מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהיערית09/12/2007
שלום האם טיפול סיני מצריך גם טיפול בדיקור? או שאפשר רק בצמחים? האם זה בטוח עוזר נגד אקנה? האם הרבה אנשים הבריאו מאקנה דרך רפואה סינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
שורי נוימן10/12/2007ניתן לקבל טיפול רק בצמחים ותזונה ואין הכרח לקבל טפולים גם בדיקור. אצל מטופלים רבים היה שיפור במראה העור, אצל אחרים לא הועיל. הרבה פעמים השיפור הוא חלקי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדר09/12/2007
לאחרונה הופיעו לי שני כתמים אדומים על יד שמאל. הם מגרדים נורא. מה זה יכול להיות ומה הטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
שורי נוימן09/12/2007לאחרונה- האם מדובר בימים שעות? היכן ממוקמים על היד?
האם העור רטוב? האם הכתמים מוגבהים מעל העור?
תשובות על שאלות אלו יסייעו לי.
בכל מקרה הרפואה הסינית רואה את הכתמים האדומים האלו "כרוח וחום" בעור ומשתמשת בדיקור וב\צמחים כדי "לסלק את הורח ולטהר את החום"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני כבן 21 והתחלתי לקחת רואקוטאבי07/12/2007
שלום אני כבן 21 והתחלתי לקחת רואקוטן. עכשיו גילו אצלי בגב שורש כף היד ציסטת גנגליון. מותר לעשות ניתוח להוצאת הציסטה בזמן נטילת רואקוטן? יקרה לי איזשהו נזק? כי אני חייב לעשות את זה הציסטה כואבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני כבן 21 והתחלתי לקחת רואקוט
שורי נוימן09/12/2007לא נראה לי שיש בעיה, אבל זו שאלה שצריך להפנות לכירוג שאמור לטפל בגנגליון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהרעות07/12/2007
שלום שמי רעות בת 20 , סובלת מפצעים וחצ'קונים בפנים כל תקופת התבגרותי ועד עכשיו .
ניסיתי כמעט את כל הטיפולים האפשריים :
1. תכשירים למניהם שצורכים בסופר פארם ובבתי מרקחת ...
2. גלולות
3. טיפול קבוע אצל קוסמטיקאית .
האופציה היחידה שנשארה לי היא אנטיביוטיקה כגון מניצפן ורוקטאן ,
העניין שזה נורא מפחיד אותי אנשים מדברים על כמה שזה לא בריא ובעל תופעות לוואי מסוכנות .
אך איני יודעת מה לעשות הטיפול בעור הפנים חשוב לי מאוד ומפריע לי בחיי היום יום אני אשמח לקבל ייעוץ מה כדאי לעשות ?
והאם כל התרופות האלו באמת כלכך נוראיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
שורי נוימן09/12/2007טיפולים ברפואה משלימה כוללים בד"כ שימוש בצמחי מרפא ללקיחה פנימית וכן למריחה חיצונית. לפעמים גם ממליצים על שינוי בתזונה שזה לא פחות חשוב.
מבין התרופות שציינת לרואקוטן יש תופעות לוואי דומות להרעלה של ויטמין A - אצל נשים נשואות חוששים להתפתחות המוח אצל העובר ולכן הם לוקחות גלולות למניעת הריון במקביל, פרט לכך בד"כ הרופא מגביל את משך השימוש ברואקוטן כדי למנוע פגיעה בכבד. בזמן נטילת התרופה העור רגיש ונוטה להיות מגורה ויבש. אך עם פיקוח רפואי נכון תופעות הלוואי מצטמצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן06/12/2007
האם שמן עץ התה מתאים לטיפול בחצ'קונים. ואם כן מה הוא עושה בדיוק? מיבש? גורם להם לצאת? מבהיר כתמים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
שורי נוימן07/12/2007בעיקר מחטא. אבל לא מומלץ להשתמש בו בצורתו הטהורה והלא מדוללת. מחקרים מצביאים על תופאות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגמנטציה בעור לבת 11אירית04/12/2007
בתי בת 11 גוון עורה שחום בגוון בהיר(היא ערוב עדתי מוצא הסבים עיראק ,ותימן) ולעיתים הופיעו מעל הגבה סימני פיגמנטציה לבנחם קטנים
כעת מיקום הפיגמנטציה התרחב ללחייה ימין ושמאל מספר נקודות לבנות קטנות,מעל הגבה,ועל אפה
איך ניתן לאפל בכך זה מופיע בדר"כ מהשמש החורפית.
