מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות בכפות הידייםמור03/12/2008
שלום אני סובלת מרגישות יתר בכפות הידיים, בשנה האחרונה הרגישות הפכה למטרידה במיוחד. אני לא נוגעת בחמרים מסוכנים ומטפחת מידי יום את כפות הידיין עם קרם ידיים לעור רגיש, אבל הגירויים חוזרים, עור גב כף היד שלי הפך לאדום, מגורה, אחרי שטיפת ידיים יש עליו נקודות אדומות וגם נוצרים סדקים קטנים בגלל היובש. מה עלי לעשות? שוב- אני משתמשת מידי יום בקרם ידיים, אבל זה לא עוזר. עוד דבר שחייבת לציין- אני אלרגית לאבקות, כל אבקה שבאה איתי במגע מגרה את העור שלי, אבל אני לא נוגעת כלל באבקות. והידיים אף פעם לא נראו כמו בשנה האחרונה. אשמח מאוד לעזרה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בכפות הידיים
דוד פרלה04/12/2008מור שלום,
התאור שלך מתאים לאטופיק דרמטיטיס או אלרגיה של מגע, טיפול בצמחי מרפא משחות טבעיות ודיקור הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני בתופעות אלה, מים למרבה האירוניה מיבשים את העור ולכו הסדקים מופיעים אחרי שטיפה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלייםיאיר03/12/2008
שלום ובברכה, רציתי לדעת בבקשה מה ניתן לעשות נגד ריח רע בכפות הרגליים ובין אצבעות כפות הרגליים. משהו שאפשר לעשות מחומרים טבעיים, על מנת למנוע או להפחית את הריח. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים
דוד פרלה04/12/2008יאיר שלום,
לפזר על בסיס יומי טלק גם בין האצבעות וגם בתוך הנעל, ללכת מאוורר ככול האפשר,הריח בא מחום ולחות והטלק יעזור לספוח אותם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שאינו נרפא באפרכסתצבי אורלן02/12/2008
נשלחתי ע"י הרופא הפלסטיקאי להסרת הנגע שגודלו מוגדר יותר מ5 ס"מ. הרופא המנתח קבע ניתוח ב25 בינואר.כלומר אז הוא מתכונן להוריד לי חלק מהאפרכסת.
מנסיוני בעבר למדתי שטיפול אנטיביוטי מפסיק את הנזילה מהפצעים המופיעים אצלי לעיתים והם נרפאים מבלי לנתח. אני מחפש טיפול אלטרנטיבי שיפסיק את ההפרשות מהפצע כך שלא אצטרך לעבור ניתוח בתודה על תשובתך צבי אורלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שאינו נרפא באפרכסת
דוד פרלה04/12/2008צבי שלום,
טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול לעזור מאוד מנסיוני במצב זה,
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו צמחי מרפא אתה ממליץ?
צבי אורלן23/12/2008קיבלתי את תשובתך באיחור, אני מבין שאתה ממליץ בין השאר על צמחי מרפא על אלו מהם אתה ממליחץ קח בחשבון שהתשובה מהמעבדה ההבקטריולוגית מודיעה על חיידקים מקבוצת סטרפטוקוקוס אאורוס...בתודה צבי אורלן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחי מרפא
דוד פרלה25/12/2008צבי שלום,
הצמחים הם מהרפואה הסינית בעלי השפעה אנטי דלקתית ומיבשת לעור למניעת הפרשות,ניתנים לאחר אבחון,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס- דחוף!!ספיר02/12/2008
יש לי פסוריאזיס בהרבה מקומות בגוף. הרופא נתן לי לשים משחה לקרקפת (דייבונקס תמיסה) ולעור (נרידרם קרם) פעמיים ביום, ולשים שמפו לשיער 3 פעמים בשבוע. הבעיה היא שיש לי לימודים מהבקרים עד הצהריים, ואני נגעלת לשים את המשחות ולצאת איתן לבית הספר. עוד שאלה שיש לי היא האם צריך לשטוף את התמיסה והמשחה בבוקר, או שעדיף להשאיר אותן. בנוסף רציתי לדעת: כאשר שמים את המשחות, הן מקלפות את הקשקשים.רציתי לדעת אם זה טוב להוציא את הקשקשים גם אם זה עדיין צמוד לגוף. תודה רבה, ספיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
דוד פרלה04/12/2008ספיר שלום,
שאלות בנושא השימוש הרפואי במשחות העבירי לפורום רפואת עור אסתטית, ברפואה סינית שילוב של צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון עוזרים מאוד מנסיוני להקל על מצב העור במצב זה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוםיאיר02/12/2008
שלום רב, האם ניתן למרוח על פצע אקנה מוגלתי או לא מוגלתי שן שום, כלומר את החלק הפנימי של שן השום? האם זה עשוי להועיל?? והאם אפשר לשלב את זה במקביל למריחת משחה אנטיביוטית? נניח בבוקר למרוח משחה אנטיביוטיתבלילה למרוח שום ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום
