מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסוריאזיסתהילה05/01/2009
רציתי לדעת מה הטיפולים שניתנים לחולי פסוריאזיס, עם הופעת המחלה (בשלב הראשוני)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
דוד פרלה05/01/2009תהילה שלום,
הטיפול בפסוריאזיס ברפואה סינית כולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ,ליצירת הטבה בעור. מכיון שמדובר במחלה כרונית עם רקע גנטי שאין לצערי תרופת פלא לא ברפואה מערבית ולא ברפואה סינית חשוב לשלב את שתי השיטות בצורה מושכלת . מנסיוני דוקא בשלבים הראשונים התוצאות טובות בטיפול הסיני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול משחתי וסיני
דבורה07/01/2009שלום, לפי תשובתך אני מבינה שאפשר לשלב טיפולים מהרפואה הסינית בטיפולים הקונבנציונליים? אני חולה בדרגה בינונית ומתמרחת באופן קבוע. אפשר במקביל לעבור טיפולים המקובלים מן הרפואה הסינית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסוריאזיס
דוד פרלה14/01/2009דבורה שלום,
ניתן ואף מומלץ במקרים של פסוריאזיס עקשניים לשלב ולהעזר בשתי השיטות במקביל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזמיצין ג'לשני04/01/2009
שלום רציתי לדעת אם המשחה מורידה מיעילות גלולות למניעת הריון ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
דוד פרלה05/01/2009שני שלום,
העבירי את השאלה לפורום רפואת עור מערבית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטן והריוןדנה03/01/2009
שלום ד"ר, שאלתי מספר רופאים לגבי סיום ראקוטן וכניסה להריון.. כל רופא אומר משהו אחר. חלק אמרו שצריך לחכות חודש, שלושה חודשים וכאלו שאמרו שנה.. זה יהיה סבב שני שלי וזו דילמה רצינית עבורי אם לקחת רק בגלל הזמן שאצטרך לחכות בכדי להכנס להריון (זה ממש מפחיד אותי) ומנגד אני נורא מתוסכלת מהפצעים שיוצאים לי ומשאירים צלקות אדומות..האם יש בדיקה שיכולה לבדוק האם נשארו שרידים של התרופה?ואז ככה אוכל לדעת.. בתודה מראש, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטן והריון
דוד פרלה04/01/2009דנה שלום,
העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העור לתינוק בן 4 חודשיםלירון03/01/2009
הי , בני בן כמעט 4 חודשים סובל מגיל חודשיים מאסטמה של עור ( אובחן ע"י מספר רופאים) , אנחנו מטפלים באופן אינטסנסיבי במחלה ע"י משחות ללא סטרואידים וקרמים שונים להגברת הלחות. כאשר המצב מחמיר אנחנו משתמשים בלית ברירה גם במשחות עם סטרואידים. במקביל, בכדי לטפל בגרד ( פוצע את עצמו בעיקר בראש) אנחנו נותנים לו טיפות פנסטיל. יש ימים טובים יותר ויש ימים טובים פחות מבחינת האדמומיות והפריחה בעור אבל הגרד לא עובר למרות הטיפול (הסבל העיקרי הוא בלילות..) קראתי בפורום ובאינטרנט שטיפול לא קונבציונאלי עוזר , האם ניתן לטפל גם בתינוק קטן שעוד יונק ?אם כן באיזה דרכים ? תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה של העור לתינוק בן 4 חודשים
דוד פרלה03/01/2009לירון שלום,
הגישה שלכם לגבי הטיפול החיצוני מאוד נכונה, ניתן מנסיוני להקל מאוד על המצב בעזרת דיקור [ לא כואב ] וצמחי מרפא המותאמים לאחר אבחון כמובן לגיל ולמצב העור, לתינוק יונק ניתן לתת צמחים בשתיה לאם וההשפעה עוברת דרך ההנקה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה על תינוק בן 4 חודשים
לירון04/01/2009הי , תודה , אנחנו גרים באיזור נתניה , האם תוכל להמליץ לי על מטפל באיזור השרון ? תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון שלום
דוד פרלה04/01/2009לירון שלום,
לא ידוע לי על מטפל באזור השרון המתמחה בבעיות עור, אתה יכול לנסות באתר של זן צמחים יש רשימת מטפלים לפי אזורים,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח נפשי ואקנהחן02/01/2009
שלום רב, האם מתח נפשי ולחץ לאורך זמן עשויים לפתח ולגרום לאקנה?קראתי חומר באנטרנט שמראה על כך שהמתח והלחץ יכולים להחריף את האקנה אבל שאלתי היא אם הם כשלעצמם יכולים לגרום לתחילת הופעתה של האקנה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח נפשי ואקנה
דוד פרלה02/01/2009ניר שלום,