היא מורחת קרם פנים לתינוק של ד"ר פישר, משתדל להמצא בצל,וכובע קסקט לראשה.
האם טיפול בגיל זה להבהרת הכתמים בשיטות סבתא מתאים לה שפשוף עם לימון בעדינות של הכתמים או השפשוף עם תאנה (פרות יבשים) או כל עצה תתקבל בברכה, חשבתי גם בכיוון שאולי יש הקשר לתזונה כי היא מעט בררנית,לא ילדת חטיפים וממתקים,אולי נדרש ויטמין .
אשמח לעצה וטיפול אגב רופא הילדים אמר לי שאין מה לעשות בגיל כזה האומנם,זה לא אסטתי גם כשהכתמי פגמנטציה קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגמנטציה בעור לבת 11
אמיר קלי05/12/2007לא ידוע לי על טיפול אלטרנטיבי מתאים
מומלץ לפנות לפורום אסטתיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות בכף הרגלרומי03/12/2007
שלום שמי קרן ואני בת 20,
לפני מספר ימים עשיתי הליכה ממש ארוכה ויצאו לי שלפוחיות באזור העקב בשני כפות הרגליים ובצד ימין של האגודל.
כיוון שזה רק הלך וגדל ככל שהמשכתי ללכת, החלטתי לנסות להיפטר מזה.
שמתי את הרגליים במים חמים עם מלח, ואחרי כמה דקות לקחתי מחט אחרי ששמתי אותה בכהל ועשיתי חור כדי שהנוזל ייצא.
לצערי לא כל הנוזל יצא, והחורים שעשיתי כאילו נסתמו... ועדיין יש לי את השלפוחיות.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות בכף הרגל
אמיר קלי05/12/2007השאלה מתאימה יותר לפורום רופאי עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים דחוףמירב02/12/2007
אמא שלי סובלת מז כשנה מגירודים טורדניים ביקרה בהמון מרפאות עור טופלה בהרבה תרופות כגון כדורים , משחות וזריקות ועד היום לא נפתרה הבעיה נא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים דחוף
אמיר קלי05/12/2007יש צורך באיבחון מדויק יותר
אבל הרבה "גירודים" הם סוג מסוים של דרמטיטיס שהיא תגובת יתר של המערכת החיסונית
אם אמא שלך טופלה עד עכשיו טיפול קונבנציונלי ולא עזר לה כלום במשך תקופה ארוכה
יש מקום לטיפול אלטרנטיבי של רפואה סינית הומיאופטיה או נטורפתיה
תוכלי לפנות למרפאות הקופות המשלימות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה דחוף בבקשהדנה02/12/2007
שלום יש לי שאלה התקשרתי לנטפל קונבנציאלי אחד והוא אמר לי שטיפול אצלולחודש האם זה מחיר נורמלי . זה עולה י1300 ש"ח האם יש לי פצעונים קטנים על הפנים שמסרבים לעבור בשום מקרה גם עם רואקוטן במינון נמוך. 10 מ"ג ל חצי שנה. האם יש טיפול בשבילי שיעזור לי? האם אני יכולה לבוא לטיפול אצלך?האקנה הוא בצורה של פצעונים קטנים אך לא עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה דחוף בבקשה
אמיר קלי05/12/2007לא ברור לי איזה טיפול הציעו לך
אוכל לשלוח לך רשימת מטפלים שיוכלו לעזור לך
אנא צרי איתי קשר במייל הפרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסבוריאה?אורית28/11/2007
באזור שבין הגבות הופיעה אצלי תפרחת אדומה , לא ממש פצעונים. בזמן האחרון זה החל להתפשט לצידי האף ואני מודאגת - לא נעים לי...היום ביקרתי אצל רופאת עור שלא ממש ידעה לאבחן וציינה חשד לסבוריאה. הציעה למרוח אגיסטן ואם תהיה הטבה סימן שזו אכן סבוריאה במקביל הציעה להשתמש בקרם לחות סבוקלם.