דוד פרלה04/12/2008יאיר שלום,
למרות שלשום תכונות אנטי דלקתיות ברפואה סינית לא מומלץ לשימוש חיצוני במצב זה בגלל היותו מחמם באופיו,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינב02/12/2008
לחברה שלי יש חורים רבים בפנים כתוצאה מאקנה שהיה לה בילדות. אפשר לקבל המלצה לטיפול קל ופשוט. לא פילינג עמוק. כמו כן, האם הטיפולים ה"קלים" בכלל עוזרים לבעיה? האם הם מעלימים את החורים בפנים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
דוד פרלה04/12/2008עינב שלום,
העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלופציהדנה29/11/2008
שלום רב, אני בת 16, חולה כ-שנה וחצי באלופציה אריאטה. אני רוצה לדעת עם מי אני יכולה התייעץ בקשר לקבלת טיפול ברפואה סינית\דיקור... או אם יש טיפול אחר שאתם מכירים.... ובעצם איך עובד הטיפול? האם זה טיפול רגיל או משהו ספציפי למחלה הנ"ל? תודה מראש.... מקווה שתוכלו לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלופציה
דוד פרלה29/11/2008דנה שלום,
טיפול הכולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני באלופציה אראטה-שהינה תופעה שאנינה קלה לטיפול, הטיפול בתופעה זו אנינו רגיל ישנם אבחנות שונות ברפואה סינית לתופעה וצריך לאבחן אותך בכדי להתאים את הטיפול הנכון,ניתן לשלב את הטיפול בטיפול המערבי במקביל,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיסדודי29/11/2008
דוד שלום.אני מטפל ברפואה סינית(למדתי אצלך קורס ברפואת עור) רציתי להתייעץ איתך בנוגע לילד בין 4 וחצי חודשים עם אטופיק.הגרד דומיננטי מאוד בעיקר בראש ובאיזור בית החזה.רציתי לדעת האם הפורמולות שאתה לימדת בקורס שלך מתאימות לטיפול בילד כה קטן או שעדיף לרכוש פורמולות פטנט בזן או קאן צמחים והאם כדאי להיעזר בדיקור. וגם רציתי לשאול איזה תכשיר מסדרת kamedis הכי מומלץ להרגעת גרד.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס
דוד פרלה29/11/2008דודי שלום,
הפורמולות צריכות להתאים בראש ובראשונה לאבחון, במידה ואתה נותן באבקות המינון בגיל זה הוא חצי גרם ביום [ ניתן לערבב בבקבוק שהתינוק שותה ] , וניתן גם לתת במינון מלא לאם במידה והיא מניקה, [ ואז הילד לא צריך לשתות ] ,
דיקור בהחלט יעיל גם בגיל הזה [ניתן להתחיל רק עם הדיקור לפעמים זה מספיק ], טופיק מדיס קלמינג לושן בתרסיס מקל מאוד על גרד,
פורום זה מיועד לשאלות של מטופלים ולא של מטפלים,,,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראהעידו29/11/2008
שלום רב, האם סבוראה יכולה לפרוץ כתוצאה משימוש במינוקסי כתגובת אלרגיה לאחד המרכיבים ...? אני מתכוון מעולם לא סבלתי מקשקשים ומאז התחלת השימוש במינוקסי התחלתי להבחין בסימנים ראשונים של סבוראה כיום שנתיים אחרי אני עדיין סובל מהמחלה ידוע כי שימוש במינוקסי יכול לחריף בעיה קימת אך מה לגבי מינוקסי כגורם להתפרצות המחלה ...? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוראה
דוד פרלה29/11/2008עידו שלום,
שאלות לגבי שימוש בתכשיר מינוקסי העבר לפורום רפואת עור אסתטית, טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני בסבוריאה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ואלכוהולבליזי28/11/2008
שלום! אני כבר לוקח רוקאוטן למשך שבוע וחצי בלבד. האם אני יכול ללילה אחד לשתות אלכוהול? אם כן, באילו כמויות אני יכול לשתות ואם אשתה מה יכול לקרות לגופי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ואלכוהול
דוד פרלה29/11/2008בליזי שלום,
הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתעלפות לאחר השתייה
שרית31/03/2009היי,
לא יכולתי שלא לענות על הפורום הזה.
אז ככה:
בסוף שבוע האחרון ביליתי בחול עם חברות , אני לוקחת את הרקוטן בערך איזה שבועיים במינון של 2 כדוריים בשבוע.
אני יצאתי עם חברות למועדון ושתיתי שם אלכוהול והיתעלפתי בשירותיים ונירדמתי שם בערך 4 שעות.
זה גרם אסון גדול לכול מי שנימצא איתי בטיול הזה וזה הפך את הטיול לאסון נורא.
אני לא רופאה ולא יועצת אבל אומרים אין חכם כבעל ניסיון.
