלכתי לעוד רופא עור והוא אמר לי שזה או וירוס (פטריה סיסרוזיה משהו כזה...) או איזשהו רגישות לתרופות, ונתן לי כדור אריוס לבוקר וכדור טלפסט לערב.
    הוא הסביר לי שזה בחודש הראשון ממשיך להתפשט, ואז חודש לאחר מכן נעצר, ואז חודש אחרי כן מתחיל להשתפר, כלומר יש לי עוד חודשיים לסבול. לגבי מריחת משחות אין כ"כ מה למרוח רק קרם גוף
    האם יש משהו שרפואת העור המשלימה יכולה לעזור לי?אשמח לשמוע, אני כבר מיואשת...

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בעור-המשך

שורי נוימן
    02/08/2007

שלום טלי
    אני מניח שאת מתכוונת לפיטריאזיס רוזיאה- היא בד"כ מחלה שעלולה להימשך מספר לא רב של חודשים ולחלוף כלעומת שבאה. אם אכן מדובר במחלה זו אז ניתן בעזרת הרפואה הסינית לקצר את משך המחלה ולהקל בתסמינים.
    אם מדובר ברגישות לתרופות מסוימות- אז יש לשקול בהתיעצות עם רופאך להפסיק או להחליף אותם-ובא לציון גואל

שורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בעור-המשך

טלי
    02/08/2007

שורי שלום
    היכן אני יכולה לקבל טיפול של רפואת העור המשלימה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה -בעור המשך

שורי נוימן
    05/08/2007

בתחום הרפואה המשלימה קימים מגוון תחומים וטיפולים וכיוצא בזה הרבה מטפלים, חשוב שהמטפל יהיה עם ניסיון בטיפול במחלות עור.
    אני חושב שאני מנוע כאן מלהמליץ על מישהו ספציפי, אך אני מניח שעם מעט חיפוש תמצאי את המטפל המתאים לך.

שורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומיות בפנים וצלקות אקנה
    לונה
    29/07/2007

כשהייתי נערה היה לי אקנה, זה עבר אבל במשך שנים נשארו לי צלקות קטנות (אני בערך היחידה שרואה אותן, אבל זה מפריע לי) ואדמומיות בפנים. אני יודעת שפילינג עמוק מוריד את האדמומיות אבל קראתי על זה קצת וזאת נראית לי פעולה קיצונית מדי. אני מנסה לברר עכשיו על כל מיני שיטות לטיפול בבעיה, תוכלו בבקשה לספר לי על שיטות שיש לרפואה המשלימה להתמודד עם הבעיה הזאת ולהעביר את האדמומיות?

תודה רבה לכם

הוספת תגובה

• אדמומיות בפנים וצלקת אקנה

שורי נוימן
    30/07/2007

פילינג עמוק הוא פילינג כימי שמסיר את השכבות העליונות של העור ויכול להגיע עד הדרמיס. לפילינג עמוק תוצאות מוכחות למשך שנים. הוא מסוגל להעלים צלקות, ובסופו של תהליך יכול להשאיר אחריו עור צעיר מראהו חלק יותר. היות והפילינג הוא כימי יש לו השפעה מגרה על העור ולאחר הטיפול, עור רגיש, יכול להישאר מגורה אף למשך מספר שבועות, תלוי בחומר בו השתמשו, פילינג כזה כדאי שיעשה תחת פיקוחו של רופא.
    עפ"י ראייתה של הרפואה סינית, צלקות הן אזורים בעור בהם הדם אינו זורם כראוי ולפיכך אינו יכול להזין את העור כראוי- טיפול בצלקות כולל דיקור וצמחים המוסתים את זרימת הדם בעור, כמו זעפרן למשל. טיפול בצלקות הוא ארוך טווח ויכול להימשך חודשים רבים תלוי בגיל הצלקת ובאופיה של הצלקת, צלקות גדולות וותיקות הן הקשות ביותר לטיפול.
    אזורים אדומים בעור הפנים מעידים עפ"י הרפואה הסינית על נכחותו של "חום רב" ועל תהליך דלקתי. שימוש בצמחים קרירים כדוגמת שורש ריהמניה, שורש סקוטלריה או שורש קופטיס יעזרו ברוב המקרים בהפחתת האדמומיות. יש לציין שחשוב גם מאד לטפל בשורש הבעיה הלו הן הסיבות לאקנה שיכולות להיות מגוונות: תזונה, חוסר איזון הורמונלי, מתח וכו'.

בהצלחה, שורי נוימן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים על הרגליים
    חסויה
    29/07/2007

יש לי כתמים אדומים על הרגליים, שהם מובלטים כלפיי פנימה בצורת פסים.
    זה יכול להיות משפשוף??
    איך להיפטר מהם??
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים על הרגליים

הוספת תגובה

• כתמים על הרגליים

שורי נוימן
    30/07/2007

שלום יוליה

מתוארך הקצר קשה לקבוע אבחנה חד משמעית. על פניו, אני לא משוכנע שמדובר בשפשוף.
    יש להתבונן בנגע, ולבדוק את הרקע להופעתו.
    לכן אני ממליץ על ביקור אצל דרמטולוג או מטפל אחר בעור.