מתח נפשי מהווה גורם המחריף בעיות עור רבות, [ גם התזונה היא גורם היכול להחריף את מצב העור],מה שגורם לתחילת האקנה היא נטיה טבעית של הגוף להוציא את חוסר האיזון שלו על גבי העור, כפי שלאנשים אחרים חוסר איזון יתבטא בבעיות רפואיות אחרות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לוטילוג בשם EZALLINE PAINT -דדליה31/12/2008
שלום רב, קניתי את התרופה באמצעות רופא עור מסויים לפני כחודשיים ימים. התרופה מיוצרת למיטב ידיעתי במצרים. החומר שמצויין בתרופה: KHELLINE 2 GM ב- 100 גרם KHELLIN IS THE ACTIVE PRINCIPLE OF AMMI VISNAGA. צריך למרוח ולהמתין 20 דקות בצל ולאחר מכן 20 דקות להשתזף בשמש בשעות הבוקר או אחר הצהרים. כמובן שאני רואה שיש שיפור במראה העור. מה ידוע לך על התרופה? האם היא גורמת לנזקים? מה החומר הפעיל בתוך התרופה. והאם טיפול בדיקור סיני יכול לטפל בוטיליגו? לעצור את המחלה ולשפר את מה שקיים. המצב אצלי הוא מפושט (תודה לאל לא בחלקים גדולים) חלקיקים בכל הגוף. מודה לך מאוד על התשובה המפורטת והמנומקת. אשמח לקבל תשובה במייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לוטילוג בשם EZALLINE PAINT
דוד פרלה01/01/2009
דליה שלום,
לגבי נושא התרופות העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
ויטלגו היא מחלה קשה לטיפול גם ברפואה סינית, ניתן לעיתים לראות מנסיוני בטיפול בדיקור וצמחים המותאמים לאחר אבחון האטה בתהליך ההתפשטות עד עצירה,קשה לראות נסיגה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף בכלל- בסביבה בא המחלה מתרחשת ועל ידי כך להשפיע ולעצור את המחלה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,שושי31/12/2008
הנני חיילת הסובלת ממחלת הליכן פלנוס. המחלה החלה מיד כאשר התגייסתי לצה"ל. היא פרצה במהירות מהרגליים ועד לשאר הגוף. כל הגופי היה מכוסה בפצעונים. עברתי טיפולים בפוטותרפיה ואכן הפצעים נעלמו, אם כי נשארו כתמים על גופי, ועדיין אני מתגרדת(פחות מתחילת המחלה) איך אני יודעת ממה נגרמה המחלה? יכול להיות שמלחץ נפשי?האם קיבלתי מחלה זו בגלל האבק וההיגיינה הנמוכה שבבסיסים הצבאיים? אם יש לך מאמר בנושא המחלה כדי שאוכל לקרוא עליה,אשמח מאוד לקבל. תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן פלאנוס
דוד פרלה01/01/2009שושי שלום,
ליכן פלנוס היא מחלת עור כרונית נדירה יחסית,פוגעת בעור ובריריות הפה ומלווה בגרד טורדני.לא נמצא ברפואה מערבית מה הגורם הישיר למחלה, המחלה לא מסוכנת אך דורשת מעקב של רופא במיוחד אחר מצב רירית הפה[ במידה ויש בפה ] ,אצל מרבית האנשים תוך שלוש עד חמש שנים המחלה חולפת , הטיפול ברפואה סינית כולל צמחים ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומנסיוני מזרזים את מהלך ההחלמה מהמחלה ,ומקילים בצורה משמעותית על הסיממפטומים- גרד ,וכתמים על העור,
מתח והיגיינה נמוכה כמובן שלא מטיבים עם מצב העור, אין לי מאמר בנושא,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראהעידו31/12/2008
שלום רב . 1 האם ניתן להשתמש בשמפו סבומדיס לתקופה ארוכה עד שנה.. ? 2 אני חופף פעמיים בשבוע בסבומדיס ביתר הימים בשמפו אחר לכן נותר יחסית די שמפו בשפורפרת בהנחה שנותר שמפו האם ניתן להשתמש עד תקופה של חצי שנה באותה שפורפרת .. ? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
דוד פרלה01/01/2009עידו שלום,
1.כן
2.כן אם השפורפרת היתה במקום קריר, ואין תאריך תפוגה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה באשכים אצל פעוט בן שנה וחצישרל'ה30/12/2008
שלום. לפני כשלושה שבועות, החלפנו סוג חיתול לבננו בן השנה וחצי. עברנו מ"האגיס" לחיתולים מתכלים העשויים מקמח תירס (לא יודעת מה שם החברה, מיוצר בארץ ואנו רכשנו עודפי יצוא) אחרי מספר ימים החלה להתפתח פריחה ואדמומיות על האשכים והעטרה. חשבנו שזה בעקבות החלפת החיתול, ולאחר שבוע חזרנו ל"האגיס". אך הפריחה לא נעלמה , היא התגברה והתפשטה. רופא עור אבחן שמדובר בסוג של קנדידה. הוא ציין שזו קנדידה שמופיעה אצל תינקות בשנה הראשונה. שכיח אצל בנות ופחות אצל בנים. הטיפול שניתן לנו הוא למרוח "פטריון" פעמיים ביום למשך 10 ימים. בבוקר האדמומיות יורדת, אבל בסוף יום היא שוב מופיעה בצורה חזקה. שאלותינו: 1. האם אין צורך לבדוק זאת במעבדה? איך יודעים בוודאות שזו קנדידה? 2. מדוע מופיעה פטריה אצל פעוט בגיל כ" כ צעיר? 3. האם יש קשר לחיתולים? 4. מה עוד ניתן לעשות כדי להכחיד את הפטריה? גם מבחינה תזונתית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה
דוד פרלה01/01/2009שרלה שלום,
העבירי את השאלה גם לפורום רפואת עור מערבית, חיתולים יוצרים סביבה של חום ולחות הנוחה להתפתחות פטריות, לכן חשוב להחליף לעיתים קרובות.חשוב לשלב פרוביוטיקה המותאמת לגילו ,ונלחמת בקנדידה. בתזונה להמעיט במתוקים וקמח לבן,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראהעידו30/12/2008
שלום רב אני סובל מסבוראה בקרקפת מזה כשנה שמעתי לעצתך היום אני משתמש בסבומדיס והמצב בשליטה פחות או יותר שאלתי כמה זמן לוקח לשיער לצמוח מחדש אחרי טראומה של סבוראה בינונית תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוראה
דוד פרלה30/12/2008עידו שלום,
קשה להאריך את פרק הזמן ,אצל כל אחד זה שונה, צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכולים מנסיוני לזרז את התהליך,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתםדנה30/12/2008
שלום כתוצאה מהורדת שיער בחוט באיזור השפם נוצר לי כתם שחור (שטף דם) פניתי לרופא עור שנתן לי משחה GM30 Kligman formula מרחתי על האיזור כחודש ימים אך ללא הועיל האם הכתם ירד או שזה יופיע כל הזמן עד שאפסיק להוריד שערות בחוט? האם אתה יכול להמליץ לי על טיפול או משחה כלשהי שתביא להסרת הכתם הציעו לי הורדת שיער בלייזר האם יש סיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
דוד פרלה30/12/2008דנה שלום,
העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער על רקע גנטי/תורשתישני29/12/2008
אובחנה אצלי ע"י רופא עור, נשירת שיער אנדרוגנית/תורשתית. אני בת 37 והשיער שלי, במצבו הנוכחי צומח מאוד דק, דהוי וחלש. אני דואגת. למרות שרופא העור רשם לי ספריי מינוקסי, אני מעוניינת לנסות לטפל בדרך אחרת, כדי לא לפתח תלות בתרופות. 1) מה לדעתך עליי לעשות במקרה שלי? כלומר, איך הרפואה המשלימה מטפלת בנשירת שיער על רקע תורשתי? 2) האם עליי לאכול או להמנע ממזונות מסויימים? 3) אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בכל הנוגע לבעייה שלי, והאם בכלל היא פתירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
דוד פרלה30/12/2008מיכל שלום,
קשה מאוד להשפיע ברפואה משלימה על נשירת שיער תורשתית, במידה ובאבחון הסיני נימצא חוסר איזון [ ובד''כ מוצאים] שנילווה לסיבה התורשתית כמו למשל חולשה בהזנת הדם לקרקפת וכו'',ניתן לטפל בכך ולהאט את קצב הנשירה. בתזונה במידה ואת צמחונית עם נטיה לאנמיה חשוב לחזור לבשר [ בצורה הדרגתית ] ,ישנם מקרים של נשירה על רקע זה. לסיכום הבעיה לא פתירה ,ניתן לנסות להאט את התהליך,
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהנאוה29/12/2008
אני סובלת מסבוריאה בעור הפנים, בעיקר על המצח אבל גם באזור האף, מה ניתן לעשות, כטיפול טבעי יעיל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
דוד פרלה29/12/2008נאוה שלום,
טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני בסבוריאה, הימנעי מאוכל חריף ,מטוגן ,אלכוהול, וקופאין,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה למניעת צלקותמיכל26/12/2008
אילו סוגים של משחות יש למניעת צלקות לאחר כוויה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה
דוד פרלה27/12/2008מיכל שלום,
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית, מנסיוני צמח האלוורה מעוד עוזר,במיוחד עם יש את הצמח הבשרני עצמו ,ניתן לחתוך פרוסות ולמרוח את הנוזל שיוצא מהם,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפניםשביט25/12/2008
לפני כמה שנים עשיתי לייזר בפנים והייתה לי צריבה היום נישארה הצריבה באיזור הלחיים עם חורים קטנים מה ניתן לעשות להעלמתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בפנים
דוד פרלה26/12/2008שביט שלום,
העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)