אז תרשה לי לומר לך בהזדמנות זו, שמה שחויתי לא היה נעים..........
אנא הימנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוראקוטן
דוד פרלה01/04/2009שלום,
בד''כ מומלץ לא לשלב אלכוהול בטיפול תרופתי ,במיוחד בתרופות כמו אוראקוטן המשפיעות על תפקודי כבד,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העוראורית27/11/2008
שלום רב בתי בת 10 חודשים סובלת מאסטמה של העור. בשבועיים האחרונים היא מגרדת מאוד בלילות כמעט ולא ישנה ויצאו לה גם שלפוחיות בפנים. הרופא נתן לה אנטיביוטיקה מכיוון שנעשה זיהום בשלפוחיות וגם היא פצעה את עצמה ברגל ועשתה זיהום. שאלותי הם : מדוע ממשיכות לצאת שלפוחיות בפנים למרות שהיא עם אנטיביוטיקה? האם יכול להיות שיש קשר שהתחלתי לתת לה מעדנים לפני שבועיים והיא רגישה להם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה של העור
דוד פרלה27/11/2008אורית שלום,
באטופיק דרמטיטיס -אסתמה של העור יש מרכיבים אלרגים היכולים להשפיע ולהחריף את המצב, בהחלט יכול להיות קשר גם למעדנים תנסי להפסיק ותראי אם יש שינוי, טיפול בצמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון למצב ולגיל המטופל עוזר מאוד מנסיוני בגיל זה. השלפוחיות ברפואה סינית קשורים לעודף בלחות שישנה בגוף, והינם גם חלק מהתגובה האלרגית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול סיני בכוויות דרגה 4מתנונת25/11/2008
שלום! אני מטפלת ברפואה סינית ומעוניינת לטפל בחברתי שסובלת מכוויות קשות בכ-60 אחוזים מגופה. האם יש לך נסיון בטיפול כזה והאם תוכל להמליץ לי על מקורות מידע נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות
דוד פרלה25/11/2008שלום,
יש חומר בספר מיקצועי של רפואת עור סינית שנקרא dermatolog in t.c..m של לי לין ,
טיפול במצב זה דורש אבחון מוקדם יכול להיות שצריך עוד לחכות לפני שמשלבים טיפול הסיני,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוראולגה22/11/2008
שלום רב, זה חודש אני סובלת מאוד מעור הקרקפת בשיער ומגירודים בגוף ... הרופא עור הביא לי שמפו בשם אקסרה ואלפוסיל.... יש לי גרד חזק בקרקפת , יובש ממש חזק וקשקשים נופלים כמו פתיתי שלג מהשיער.. מה אפשר לעשות ? בנסוף יש לי גרד בגוף אמרו לי שזה קשור לאלרגיה היתי אצל רופא אלרגיה היא הביאה לי תרופה אריוס . וקרם גופ קסריאל לטיפול בעור יבש.. שיש לי גם עור יבש ... מה אפשר לעשות ? אני מאוד מודאגת במיוחד מעור הקרקפת.... תודה רבה מאולגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
דוד פרלה23/11/2008אולגה שלום,
התאור שלך מתאים לסבוריאה של הקרקפת ומטופל בהצלחה בצמחי מרפא דיקור תזונה ומשחות טבעיות הניתנות לאחר אבחון, יתכן והגרד בגוף שייך לתגובה אלרגית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לבנים בעורעדי21/11/2008
לבתי בת ה-5 יש כבר כחודשיים סימנים לבנים בעור בכל הגוף.הסימנים יותר נמצאים ביד שמאל לאורך כל היד כמו כתמים לבנים על העור כשאני נוגעת בהם הם יבשים במקצת כלומר יש שוני בין סוג העור על הכתמים מחוספס ,לבין חלק על העור שלא מופיעים בו סימנים. מה זה יכול להיות? האם פיטרייה? לא ניגשתי לרופא עור עדיין ,קבעתי פעמיים אבל היא לא מוכנה להכנס איתי לרופא. יש לציין שהיא מאוד רגישה בעור ,בלחיים יש לה אדומימיות כמעין גרד עור מחוספס וגם בידיים בקיפול של הזרועות יש לה כמו פריחה כמו שיש לה בלחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס
דוד פרלה23/11/2008עדי שלום,
הסימנים שאת מתארת מתאימים לאטופיק דרמטיטיס-אסתמה של העור, אקזמה על רקע אלרגי השכיחה מאוד בילדים ומאופיינת ביובש אדמומיות וגרד, טיפול בצמחי מרפא דיקור ומשחות טבעיות הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במחלה זו,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר19/11/2008
שלום רב,
האם יש אתה יכול להפנות אותי אל מאגר שבו אני יכול למצוא מטפלים מוסמכים ברפואה הסינית לצורך טיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
דוד פרלה19/11/2008אמיר שלום,
באתר של זן צמחים תמצא רשימת מטפלים לפי אזורים,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)