מה ניתן לעשות מעבר לזה מבחינת הטיפול האלטרנטיבי?
אשמח לחוות דעתכם
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסבוריאה?
אמיר קלי28/11/2007סבוריאה הינו מצב בוישנן הפרשות יתר של בלוטות חלב מלוות בזיהום פטריתי
המשחות שקיבלת יכולות להקל אך לא לפתור את הבעייה
בעזרת הטיפול ברפואה סינית ניתן לאזן את ייצור בלוטות החלב ולגרום לעור להיות פחות שמן
במצב כזה גם לפטרייה יש פחות תנאים לשגשג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעאורה28/11/2007
שלום!
לבני בן ה15 היה פצע בלחי.
הפצע נוצר אחרי שגירד את הפנים במקום עקיצת היתוש.
הפצע התרפא אך במקומו אין שכבת עור בגודל של 0.5ס"מ *0.5ס"מ.
האם ניתן לשקם את עורו?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
אמיר קלי28/11/2007השאלה צריכה להיות מופנית לפורום רופאי עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןהמבינה27/11/2007
לאחר לידת ילדי השני הופיעו על גופי מס' רב של נקודות חן אדומות,לאחרונה ילדתי שוב ושוב צצו נקוקות רבות אדומות וקטנטנות. מאחר ולא נעלמו הנקודות מהלידה הקודמת אני משערת כי גם הפעם לא יהיה שינוי, מה הגורם להופעת הנקודות? מדוע נקשר ללידות? וכיצד ניתן להסירן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן
שורי נוימן01/12/2007אני מניח שלא מדובר בנקודות חן אלא במרכיב ווסקולרי אחר אני ממליץ לך לפנות לפורום של רופאי עור או פורום של כירוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש רציני בכפות הידייםנופר22/11/2007
שלום,
אני בת 17. תמיד לקראת החורף מופיע לי בכפות הידיים יובש ממש רציני שגורם לפעמים גם לחתכים קטנים. לעומת זאת בקיץ הידיים שלי רכות ונעימות למגע. ממה היובש הזה נובע? גם אחותי הגדולה סובלת מאותה תופעה. אני רק אציין שהידיים אצלי זה איזור מאוד רגיש בחורף, הן תמיד קרות.
מה יכול לטפל ביובש כזה? המליצו לי על קרם ידיים לא מבושם (מבושם עושה לי גירודים נוראים), אבל הוא רק מטפל בזה 'על פני השטח' ולא ממש עוזר למנוע את היובש אחת ולתמיד.
אשמח לעצתך,
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' שרה ברנר - תתייעצי איתה.
Freya22/03/2013הי
22 שנה סבלתי מאקזמה בידיים. במהלך אותם שנים הספקתי לעבור דרך המון רופאי עור. כולם נתנו לי סטרואידים ואף אחד לא פתר את הבעיה שהלכה והחמירה עם הזמן עד שכבר לא היה לי עור בידיים אלא רק פצעים מדממים, יובש, שלפוחיות וגרד בלתי נסבל, עד שהגעתי לפרופסור שרה ברנר לפני כ-4 חודשים.