תודה, שורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות מתחת לעור.
    עדי
    29/07/2007

היי אמיר.
    שוב תודה על תשובתך,
    אודה לך אם תוכל לענות לי על השאלה הנוספת.
    איזה כדורים טיבעים מכילים את שורש הקערורית ו/או הקופטיס, ובאיזה תדירות עלי להשתמש בהם.
    תודה וסליחה על הטרחה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות מתחת לעור.

הוספת תגובה

• ציסטות מתחת לעור

שורי נוימן
    30/07/2007

שלום עדי

יש מגוון "פורמולות מדף" המכילות בתוכן בין שאר הצמחים הרבים גם את הצמחים הנ"ל.
    הן מיועדות למגוון מצבים ובין השאר למצב שאת ציינת.
    כדיי להתאים לך אישית את הצמחים ו/או את הפורמולה המכילה אותם, וכן את מינון יש להתייעץ ולראות קודם לכן מטפל ברפואה סינית הממומחה בטיפול בעור.

תודה, שורי נוימן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    דנה
    28/07/2007

מה אפשר לעשות אם אחרי אואקוטן קצת יש פצעונים איך להיפטר מהם.? יש גם קצת בעייה הורמונלית
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• אקנה

אמיר קלי
    28/07/2007

ישנם צמחים הגורמים להפחתת פעילות בלוטות החלב בצורה מתונה וללא תופאות לוואי.צמחים כמו שורש הקערורית (Scutellaria ) ןשורש קופטיס (Rhizoma Coptis ) מפחיתים פעילות הבלוטות
    ועושים השלמת פעילות טבעית לרואקוטן שלא מומלץ לקחת אותו יותר מדיי פעמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוריאה
    רקפת
    27/07/2007

איזה טיפול מתאים לסבוריאה בפנים?(ללא קורטיזון!) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סבוריאה

הוספת תגובה

• סבוריאה

אמיר קלי
    28/07/2007

טיפול חיצוני לסבוריאה כולל סבון הדומה לסבונים המיועדים לאקנה וקרם להפחתת פעילות החלב וטיפול נגד פטרייה שנמצאת בד"כ במצבי סבוריאה בשם פיטירוספורום אובאלה.(Pytirosporum Ovale )
    כמו כן חשוב שימוש בשמפו נגד קשקשים כיון שלרוב הפטרייה נמצאת גם בקרקפת והיא נופלת על אזור הפנים ומשגשגת שם.
    ישנם מספר מוצרים וחברות בשוק המבוססים על צמחים או לא כוללים קורטיזון:
    סבוקאלם,דר עור,קאמדיס ועוד.צריך למצוא את המוצרים המתאימים לך ביותר.
    בנוסף,נטילה של אומגה 3 עוזרת גם היא.
    תזונה נכונה הכוללת הימנעות משתיית קפה רבה ותיבול חריף מדיי גם היא חשובה.
    סבוריאה ניתנת בדכ לטיפול ללא שימוש בסטרואידים(קורטיזון) בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!!!
    סוזן
    27/07/2007

שלום!
    אני בת 41 וסובלת המון שנים מבליטות עור מתחת לבית השחי.
    בשנתיים האחרונות המצב החמיר והתפשט לכל הגוף בטן, מתחת לחזה, בצואר ואף בפנים.
    רופא עור אמר לי שאין מה לעשות.
    אני מיואשת, אני מתביישת לצאת היות ואנשים שואלים אותי על הבעיה.
    אלה מן בליטות עור, כמו חתיכות עור מיותרות שבאים בכל מיני גדלים.
    אודה לכם אם תוכלו לאמר לי אם יש ברפואה המשלימה מה לעשות
    תודה מראש
    סוזן

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!!!

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!!!

אמיר קלי
    27/07/2007

לא ברורה לגמרי האבחנה.בכל אופן ,לדעתי ומניסיוני אין פיתרון טוב לרפואת עור משלימה בגידולי עור מהסוג שאת מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות מתחת לעור
    עדי
    27/07/2007

זה זמן רב שיש לי ציסטות מלאות במוגלה (לעיתים קשה),ודם בכל מיני אזורים בגוף (גם על הפנים).
    במשך הזמן אני עובר מרופא עור אחד למשנהו ולאף אחד אין פיתרון, אחד הרופאים אמר לי שיש לי כנראה פעילות יתר של בלוטות החלב, וכנראה הדבר נובע מבעיה הורמונית כלשהי.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות מתחת לעור

הוספת תגובה

• ציסטות מתחת לעור

אמיר קלי
    27/07/2007

כפי הנראה שזו באמת הבעייה.יש צורך בטיפול להפחתת פעילות בלוטות החלב.בדרך הקונבנציונלית מטפלים בניגזרות של ויטמין A (תרופה בשם רואקוטן) .עלולות להיות לה תופעות לוואי וכן יש צורך בבדיקות תיפקודי כבד ולכן מומלצת כופציית אין ברירה.
    ישנם צמחים הגורמים להפחתת פעילות בלוטות החלב בצורה מתונה וללא תופאות לוואי.צמחים כמו שורש הקערורית (Scutellaria ) ןשורש קופטיס (Rhizoma Coptis ) מפחיתים פעילות הבלוטות.
    באופן כללי טיפולים אלטרנטיביים למצבים כאלו יעילים למצבים קלים עד בינוניים.למיקרים קשים יותר אין מנוס לעיתים אלא לקחת את התרופה הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות בעור.