החיים שלי מתחלקים ל"לפני פרופ' שרה ברנר" ו"אחרי פרופ' שרה ברנר". לפני פחדתי שלא יהיה לי עור בידיים לעולם עוד. אחרי... שוב יש לי עור! ואם אני שומרת, אז הכל בסדר, בלי שלפוחיות, בלי יובש ובלי סדקים בעור.
מסתבר שאני אלרגית למגע של סבון ומתכת. 22 שנה ואף רופא מתוך כל רופאי העור ב-22 שנה האלה לא חשב לחפש את הסיבה בבדיקה לאלרגיות.
פרופ' שרה ברנר מקבלת באופן פרטי, אבל אם יש מכבי זהב למשל, אפשר לקבל 80% מהתשלום בחזרה. ז"א שבסוף שילמתי רק 100 ש"ח לביקור. גרושים בהשוואה לתוצאות.
בהצלחה!
פרייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש רציני בכפות הידיים
אמיר קלי27/11/2007הבעייה שאת סובלת ממנה היא דרמטיטיס של כפות הידיים שמחמירהבסתיו ובחורף.
אכן משחות מטפלות בהקלה זמנית במצב ויש צורך בטיפול יסודי יותר על מנת לטפל בשורש הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםיוכי21/11/2007
כיצד ניתן לטפל בפצעונים קטנים על הגוף (בייחוד במקומות בהם יש לחות)
בישבן, ובזרועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים
שורי נוימן01/12/2007ראשית לשמור על העור יבש. שנית לבחור בתזונה שלא "מייצרת לחות" (להמנע ממזון שמנוני).
אם זה לא עוזר אז ניתן לפנות לטיפולים ברפואה סינית ולהשתמש בפורמולות צמחי מרפא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהדנה19/11/2007
שלום אני לקחתי לפני 4 חודשים רואקוטן כי היו לי פצעונים קטנים אך לקחתי במיניון נמוך כי היה לגוף שלי קשה עם זה. לקחתי אותם 7 חודשים במינון 10 מ"ג ליום, אך זה לא עזר הפצעים גם בזמן רואקוטן לא עברו קצת פחתו אך כשסיימתי עוד פעם חזרו אני מתכוונת לפצעים מאוד מוזרים הם קטנים ממש כמו נקודות מרובות ורופא עור אומר שזה אקנה בצורה קלה אך שום משחה לא עוזרת לי הפצעים נמצאים על כל הפנים לא כל כך הרבה כמו נקודות קטנות על מה זה יכול לנבוע אני בת 24 לוקחת גלולות גם ושום גלולות לא עוזרות לי מה לעשות ממה זה יכול לנבוע ?אני לא חושבת שיש בעיה הורמונלית עכשיו כי אני לוקחת גלולות לפני שלא לקחתי גלולות היו לי פצעים בגלל טסטוסטרון גבוהה אבל עכשיו אני לא יכולה לעשות בדיקת דם בגלל שלוקחת גלולות תעזור לי בבקשה אני כבר מיאואשת אני גרה במרכז האם אני יכולה להגיע אליך?שמעתי על טיפול פוטודינמי האם הוא יעיל לאקנה, חוץ מזה שכחתי לציין שעור שלי לאחרונה נהיה מאוד יבש מאוד ואני שמה קרמים וזה לא עוזר הרבה יש קשקשת בעיקר איפה שגבות ומסביב הפה האם זה סבריאה לעומת שאף פעם לא היה לי סבוריאה והאם זה סבוראה האם זה לצמיתות עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה
אמיר קלי20/11/2007הטיפולים הקונבנציונלים לא הועילו ויש לנסות טיפול אלטרנטיבי.
גם הומיאופטיה וגם רפואה סינית יכולות לעזור.סבוריאה ואקנה מופיעות הרבה פעמים בו זמנית אבל גם סבוריאה ניתנת לטיפול.תפני אלי בבבקשה למייל ואשלח לך רשימת מטפלים שיוכלו לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)