עדי
    28/07/2007

תודה על תגובתך המהירה.
    אודה לך אם תוכל לכתוב לי איזה כדורים טיבעים מכילים את שורש הקערורית ו/או הקופטיס, ובאיזה תדירות עלי להשתמש בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרטוזיס פילאריס ידיים עליונות
    ליאת
    26/07/2007

שלום,
    ותתחדשו על הפורום.
    יש לי כבר כמה חודשים פצעונים על הידיים העליונות שניראים כמו חררה אבל יש להם ראש עם מוגלה שממש אפשר לפוצץ.
    בהריון ואחרי לידה בחודשים האחרונים התופעה החמירה וממש מפריעה לי אסטטית.
    מספר רופאי עור שהתייעצתי איתם אמרו שאין הרבה מה לעשות, האחרון אמר לי להשתמש קבוע בקרם "קלמוריד"...אני משתמשת בו כחודש ולא רואה שום שיפור.
    אשמח לדעת אם יש טיפול יעיל לבעיה ברפואה משלימה.

תודה.

הוספת תגובה

• קרטוזיס פילאריס ידיים עליונות

אמיר קלי
    27/07/2007

קלמוריד מכיל חומצה לקטית ואוריאה שניהם חומרים מקלפים שמטרתם לקלף את הצטברות תאי הקרטין שמצטברים ויוצרים את הקרטוזיס פילריס.
    זה בסדר כטיפול חיצוני עדיין יש לטפל בלב הבעייה ע"י ויסות התמיינות יתר של התאים.
    אומגה 3,אומגה 6 וגאמה לינולאיק אסיד(GLA ) כולם יכולים לווסת את התמיינות התאים.
    טיפול ספציפי יותר דורש הרכבת פורמולת צמחים בעלת השפעה על התמיינות יתר והצטברות שכבות קרטין.טיפולים אחרים כמו דיקור חסרי השפעה מרובה במיקרים כאלו.
    יש לוודא גם שהסבון שאת משתמשת בו מסיר ביעילות את תאי העור המתים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

ליאת
    27/07/2007

אני משתמשת לרוב בסבון נוזלי לגוף בדר"כ קמיל בלו או ג'ונסון של התינוקות.
    אשמח להמלצה ממך לסבון גוף.

ושוב תודה רבה על התשובה המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

אמיר קלי
    27/07/2007

נסי את הסבון של ד"ר פישר מסדרת ULACTIN
    או סבון אחר המכיל אוריאה
    או סבומדיס ג'ל ניקוי של קאמדיס המכיל את אגוז עץ הסבון
    צריך לבדוק מה עובד הכי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפ
    תמר
    26/07/2007

שלום..

אשמח לקבל ממך טיפ להסרת כהות מתחת לאזור העיניים(אגב, האם זה נכון ששתיה מרובה מסייעת בכך?)

תודה רבה, ותתחדשו על הפורום..
    נועה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפ

הוספת תגובה

• כתמים כהים מתחת לאזור העיניים

אמיר קלי
    26/07/2007

יכולות להיות מספר סיבות לתופעה ובהתאם לכך הטיפול.במיקרים מסויימים הגורם הוא התרבות של כלי דם באזור יחד עם הידקקות שכבת השומן התת עורי.חיזוק כלי הדם באזור עלול לעזור.
    בניקרים אחרים העיגולים הם כתוצאה מפיגמנטציה וניתן להשתמש בקרמים של הבהרה המכילים הידרוקינון או חומצה קוג'ית,מכיוון שהם עלולים לגרוי יש לעשות זאת תחת השגחת דרמטולוג.
    עד כאן השיטות הקונבנציונליות.מבחינת רפואה סינית כתמים כהים מתחת לעיניים מעידים על חולשת הכליות או שנוצרו כתוצאה מגורמים תורשתיים או כתוצאה ממאמצים והתשה לאורך זמן.יש לחזק את הכליות ע"י צמחים,דיקור ותזונה מתאימים.מבחינה תיאורתית זה נשמע טוב מבחינה פרקטית זה לא תמיד עובד ומחייב טיפול ארוך(מספר חודשים) כדי להגיע לתוצאות.מצד שני זה אפשרי ובאמת ניתן לראות שיפור מסויים אחרי תקופה.מצטער אין לי פה טיפ פלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה